HomeΘέματα Τριάθλου

Κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Ζεμαδάνης!

Με μία ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπερτριαθλητής Κώστας Ζεμαδάνης γράφει για τον πρόσφατο αγώνα του στο Μεξικό, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και το πως κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή του παγκοσμίου πρωταθλήματος ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους τον στήριξαν σε αυτό τον άθλο.

Δείτε την ανάρτησή του:

Στις 18-27/10/2017 πραγματοποιήθηκε στην πόλη Leon του Μεξικού ο τελευταίος αγώνας για το παγκόσμιο κύπελο ULTRA TRIATHLON. Ο αγώνας ήταν απόστασης 2260 χλμ DECA ULTRA TRIATHLON, δηλαδή ένα ironman triathlon (3.8 χλμ κολύμβηση/180 χλμ ποδηλασία/42 χλμ τρέξιμο) την ημέρα για 10 συνεχόμενες ημέρες. Δέκα αθλητές από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στον αγώνα, μαζί με τη δική μου συμμετοχή, στοχεύοντας τον επιτυχή τερματισμό και την καλύτερη δυνατή κατάταξη, ώστε να έχω ελπίδες για την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος, καθώς μέχρι τον αγώνα αυτόν βρισκόμουν στην πρώτη θέση της παγκόσμιας βαθμολογίας. Ο αγώνας ήταν πολύ σκληρός, πέραν της τεράστιας απόστασης και διάρκειας, αλλά και λόγω του υψομέτρου (2000 μέτρα) και των μεγάλων εναλλαγών στη θερμοκρασία, καθώς αυτή κυμαινόταν καθημερινά από τους 6ο -34ο C. Μετά τις τρεις πρώτες ημέρες, όπου είχα δυσκολίες στην αναπνοή κυρίως σε κολύμβηση και τρέξιμο,τερματίζοντας στην δεύτερη θέση, από την τέταρτη ημέρα έως και τη δέκατη τερμάτισα πρώτος, ολοκληρώνοντας συνολικά τον αγώνα στην πρώτη θέση με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο και τους υπόλοιπους συναθλητές του. Χαρακτηριστικά ο κύριος αντίπαλός μου εγκατέλειψε την 7η ημέρα, καθώς μετά την 3η ημέρα έχανε καθημερινά αρκετές δυνάμεις, ενώ αντιθέτως εγώ βελτιωνόμουν συνεχώς, με αποκορύφωση τις τρεις τελευταίες ημέρες όπου ένιωθα απόλυτα δυνατός. Η πρώτη (11:20) και η τελευταία ημέρα μου (11:50) ήταν και οι πιο γρήγορες. Συνολικά οι μισοί αθλητές εγκατέλειψαν τον αγώνα. Έτσι επανέλαβα την εκπληκτική εμφάνιση της Ελβετίας με αντίστοιχους χρόνους σε ώρες για τις 10 ημέρες: 11:20, 11:59, 12:04, 12:03, 12:02, 12:06, 12:22, 12:05, 12:07, 11:50 ώρες. Συνολικός χρόνος 120 ώρες. Ύστερα από τον αγώνα στο Μεξικό κατακτώ το παγκόσμιο πρωτάθλημα, συγκεντρώνοντας τους περισσότερους βαθμούς. Γίνομαι ο αθλητής με τα περισσότερα ironman στον κόσμο για το 2017, δηλαδή 30 σε αριθμό (διπλό ironman σε USA, Γερμανία/ τριπλό ironman σε Αυστρία, Γερμανία/ DECA ironman σε Ελβετία και Μεξικό). Τα συνολικά χιλιόμετρα των αγώνων μου είναι 6777 χλμ από τον Μάρτιο έως των Οκτώβριο. Τέλος, γίνομαι ο πρώτος υπερ-τριαθλητής στην ιστορία που ολοκληρώνει δύο αγώνες Deca ironman (1Χ10) στην ίδια χρονιά (μόνο 48 ημέρες απόσταση μεταξύ των δύο αγώνων), κατακτώντας την πρώτη θέση και στους δύο αγώνες.

Ως αθλητικός εκπρόσωπος του κέντρου ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών δοτών μυελού των οστών του Πανεπιστημίου Πατρών, ευχαριστώ θερμότατα τους χορηγούς μου καθώς χωρίς αυτούς δε θα ήταν δυνατή η συμμετοχή μου στον αγώνα: την ποδοσφαιρική ομάδα ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ και τον πρόεδρό της κο Μαντούβαλο Πέτρο. Την εταιρεία Cubitech και τον κο Νικόλαο Καλαφάτη. Την εταιρεία IDEAL BIKES. Η πλήρης οικονομική και υλικοτεχνική κάλυψη των αναγκών μου από τους χορηγούς μου, μου έδωσε και την ψυχική ασφάλεια, ώστε να είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στο αγωνιστικό κομμάτι του εγχειρήματός μου.
Επιπλέον, ευχαριστώ τους δύο συνονόματους φίλους μου από την Ιτέα, που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, για τη σημαντική βοήθεια που μου προσέφεραν, συμμετέχοντας με τον τρόπο τους στη συνολική επιτυχία.

Τέλος, σας ευχαριστώ όλους για την ηθική και ψυχική υποστήριξή σας εντός και εκτός Ελλάδας και ιδιαίτερα τον ακούραστο και πολύπειρο πλέον συνοδό μου Παναγούλια Κων/νο!

Tags
Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close