HomeΘέματα Τριάθλου

Η ανάρτηση του υπερτριαθλητή Κώστα Ζεμαδάνη για την νίκη στον Deca Ultra Triathlon

Ο Κων/νος Ζεμαδάνης – ο μοναδικός Έλληνας υπερτριαθλητής – συμμετείχε στον Deca Ultra Triathlon, 6ο κατά σειρά αγώνα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ultra-Triathlon και ύστερα από μία εκπληκτική εμφάνιση ολοκλήρωσε και τις δέκα ημέρες στην πρώτη θέση, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. 

Δείτε την ανάρτηση του στο facebook σχετικά με την μεγάλη του νίκη:

“Στις 21-30/8/2017 διεξήχθη στην πόλη Buchs της Ελβετίας ο 6ος κατά σειρά αγώνας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ultra-Triathlon. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο τριαθλητικό αγώνα στον κόσμο σε διάρκεια καθώς περιλαμβάνει ένα ironman τρίαθλο (3.8 χλμ κολύμβηση/180 χλμ ποδηλασία/42χλμ τρέξιμο) την ημέρα για δέκα συνεχόμενες ημέρες συνολικής απόστασης 2260 χλμ. Καθημερινά στις 7 το πρωί δινόταν η εκκίνηση του αγώνα στην πισίνα της πόλης όπου κολυμπούσαμε 3.8 χλμ, στη συνέχεια ποδηλατούσαμε 180 χλμ σε μία διαδρομή παράλληλη με τον ποταμό Ρήνο που χωρίζει την Ελβετία με το Λιχτενστάιν και τέλος έπρεπε να τρέξουμε έναν μαραθώνιο δρόμο 42 χλμ. Συνεπώς η κάθε ημέρα περιελάμβανε 226 χλμ στο σύνολο με χρονικό περιθώριο από τις 7 το πρωί έως τις 2 τα ξημερώματα. Αν κάποιος αθλητής δεν προλάβαινε να ολοκληρώσει εντός της ημέρας, βρισκόταν αυτόματα εκτός αγώνα. Ο πρωτεύον στόχος μου στον αγώνα ήταν να τον ολοκληρώσω επιτυχώς, εφόσον είχα αγωνιστεί μόλις πριν τρεις εβδομάδες στο τριπλό ironman της Γερμανίας (672 χλμ) και παράλληλα να βελτιώσω το ατομικό μου ρεκόρ από την προηγούμενη εμφάνιση σε δεκαπλό ironman στο Μεξικό το 2014 με 120 ώρες τότε. Η απόδοσή μου καθημερινά ήταν πάρα πολύ σταθερή κάτι που αποτυπώνεται απόλυτα στους χρόνους μου από την πρώτη έως την 10η ημέρα και οι οποίοι αντιστοίχως ήταν= 11:09 ώρες/11:33/11:30/11:35/11:45/11:31/11:44/11:41/11:42/11:39. http://my5.raceresult.com/80290/results?lang=en#3_879D9D

Ο τελικός χρόνος μου ήταν 115:54 ώρες, που αποτελεί και την τέταρτη καλύτερη επίδοση στην ιστορία του αγώνα βελτιώνοντας το ατομικό μου ρεκόρ κατά 4 ώρες. Επίσης, η τελική διαφορά μου από τον δεύτερο αθλητή ήταν 20 ώρες, ενώ από τον τελευταίο τερματίσαντα υπεραθλητή 50 ώρες. Το χρυσό μετάλλιο της Ελβετίας ήταν το τρίτο μετάλλιο στη φετινή χρονιά μετά το αργυρό τον Μάρτιο στο Double Ultra triathlon στη Florida USA και το χάλκινο στο Triple Ultra triathlon στην Αυστρία τον Ιούλιο.
Η νίκη αυτή είναι πολύ σημαντική καθώς με φέρνει στην πρώτη θέση βαθμολογικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος ULTRA TRIATHLON μετά από 6 αγώνες, δίνοντας μου το πλεονέκτημα για την πιθανή κατάκτησή του, ως προς τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς που θα γίνει τον Οκτώβριο στο Μεξικό. (18-27/10/2017)
Ως ο μοναδικός Έλληνας υπερτριαθλητής και αθλητικός εκπρόσωπος του Κέντρου Ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ), ευχαριστώ θερμά τον χορηγό μου IDEALBIKES ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ, για την πλήρη υλικοτεχνική υποστήριξη του ποδηλατικού εξοπλισμού και και την οικονομική βοήθεια.
Επίσης ευχαριστώ την εταιρεία ΕΛΜΙΝ-ΒΩΞΙΤΕΣ ΑΕ για την οικονομική κάλυψη της συμμετοχής στον αγώνα, καθώς επίσης και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την γενική και πολύ σημαντική υποστήριξη του όλου εγχειρήματος.
Ευχαριστώ τον συνοδό μου Παναγούλια Κωνσταντίνο, που επί 10 συνεχόμενες ημέρες κάλυπτε όλες μου τις ανάγκες τροφοδοσίας και εξοπλισμού και που χωρίς τη στήριξή του δε θα ήταν δυνατό να επιτευχθεί το τελικό αποτέλεσμα.
Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εσάς, σε όλο τον κόσμο, εντός και εκτός Ελλάδας που με τα καθημερινά μηνύματά σας μου δίνατε δύναμη και ενέργεια να προχωρώ δυνατά και αποφασιστικά για την ολοκλήρωση του υπεραγώνα”.

Tags
Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close