HomeΘέματα Mountain Running

Τείχιο – Δελφοί 75km : Ένας αγώνας με χαρακτήρα και άρτια διοργάνωση!

 

Στον απόηχο του ορεινού αγώνα Τείχιο – Δελφοί 75km , που πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στις 23 Σεπτεμβρίου, οι συμμετέχοντες αθλητές “καταθέτουν” τις εντυπώσεις τους από αυτή την εμπειρία, που όπως φαίνεται θα τους μείνει αξέχαστη!

Η επιστολή του Χρήστου Παππά για τον μεγάλο αγώνα ορεινού τρεξίματος:

“Καταρχήν ένα μεγάλο ευχαριστώ για την άψογη φιλοξενία σας κ το οικογενειακό κλίμα.

Επέλεξα τον αγώνα σας πρωτίστως γιατί  στην Ελλάδα έχουμε ελάχιστους ορεινούς αγώνες που να ενώνουν δύο περιοχές. Αυτό από μόνο του είναι μια ξεχωριστή εμπειρία, που μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, τότε που ο άνθρωπος έπρεπε να καλύπτει με τα πόδια αποστάσεις για μετακίνηση.

Έπειτα αυτό με τράβηξε ήταν ο προορισμός… τι πιο όμορφο από το να τερματίσεις την πορεία σου σε ένα πανάρχαιο προσκυνηματικου χαρακτήρα προορισμό όπως το μαντείο των Δελφών ακολουθώντας τα χνάρια πολλών ανθρώπων ψάχνοντας κ εσύ ένα είδος “λύτρωσης”…

Ακόμη ήμουν περίεργος να δω κάποια μέρη που δεν είχα την ευκαιρία να ξαναπεράσω (ούτε κατά τις ορειβατικές μου εξορμήσεις) κ να γνωρίσω χωριά της Στερεάς Ελλάδας που το καθένα κουβαλά την δική του ιστορία συνυφασμένη με τους ανθρώπους του.

Για τον αγώνα τώρα, όπως τον βίωσα σαν αθλητής..

Όπως έγραψα κ παραπάνω η φιλοξενία σας υποδειγματική, γεύματα, διανυκτέρευση, μεταφορές, μετακινήσεις, ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο, δώρα, επιβραβεύσεις με κύπελλα μετάλλια… δεν έλειπε τίποτα!!

Μέσα στον αγώνα εναλλαγή τοπίων, πλήρης “γκάμα” ελληνικών τύπων εδάφους… από τσουκαρια κλασσικά, μέχρι χωράφια κτλ. Σήμανση μια χαρά (νύχτα βεβαία δεν πρόλαβα για να την κρίνω, άλλα δεν άκουσα να χαθεί κάνεις) τροφοδοσία πολύ καλή κ πολλοί σταθμοί…υπερβολικοί μάλιστα (αφήστε να κουβαλάμε κ τίποτα..χε,χε) κ φοβερή συμπεριφορά από εθελοντές κ διοργανωτές!!

Αυτά σαν πρόχειρες εντυπώσεις…  Έχω τρέξει αρκετούς αγώνες βουνού κ δεν προτιμώ τους τύπου supermarket με μάζα κόσμου να τρέχει κ να περιμένει να μπει στο μονοπάτι σε ουρά, να γίνεται πάρτι προϊόντων κ υπηρεσιών από τις εταιρείες του χώρου στα σημεία εκκίνησης τερματισμού κ να χάνεσαι στο πλήθος από διοργανωτές που ούτε καν σε θυμούνται ως φάτσα. Καλά κ αυτά, άλλα οι αγώνες που έχουν ένα είδος “χαρακτήρα”/ταυτότητας είναι αυτοί που τελικά σου μένουν στο μυαλό…κ αυτός είχε…

 

Ο αθλητής Μιχάλης Δεβεράκης έγραψε για τον αγώνα:

“Φιλόξενοι και ευγενείς άνθρωποι. Πανέμορφη ιστορική διαδρομή. Άριστη ποιοτική τροφοδοσία. Ξενάγηση στο Μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο. Τέλειος συνδυασμός αθλητισμού           και πολιτισμού. Συγχαρητήρια. Ευχαριστούμε”

Tags
Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close