ΕνδιαφέρονταΕπικαιρότητα

“Μαγνήτης” για τις γυναίκες οι άνδρες που τρέχουν!

Φαίνεται πως το να είσαι δρομέας εκτός από οφέλη στην σωματική και ψυχική υγεία έχει και στην σεξουαλική, καθώς έρευνα απέδειξε πως οι γυναίκες θέλουν τον άντρα να τα έχει κάνει “τα χιλιόμετρά του”. 

Οι γυναίκες έλκονται πολύ περισσότερο από τους άντρες που τρέχουν, δείχνει το πόρισμα της έρευνας Βρετανών επιστημόνων. Οι δε δρομείς μεγάλων αποστάσεων θεωρούνται μαγνήτης για τις γυναίκες.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Cambridge ανέλυσαν 542 δρομείς που είχαν τρέξει στον ημι-μαραθώνιο Robin Hood στο Nottingham το 2013. Η έρευνα τους έδειξε πως το 10% των ανδρών με τις πιο «αρρενωπές αναλογίες δαχτύλων στα χέρια ήταν, κατά μέσο όρο, 24 λεπτά και 33 λεπτά πιο γρήγοροι από το 10% εκείνων που είχαν τα λιγότερο αρρενωπά χαρακτηριστικά.

Ποια είναι η εξήγηση που δίνουν οι ειδικοί; Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Danny Longman αυτοί που τρέχουν μεγάλες αποστάσεις είναι πιο πιθανό να είχαν εκτεθεί σε υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης ως έμβρυα στην κοιλιά της μητέρας τους. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως πιο ισχυρή σεξουαλική ορμή και υψηλότερο αριθμό σπερματοζωαρίων –υπονοώντας, ότι ιστορικά ήταν πιο επιθυμητοί στις γυναίκες ως πιο πιθανοί ιδανικοί σύντροφοι. Σημαίνει επίσης πως αυτοί που μπορούσαν να τρέχουν σε μεγάλες αποστάσεις ήταν πιο ελκυστικοί στα μάτια των γυναικών.

Όπως είπε στην Daily Mail ο Δρ. Longman «η παρατήρηση ότι η αντοχή στην ικανότητα τρεξίματος σχετίζεται με την αναπαραγωγική δυνατότητα στους άντρες, υποδηλώνει ότι οι γυναίκες την εποχή των κυνηγών-τροφοσυλλεκτών ήταν σε θέση να θεωρούν το τρέξιμο ως ένδειξη ενός καλύτερου συντρόφου για αναπαραγωγή».

πηγή: healthview.gr

Tags
Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close