Ενδιαφέροντα

Τα 21 + 1 αθλητικά διαμάντια του Νοτίου Αιγαίου

Όλοι κατά καιρούς διαβάζουν για τις αθλητικές διοργανώσεις που λαμβάνουν χώρα στα νησιά μας, άλλες μεγάλες, άλλες μικρότερες, πάντα όμως με την αγάπη των ερασιτεχνών που κοπιάζουν καθημερινά είτε στους δρόμους ως δρομείς είτε στην θάλασσα ή στις πισίνες ως κολυμβητές, είτε στα γήπεδα ως ποδοσφαιριστές είτε στις κλειστές αίθουσες ως καλαθοσφαιριστές, πετοσφαιριστές, πυγμάχοι, γυμναστές κλπ. Ατέλειωτος ο κατάλογος, ατέλειωτη όμως και η δίψα όλων αυτών των ανθρώπων για τον αθλητισμό και τη δημιουργία.

Ας κάνουμε όμως μιαν ιδιαίτερη αναφορά στα δρομικά και θαλάσσια αγωνίσματα που ομολογουμένως τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν ιδιαίτερη άνθηση στο Νότιο Αιγαίο και ας προσπαθήσουμε μια πρώτη συγκεντρωτική καταγραφή και προσέγγιση που δεν έχει ξαναγίνει ως τώρα.

Από το βορειότερο νησί, την Άνδρο, ως το νοτιότερο, το Καστελόριζο, 21 + 1 αθλητικές διοργανώσεις δρόμου και θάλασσας χαρίζουν κάθε χρόνο ατέλειωτες συγκινήσεις, υγεία και πολλά ρεκόρ. Δυστυχώς, στο αφιέρωμα αυτό δεν γίνεται να συμπεριλάβουμε την μεγαλύτερη διοργάνωση που πέρασε ποτέ από τα νησιά του είδους που εξετάζουμε, την Trimore Syros Triathlon, από τη στιγμή που φέτος ήταν η τελευταία χρονιά διεξαγωγής της.

Ας τις δούμε μία – μία:

1. Andros Trail Race

Διοργανώνεται στην Άνδρο. Φέτος ήταν η 3η χρονιά. Τέσσερις διαδρομές σπάνιας ομορφιάς, μέσα στην ιδιαίτερη φύση του νησιού που συνδυάζει μοναδικά την αύρα των Κυκλαδίτικων μελτεμιών και την άγρια ομορφιά ενός τοπίου που θυμίζει τη Στερεά Ελλάδα, φιλοξενούν τους συμμετέχοντες αθλητές, διοργανωτές και εθελοντές σε ένα διήμερο που τιμά το αθλητικό ιδεώδες και διατηρεί τον σεβασμό του προς το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

Φέτος, την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης με εκκίνηση το πλακόστρωτο δρομάκι της πλατείας του Όρμου Κορθίου ξεκίνησε ο αγώνας ενός χιλιομέτρου για τους μικρούς αθλητές, ενώ την ίδια μέρα διοργανώθηκε και ο Run & Hike – City Trail 5 χλμ., ένας αγώνας που συνδύασε την ορειβασία και το ορεινό τρέξιμο, καθώς έχει και αυτός χαρακτήρα που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια.

Με το μαγευτικό τοπίο και την πρωινή δροσιά των μονοπατιών του νησιού, οι αθλητές της δεύτερης μέρας της διοργάνωσης έτρεξαν στις δύο μεγαλύτερες διαδρομές του αθλητικού αυτού γεγονότος, στον Αγώνα 10 χλμ. κατά μήκος της Πεζοπορικής Διαδρομής Andros Route 5 και στη Μεγάλη αγωνιστική διαδρομή των 24 χλμ. ανάμεσα από παραδοσιακά μονοπάτια, τοπικούς οικισμούς, χωματόδρομο και άσφαλτο.

2. Kythnos Challenge

Η διοργανώτρια αρχή του 1ου ορεινού αγώνα τρεξίματος Κύθνου ενημέρωσε πριν μερικές εβδομάδες το αθλητικό κοινό ότι ο αγώνας, με ημερομηνία διεξαγωγής της 20 & 21 Οκτωβρίου 2018, αναβλήθηκε και θα διεξαχθεί με νέα ημερομηνία το 2019. Αναμένουμε….

3. Tinos Challenge

Το νησί τις Τήνου φιλοξενεί αθλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και παρουσιάζει 3 αγωνίσματα που διασχίζουν τα ιστορικά πέτρινα και μαρμάρινα καλντερίμια του νησιού . Όλες οι διαδρομές διατρέχουν συνολικά 15 παραδοσιακούς οικισμούς από τους συνολικά 62 του νησιού, ενώ οι αθλητές έχουν την ευκαιρία να τρέξουν δίπλα σε νερόμυλους, ανεμόμυλους, περιστερώνες, πέτρινα γιοφύρια, αλώνια και εγκαταλειμμένους οικισμούς! Ο αγώνας “challenge” σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι αθλητές θα πρέπει να λάβουν μέρος και να τερματίσουν τον συνδυασμό 2 αγωνισμάτων σε 2 ημέρες.

Φέτος, για τρίτη χρονιά, θα λάβει χώρα στις 1 – 2 Δεκεμβρίου ως εναλλακτικός χειμερινός αγώνας και θα “παντρέψει” για άλλη μια φορά τον αθλητισμό με την γαστρονομία, προσφέροντας στους αθλητές και επισκέπτες μια ολοκληρωμένη “γεύση” της Τήνου!

4. Tinos Running Experience

Το πρωτότοκο “παιδί” των Τηνιακών δρομέων. Ένας ημι-μαραθώνιος με τα όλα του, κάθε χρονιά ορμώμενος από διαφορετικό σημείο του νησιού που διατρέχει την τηνιακή φύση. Φέτος ήταν ο Βώλαξ.

Παράλληλα πραγματοποιούνται στην Χώρα της Τήνου αγώνες 10 χλμ., 5 χλμ., 1 χλμ. και 100 μ. για ΑΜΕΑ με στόχο να δώσουν την ευκαιρία σε όλους τους κατοίκους του νησιού και τους επισκέπτες καθώς και σε άτομα με ειδικές ανάγκες, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο και την φυσική τους κατάσταση , να πάρουν μέρος στην μεγάλη αυτή αθλητική γιορτή.

5. Syros Run

Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων και του Νοτίου Αιγαίου δεν θα μπορούσε να λείπει από το αφιέρωμά μας. Με ηγέτιδες δυνάμεις τους Δρομείς Σύρου και το Ναυτικό Όμιλο Σύρου προσφέρει κάθε χρόνο στο αθλητικό ψηφιδωτό 4 υπέροχες δρομικές και θαλάσσιες διοργανώσεις. Η παλαιότερη εξ αυτών είναι το Syros Run.

Η διοργάνωση Syros Run είναι το μεγαλύτερο δρομικό αθλητικό γεγονός των Κυκλάδων. Στην τελευταία διοργάνωση συμμετείχαν συνολικά 1500 άτομα, εκ των οποίων 520 από την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.

Από τους συμμετέχοντες εκτός Σύρου, οι περισσότεροι ήταν από την Αθήνα, τον Πειραιά, την Θεσσαλονίκη, τον Βόλο, το Ηράκλειο, την Πάτρα, την Κόρινθο, το Αγρίνιο και τα γύρω Κυκλαδονήσια. Από το εξωτερικό υπήρξαν λίγες συμμετοχές κυρίως από την Αγγλία, Γαλλία, Καναδά και το Βέλγιο.

Όλες οι διαδρομές γίνονται σε ασφαλτοστρωμένη, σχεδόν επίπεδη, πλήρως φυλασσόμενη, κυκλική διαδρομή, στην παραλία της Ερμούπολης.

6. Syros City Trail

Το δίδυμο αδελφάκι του Syros Run, αλλά για αθλητές με περισσότερη αντοχή, αφού πραγματικά οι διαδρομές του διατρέχουν την πόλη της Ερμούπολης (γειτονιές και κλιμακωτές οδούς με εναλλαγές σε κλίσεις και υψόμετρα). 2 διαδρομές (10km και 3km) για ενήλικες και μια για παιδιά (700m) αποτελούν ίσως τον καλύτερο τρόπο για τους επισκέπτες, αλλά και για τους ντόπιους να εντρυφήσουν στα ενδότερα της πρωτεύουσας του Νοτίου Αιγαίου.

7. Dellagrazia Run

Το Dellagrazia Run είναι μια σειρά αγώνων δρόμου 2.5 χλμ Περπατώ ή Τρέχω, 5 χλμ Fun Run, 21,1 χλμ Ημιμαραθώνιος (ανδρών/γυναικών) και παράλληλους αγώνες παιδιών 100μ. (για παιδιά προσχολικής αγωγής), 300μ. (για παιδιά Α’ – Β’ και Γ Δημοτικού) και 600 μ. (για παιδιά Δ’ – Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού) με αφετηρία και τερματισμό στην έπαυλη Τσιροπινά.

Η Ποσειδωνία, παλαιότερα γνωστή ως Ντελαγκράτσια, είναι οικισμός της Σύρου που τραγουδήθηκε από τον συριανό Πατριάρχη του Ρεμπέτικου Μάρκο Βαμβακάρη στην πασίγνωστη “Φραγκοσυριανή”. Bρίσκεται στο φαρδύ κόλπο του Φοίνικα και απέχει 10 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Ερμούπολη. Αποτέλεσε για πολλά χρόνια το θέρετρο των πλουσίων Συριανών.

Ο αγώνας αυτός, ο νεώτερος δρομικός που διεξάγεται στη Σύρο, δίνει την ευκαιρία στον κόσμο να γνωρίσει την εξοχή της, καθώς Σύρος δεν είναι μόνο η Ερμούπολη!

8. Syros Aquathlon

Κάποια στιγμή θα συνέβαινε. Δύο δυνάμεις ένωσαν ισχύ, γνώση και μεράκι και διοργάνωσαν φέτος το 1ο Syros Aquathlon που είναι η τέλεια εισαγωγή στο δημοφιλές και συνεχώς ανερχόμενο άθλημα του Triathlon, αφού τελευταία διαδίδεται ευρέως σε όλο το πλανήτη. Ο λόγος για το Ναυτικό Όμιλο Σύρου και τους Δρομείς Σύρου.

Διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου.

9. Mykonos Run

Και όμως, η Μύκονος έχει και την “κανονική” της πλευρά, την μη τουριστική, αν κι ένας από τους βασικούς στόχους του συνδιοργανωτή οικείου Δήμου είναι οι αγώνες αυτοί να συνδράμουν καθοριστικά στην επέκταση της τουριστικής περιόδου. Έτεροι συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Out Loud Event Services. Το ετήσιο ραντεβού των δρομέων όλου του κόσμου στο νησί των ανέμων δόθηκε φέτος το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου και για τις τρεις διαδρομές των 5km, 10 km & 800 m kids Run.

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ Κυκλάδων, αλλά και με την πιστοποίηση της AIMS, το Mykonos Run 2018 είναι πλέον ολυμπιακών προδιαγραφών.

10. Naxos Trail

Η μεγάλη διαδρομή των αγώνων είναι 30,5χλμ. και έχει θετική υψομετρική +1150μ. Είναι ένας αγώνας βουνού που συνδυάζει παραθαλάσσια μονοπάτια, γραφικά ορεινά χωριά, τοπία της ενδοχώρας και καλντερίμια που διέρχονται από αρχαιολογικούς χώρους. Το πέρασμα μέσα από μια σπηλιά σίγουρα θα μείνει στη μνήμη όλων όσων τρέξουν!

Η εκκίνηση δίνεται στην πλατεία Μανδηλαρά στο λιμάνι της Νάξου και αμέσως μετά από 200μ. εισερχόμαστε σε παραλία. Τρέχουμε στην άμμο για 350μ. και ανηφορίζουμε ελαφρά σε χωμάτινο μονοπάτι. Αφού διέλθουμε ανάμεσα σε σπίτια (τσιμεντόδρομος) στον οικισμό Γρόττα, θα ακολουθήσουμε μονοπάτι χωμάτινο. Τρέχουμε πάνω σε μια εξαιρετική ράχη για 800μ. και δίπλα μας έχουμε τη θάλασσα. Κατηφορίζουμε σε παραλία και αμέσως ανηφορίζουμε απότομα μέχρι την άσφαλτο. Εδώ εθελοντές φροντίζουν για να περάσουμε απέναντι με ασφάλεια και ακολουθούμε έντονα ανηφορικό μονοπάτι. Περνάμε από ξωκλήσι και ανηφορίζουμε απότομα. Είμαστε στο 2,5 χιλιόμετρο που είναι και το πιο τεχνικό τμήμα (βοηθητικά σχοινιά) αλλά συνάμα και το πιο εντυπωσιακό καθώς περνάμε μέσα από σπηλιά!

Οι υπόλοιπες διαδρομές για ενήλικες είναι 11 και 3km και για παιδιά 800m.

11. Τρίαθλο Πάρου και Mini Park Aquathlon

Το Τρίαθλον Πάρου που διεξήχθη για ένατη συνεχή χρονιά στο Πάρκο Πάρου, με την συμμετοχή αθλητών κάθε ηλικίας από την Πάρο, τα γύρω νησιά, την Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει εξελιχθεί σε μία σημαντική αθλητική διοργάνωση και έναν σταθερό θεσμό στα αθλητικά γεγονότα της Πάρου. Η διοργάνωση έγινε με βάση τον χώρο του Πάρκου στην χερσόνησο του Αϊ Γιάννη του Δέτη και αποτελεί ένα εξελισσόμενο αθλητικό γεγονός για το νησί.

Το Τρίαθλον Πάρου απευθύνεται σε εφήβους άνω των 13 ετών και ενήλικες και περιλαμβάνει κολύμβηση στον όρμο του Αη Γιάννη, ποδηλασία δρόμου στην ευρύτερη περιοχή, και εκτός δρόμου τρέξιμο στα πανέμορφα μονοπάτια του Πάρκου. Αποτελεί μια ευχάριστη και εύκολη εισαγωγή στον κόσμο της δράσης με στοιχεία τόσο τριάθλου όσο και αγώνα περιπέτειας.

Μην σας ξεγελούν οι μικρές του αποστάσεις… αν και μικρό είναι απαιτητικό τουλάχιστον για τους αθλητές του ατομικού !
Το Mini Park Aquathlon, είναι ένα δίαθλο για παιδιά 5 έως 12 ετών, που αγωνίζονται στην κολύμβηση στον όρμο του Αη Γιάννη και στο εκτός δρόμου τρέξιμο στα μονοπάτια του Πάρκου σε ομαδικές και ατομικές κατηγορίες.

12. Antiparos Εν Πλω

Ο Πολιτιστικός σύλλογος «Αντίπαρος Εν Πλω» διεξήγαγε τον «7ο Αγώνα Υγείας Αντιπάρου 24,4 χιλιομέτρων» την Κυριακή 27 Μαΐου 2018. Παράλληλα με τον αγώνα δρόμου 24,4 χλμ. πραγματοποιήθηκαν::
Αγώνας δρόμου 10 χλμ.
Αγώνας δρόμου 5 χλμ. – Νέος Αγώνας.
Περιπατητική διαδρομή 10 χλμ. (μη αγωνιστική)
Fun Race 2 χλμ. παιδιών

Το πολύ μικρό μέγεθος της Αντιπάρου δεν σημαίνει ότι παρέχει στους αθλητές εύκολες διαδρομές.

13. Serifos Sunset Race

Το Σαββατοκύριακο 14/15 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε για 7η συνεχή χρονιά στο νησί της Σερίφου το Serifos Sunset Race με αγώνες δρόμου 5, 10 και 20 χλμ, κολυμβητικούς αγώνες 750, 1500 και 3.000μ., αλλά και παιδικές διαδρομές τρεξίματος και κολύμβησης για τους μικρούς φίλους. Ο αγώνας στηρίζει τις προσπάθειες για την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση την υγεία και τον πολιτισμό για όλους τους κατοίκους της νησιωτικής Ελλάδος και ειδικά της άγονης γραμμής.

14. Kimolos Trail

Την Κυριακή 3 Ιουνίου στις 08:30 δόθηκε η εκκίνηση του 1ου ορεινού αγώνα Kimolos Trail

Δεκάδες δρομείς έθεσαν εαυτούς μπροστά από το Δημοτικό Σχολείο Κιμώλου, απ’ όπου και ξεκίνησαν και στα πρώτα 2km της διαδρομής διέτρεξαν τον οικισμό Χωριό και ανηφόρισαν προς τους μύλους. Η διαδρομή των 9km είχε συνολική υψομετρική ανάβαση 250m και αποτελείτο κατά 80% από χωματόδρομους.

15. Folegandros Sunset Trail

O 1ος ορεινός αγώνας τρεξίματος Folegandros Sunset Trail διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου 30 Ιουνίου 2018 στο νησί της Φολεγάνδρου και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περιπλανηθούν στα παραδοσιακά μονοπάτια του νησιού.

Οι αθλητές για τα πρώτα 400 μέτρα κινήθηκαν πάνω στο οδικό δίκτυο με βορειοδυτική κατεύθυνση, μέχρι το σημείο εισόδου σε παραδοσιακό καλντερίμι. Από εκεί κατηφόρισαν προς την παραλία “Λιβαδάκι” και ακολουθώντας την νότια ακτογραμμή του νησιού ξεκίνησαν τον δρόμο της επιστροφής τους, στην Χώρα. Η διαδρομή των 10χλμ περνούσε από 5 παράλιες του νησιού, το Λιβαδάκι, τον Άγιο Νικόλαο, τον Γαλιφό, την Αγκάλη και τα Φηρά. Από την τελευταία παραλία ξεκινούσε η ανηφόρα με κατάληξη τον οικισμό της Χώρας όπου οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να τρέξουν ανάμεσα από γεμάτες κόσμο πλατείες και σοκάκια της, για να καταλήξουν τελικά στην περίφημη πλατεία της Πούντας. Η εκδήλωση που ακολούθησε πλαισιώθηκε από παράλληλα πολιτιστικά, μουσικά και γαστρονομικά δρώμενα.

16. Santorini Experience

Ο Δήμος Θήρας και o Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) σε συνεργασία με τον βραβευμένο Όμιλο της Active Media διοργανώνουν το «Santorini Experience» το οποίο περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως το τρέξιμο και η κολύμβηση.

Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης περιελάμβανε κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης (1.5 μιλίου) από το ηφαίστειο στο παλιό λιμάνι των Φηρών. Την κολυμβητική διαδρομή σχεδίασε ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός Κολύμβησης, προπονητής με Ολυμπιακά & Παγκόσμια μετάλλια στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης και τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης στην κολύμβηση, Νίκος Γέμελος. Ο σπουδαίος Ούγγρος κολυμβητής Άτιλα Μανιόκι, ο οποίος διαπρέπει σε αγώνες ανοιχτής θαλάσσης με αρκετές επιτυχίες, μέλος στο International Marathon Swimming Hall of Fame (IMSHOF) καθώς και σπουδαία ονόματα της Εθνικής μας ομάδας, όπως ο Ολυμπιονίκης & Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Σπύρος Γιαννιώτης και η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Κέλλυ Αραούζου, μαζί με μια πλειάδα κορυφαίων αθλητών κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης όπως οι Αντώνης Φωκαΐδης, Γιώργος Αρνιακός και Δημήτρης Νέγρης έχουν λάβει μέρος στο «Santorini Experience».

Φέτος πραγματοποιήθηκαν ποικίλες διαδρομές τρεξίματος (5χλμ «Αριστείδης Αλαφούζος», 10χλμ, 15χλμ) στο μονοπάτι που ενώνει την Οία με τα Φηρά με θέα την Καλντέρα. Τις διαδρομές σχεδίασε για φέτος ο πρώην μαραθωνοδρόμος, κάτοχος της πανελλήνιας επίδοσης στην κλασική διαδρομή, προπονητής τρεξίματος, υπεύθυνος της All About Running και τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης στο τρέξιμο, Νίκος Πολιάς.

Η διοργάνωση έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.)

17. Ομήρειος Ημι-μαραθώνιος

Ο ΑΣ Ίου με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ίητών διοργάνωσαν τον 3ο Ομήρειο Ημιμαραθώνιο Δρόμο (21.1km) καθώς και αγώνα δρόμου 10 και 3km, το Σάββατο 09 Ιουνίου 2018.

Για τη διεξαγωγή των αγώνων δρόμου, εφαρμόστηκαν οι κανονισμοί της διεθνούς ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού (IAAF) και της AIMS.

18. Ios Adventure / Ios Trail Race

Η ενασχόληση με κάτι φέρνει και την εξέλιξη. Κανόνας! Το ίδιο ίσχυσε και στην περίπτωση της Ίου, που μετά τα 3 χρόνια που γεύτηκε ημι-μαραθώνιο και άλλους δρομικούς αγώνες, άνοιξε η όρεξη ορισμένων λατρών του αθλητισμού και είπαν “Δεν ανακατεύουμε την τράπουλα;”

Έτσι κι έγινε, και με σύγχρονα σχεδιασμένο λογότυπο και την δοκιμασμένη συνταγή παντρέματος τρέξιμου και κολύμβησης, γεννήθηκε το Ios Adventure, που έκανε το πρώτο του βήμα φέτος, 8 – 9 Σεπτεμβρίου.

19. Amorgos Trail Challenge

Ένα ιδιαίτερο σύνολο αποστάσεων λόγω της ιδιομορφίας της Αμοργού, ιδιαίτερα στις διαδρομές που συμπεριλαμβάνουν την περιοχή της Μονής Χοζοβιώτισσας, αλλά και τα πολλά σκαλιά της Χώρας.

Συγκαταλέγεται ανάμεσα στα δυσκολότερα trails των νησιών.

20. Kos City Run

Ο μεγάλος αγώνας «Kos City Run 2018» που αποτελεί θεσμό για το νησί της Κω, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018 επί της δημόσιας οδού του νησιού, όπως κάθε χρόνο.

Για 14 χρόνια, ονομαζόταν Φιλίνειος Δρόμος. Παρά την επιτυχία του από το 2015 η διαδρομή και η ονομασία άλλαξε σε «Kos City Run».

Περίπου 80 αθλητές και αθλήτριες από την Κω, τη Ρόδο, την Κάλυμνο, τη Νίσυρο και το εξωτερικό και 40 περίπου παιδιά, συμμετείχαν στον αγώνα του ενός χλμ. στο 4ο KOS CITY RUN, τον οποίο συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο ΚΑΟ Φιλίνος.

Οι αγώνες δρόμου ήταν 20km από την πλατεία Ελευθερίας μέχρι Άη Γιώργη Πετρουμιανό κι επιστροφή, 10km με 5 γύρους από πλατεία Ελευθερίας – Λιμάνι – Λιμεναρχείο, 5km με εκκίνηση από το λιμάνι και 1km για τα μικρά παιδιά) που διοργάνωσε με επιτυχία ο Κωακός Αθλητικός Όμιλος Φιλίνος.

21. Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου

Στην ιστορία έχει περάσει ο 5ος Μαραθώνιος της Ρόδου εδώ και 6 μήνες, που έγινε την Κυριακή 29 Απριλίου και κατά γενική ομολογία ήταν ο καλύτερος όλων.

Οι εγγραφές – ρεκόρ, οι εξαιρετικοί χρόνοι των νικητών, η προσέλευση του κόσμου, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο η τοπική κοινωνία «αγκάλιασε» τη διοργάνωση, αποδεικνύουν την επιτυχία του Μαραθωνίου. Ο φετινός αγώνας είχε και τις περισσότερες συμμετοχές από το εξωτερικό και τα σχόλια έμπειρων δρομέων που έχουν ταξιδέψει σε όλο τον πλανήτη για να τρέξουν σε αγώνες, ήταν κάτι παραπάνω από θριαμβευτικά για το Μαραθώνιο της Ρόδου.

Ένα από τα στοιχεία που κάνουν τον Μαραθώνιο της Ρόδου, αλλά και όσα άλλα δρομικά αγωνίσματα τον συνοδεύουν, είναι πως όλες οι διαδρομές διατρέχουν την παραλιακή λεωφόρο της πόλης, που σημαίνει (όσοι έχουν ταξιδέψει ή ζήσει στο νησί το γνωρίζουν πολύ καλά) πως εξασφαλίζεται ένας μοναδικός, απολαυστικός αγώνας έχων διπλό σκηνικό: Από τη μια πλευρά τις εναλλαγές του αστικού τοπίου συν τα μεσαιωνικά τείχη των Ναϊτών Ιπποτών, από την άλλη το γαλάζιο Αιγαίο και τα μικρασιατικά παράλια.

+ 1. Cyclades Cup Trail

Είναι το Κύπελλο που διεξάγεται σε 6 διαφορετικά νησιά που προαναφέραμε. Βεβαίως και κάθε αγώνας είναι μοναδικός, αλλά ο καθένας προσφέρει βαθμολογία για ανάδειξη σε μια ευρύτερη διοργάνωση, με την επωνυμία Cyclades Cup Trail. Τα 6 νησιά για το 2018 ήταν η Άνδρος (Andros Trail Race), η Κύθνος (Kythnos Challenge) που ακυρώθηκε και θα συμμετάσχει όπως είπαμε το 2019, η Τήνος (Tinos Challenge), η Κίμωλος (Kimolos Trail), η Φολέγανδρος (Folegandros Sunset Race) και η Ίος (Ios Adventure / Ios Trail Race). Πέρσι, συμμετείχαν η Νάξος, η Αμοργός, η Σύρος, η Άνδρος, η Δονούσα και η Τήνος.

Όποιος συμμετάσχει και στα 6 νησιά και στο τέλος έχει την καλύτερη συγκομιδή, ανακηρύσσεται Πρωταθλητής Κυκλάδων.

Πηγή https://www.citypost.gr
Tags
Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close