Ενδιαφέροντα

VICE Specials – ντοκυμαντέρ: 42,195 χλμ

Στην 36η οργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας σε σύνολο 55.000 συμμετοχών, οι 18.500 τρέχουν την ιστορική διαδρομή.

Οι συμμετοχές των εθελοντών του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας φέτος φτάνουν τις 3.390.

Το VICE Greece συνάντησε τέσσερις ανθρώπους, που ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία ζωής και με τη δική του ξεχωριστή ιστορία ο καθένας, για τους οποίους ο Μαραθώνιος είναι κάτι παραπάνω από 42,195 χιλιόμετρα.

Η Άλεξ Παναγιώτου είναι δρομέας υπεραποστάσεων η οποία πέρασε καρκίνο του μαστού και τρέχοντας στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας θα ολοκληρώσει ένα κύκλο ύστερα από 18 χρόνια. Ο περσινός Έλληνας πρωταθλητής, Κώστας Γκελαούζος, που ανακάλυψε τυχαία ότι οι μεγάλες αποστάσεις είναι το ταλέντο του, θα επιχειρήσει να σπάσει το ατομικό του ρεκόρ.

Το τρέξιμο βοήθησε την Άλεξ Παναγιώτου, δρομέα υπεραποστάσεων, να ξεπεράσει το πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε πέρσι.

Ο Έλληνας πρωταθλητής μεγάλων αποστάσεων, Κώστας Γκελαούζος, προπονήθηκε στην κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου και σταμάτησε στις καμένες περιοχές στο Μάτι.

Ο 88χρονος Στέλιος Πρασσάς θα τρέξει την ιστορική διαδρομή για 28η φορά, αποδεικνύοντας ότι το τρέξιμο μπορεί να σε πάει πολύ μακριά. Και η Ζωζώ Χριστοδούλου, η πρώτη Ελληνίδα που έτρεξε Μαραθώνιο στην Ελλάδα το 1974, θα υποδέχεται τους δρομείς, πλέον από τη θέση της εθελόντριας.

Η Ζωζώ Χριστοδούλου ήταν η πρώτη Ελληνίδα που έτρεξε στον Μαραθώνιο της Αθήνας το 1974.

Έρευνα/Παραγωγή: Ελίζα Μπενβενίστε
Κάμερα Α: Θοδωρής Κωνσταντίνου
Κάμερα Β: Δημήτρης Ζιβόπουλος
Μοντάζ: Γωγώ Μπεμπέλου

Δείτε το ντοκυμαντέρ εδώ: https://video.vice.com/gr/video/42195…

Tags
Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close