Ενδιαφέροντα

Ultra Pro Shoes Dynafit

Το όνομα του, αντιπροσωπεύει ακριβώς αυτό που είναι, δηλαδή ένα παπούτσι για αμέτρητα χιλιόμετρα. Μόνο για πολλά χιλιόμετρα; Όχι, είναι παράλληλα και για όλου του είδους τα εδάφη, από το μαλακό χώμα μέχρι πέτρα, κλαδιά, λάσπη, ότι πιο αντίξοο υπάρχει θα αντέξει. Ας δούμε όμως αναλυτικά την τεχνολογία που χρησιμοποιεί, επιμέρους σε κάθε τομέα και τι προτερήματα παρέχει στο δρομέα.

 

Ξεκινώντας από την μεσαία σόλα, μια σόλα δύο στρώσεων και ταυτόχρονα διπλής συμπίεσης υλικό EVA, απορροφάει οποιαδήποτε κραδασμό. Είναι αυτή που επιτρέπει και δίνει στον δρομέα τη δυνατότητα, να κινηθεί για αρκετές ώρες, χωρίς να επιβαρύνει το μυοσκελετικό σύστημα του. Τα προγενέστερα μοντέλα του Ultra Pro (όπως είναι τα Feline Ultra, Pantera) μαρτυρούν πως πέρα από την προσωρινή χρήση σε έναν μεγάλο αγώνα, η απορροφητικότητα αυτή θα διαρκέσει για αρκετά στο σύνολο χρήσης χιλιόμετρα. Διαθέτει στον δρομέα την απαραίτητη υποστήριξη και απορρόφηση κραδασμών παρέχοντας μέγιστη ασφάλεια, σε διαδρομές μεσαίας και μεγάλης απόστασης, χάρη σε αυτήν την κατασκευή τεχνολογίας Duo Motion .

Ακόμα, προσφέρει αξιόπιστο και  το φυσικό footstrike κατά το τρέξιμο χάρη στη μεσαία σόλα Multipad, η οποία προσαρμόζεται δυναμικά στο τύπο του εδάφους. Σε συνδυασμό με το drop των 8mm ο δρομέας οδηγείται να κινηθεί γρήγορα .

 

Η εξωτερική σόλα της Vibram® Megagrip αποτελεί εγγύηση για την σταθερότητα σε κάθε βήμα, σε οποιοδήποτε τύπο εδάφους και αν χρησιμοποιηθεί. Ο σχεδιασμός Mapping Compound της Vibram®  αποδίδει μια φυσική αίσθηση κατά το πάτημα, είτε αφορά ξηρό είτε και σε βρεγμένο έδαφος. Μια σόλα, η οποία αντέχει στα αρκετά χιλιόμετρα που θα κάνουμε σε αγώνες μεσαίας ή μεγαλύτερης απόστασης, καθώς και στα συσσωρευμένα χιλιόμετρα των προπονήσεων μας.

Ο δρομέας που θα το επιλέξει, σίγουρα θα εκτιμήσει την άνεση που του προσφέρει, το παπούτσι. Σταθερότητα σε κάθε βήμα, χάρη στις ταινίες πλευρικής στήριξης που είναι τοποθετημένες στη βάση της μέσης του ποδιού . Η φόρμα του παπουτσιού στο επάνω μέρος αγκαλιάζει το πόδι, με την γλώσσα του παπουτσιού να εφαρμόζει τέλεια στο πόδι και να προσφέρει άνεση και σωστό κράτημα παράλληλα με το δέσιμο του κορδονιού με σύστημα Quick Lacing System. Ο χώρος πάνω από τα δάκτυλα είναι αρκετά ευρύχωρος με αποτέλεσμα να μη επηρεάζει ακόμα και αν το πόδι μας πρηστεί μετά από πολλά χιλιόμετρα. Ενισχύοντας, έτσι την κυκλοφορία του αίματος και την αποφυγή φουσκαλών στο πόδι μετά από αρκετές ώρες χρήσης, που συνήθως εμφανίζουν οι δρομείς μεγάλων αποστάσεων.

 

Το Quick Lacing System , όπως αναφερθήκαμε ότι διαθέτει, είναι αρκετά πρακτικό και μας επιτρέπει πολύ γρήγορα να προσομοιάσουμε τα κορδόνια μας ανάλογα τις απαιτήσεις της στιγμής. Μπλοκάρει και ξεμπλοκάρει πολύ γρήγορα. Τα κορδόνια μπορούν να τοποθετηθούν είτε μέσα στην προστατευτική γκέτα είτε μπροστά στην άκρη τον παπουτσιών.

 

Η γκέτα  στο επάνω μέρος του παπουτσιού μας προστατεύει από σκόνες, μικρές πέτρες ,αγκάθια που θα μπορούν να εισέρθουν στο εσωτερικό του παπουτσιού. Ο σχεδιασμός της γκέτας είναι τέτοιος ώστε να επιτρέπει να σφίγγουν τα κορδόνια σε όλο το μήκος του πέλματος ομοιόμορφα.

 

Η τεχνολογία Heel Preloader υποστηρίζει και συγκρατεί την φτέρνα, προστατεύοντας την.  Διαθέτει έτσι μια αυξημένη άνεση στο πόδι λόγω του πιο χαμηλού και μαλακού προφίλ στο πίσω μέρος του παπουτσιού. Επακόλουθο αυτής της προσαρμογής είναι η καλύτερη απόδοση του παπουτσιού, που μας οδηγεί να κινηθούμε πιο γρήγορα και ξεκούραστα.

 

Η τεχνολογία Heel Preloader παρέχει το απαραίτητο κράτημα στη φτέρνα.

Το βάρος είναι μόλις 320gr, καθιστώντας το ένα αρκετά ελαφρύ παπούτσι για την κατηγορία του. Παρόλα αυτά το δέσιμο και η αίσθηση που δίνει το παπούτσι κατά την διάρκεια του τρεξίματος είναι τέτοια στο να μη μπορείς να αντιληφθείς ότι πρόκειται για ένα παπούτσι για μεγάλες αποστάσεις με αυτό το βάρος.

 

Είπαν για το  Ultra Pro Shoes Dynafit

 

Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος:

Το χρησιμοποίησα στο ultra αγώνα στο Tihio race, η επιλογή έγινε με βάση τα χαρακτηριστικά που δίνει η εταιρία και όντως το παπούτσι με επιβεβαίωσε όλες τις προσδοκίες μου, για το σκληρό τερέν που χρησιμοποιήθηκε. Άνετο, στιβαρό,  με προστασία στις κατηφόρες ώστε να κινηθώ γρήγορα για όσα χιλιόμετρα ήθελα, αν κάποιος σκεφτεί ότι στον αγώνα μετά ην κορυφή Λιάκουρα 2457μ του Παρνασσού είχαμε περίπου 30χλμ κατηφορικό μονοπάτι μέχρι τα 60μ υψομετρικά…

Μπαλιώτης Σταύρος:

Το επέλεξα στο Lost Trail αγώνα 60χλμ στον Όλυμπο, η ικανοποίηση μου από την συμπεριφορά του παπουτσιού μεγάλη, με 3 φράσεις:

 

Άνετη εφαρμογή, σταθερό πάτημα, άνετο τρέξιμο σε κάθε είδους επιφάνεια!

 

Tags
Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close