HomeΘέματα Mountain Running

Zagori Camp 24-26/11 με τον Δημήτρη Θεοδωρακάκο

Στα τέλη του Νοέμβρη οι λάτρεις του trail running θα γνωρίσουν από κοντά το πανέμορφο Ζαγόρι και θα τρέξουν στα μονοπάτια του με τον Δημήτρη Θεοδωρακάκο.

Αναλυτικά:

Kαλώς ήρθατε στο Ζagori Mountain Camp (ΖΜC), το πρώτο camp αποκλειστικά αφιερωμένο στο ορεινό τρέξιμο που θα γίνει στο Ζαγόρι στις 24 – 26 Νοεμβρίου 2017.

Αθλητές όλων των επιπέδων και εμπειριών με πάθος για το τρέξιμο και την περιπέτεια θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στις τεχνικές του ορεινού τρεξίματος στο Ζαγόρι από τον πρωταθλητή Δημήτρη Θεοδωρακάκο.

Σκοπός του camp είναι να έχουν οι συμμετέχοντες μια υπέροχη εμπειρία τρέχοντας και εξερευνώντας σε κάποια από τα πιο όμορφα και θεαματικά μονοπάτια του Ζαγορίου έχοντας σαν βάση τη Βίτσα, τις πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις της Επέκεινα Χώρα και τον υπέροχο παραδοσιακό ξενώνα, Εν Χώρα Βεζίτσα. Μια εμπειρία περιπέτειας και αυτογνωσίας καθοδηγούμενη από τον Δημήτρη Θεοδωρακάκο 4 φορές νικητή του Zagori Mountain Race βασισμένη σε στοχευμένες προπονητικές δραστηριότητες, πλήρη λογιστική υποστήριξη για τους συμμετέχοντες και τον εξοπλισμό τους, όπως επίσης γεύματα και διαμονή. H διατροφή του camp βασίζεται σε όσο το δυνατόν περισσότερα τοπικά και ποιοτικά προϊόντα με βάση τη Μεσογειακή Διατροφή.

Με έμφαση στην ασφάλεια και την απόλαυση των συμμετεχόντων, η προτεραιότητα μας είναι να αισθανθείτε ότι είστε σε καλά χέρια. Θα είμαστε μαζί σας σε κάθε βήμα για να υποστηρίξουμε την θέληση σας να βελτιώσετε την τεχνική και τους χρόνους σας.

Το camp θα γίνει στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου της Βόρειας Πίνδου, στη Βίτσα όπου και ένας από τους βασικούς σταθμούς του ZMR για τους αγώνες των 20, 44 και 80 χιλιομέτρων, τον πυρήνα για διαδρομές που μπορούν να σαγηνέψουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της περιπέτειας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ

Παρασκευή
19.30-20.30 Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
20.45-21.30 Βραδινό γεύμα και ενημέρωση για το πρόγραμμα. 21.50-22.30 Παρουσίαση: Διαφοροποιήσεις και κοινά στοιχεία, τρεξίματος δρόμου και ορεινού, αντίστοιχα. Διατροφή, κίνηση, τραυματισμοί, προπονητικές αξίες.

Σάββατο
07.00 – 08.00 Πρωινό γεύμα.
08.00 – 09.30 Παρουσίαση: Προπονητικές αξίες και δομή ολοκληρωμένου προπονητικού πλάνου.
09.50 – 12.00 Προπόνηση στα μονοπάτια της περιοχής. Διάρκεια ~ 2:00’
Προτεινόμενη τεχνική τρεξίματος σε ανηφόρα και κατηφόρα αντίστοιχα.
12.00 – 15.00 Επιστροφή και μεσημεριανό γεύμα στο ξενοδοχείο.
16.30 – 18.00 Παρουσίαση: α) Σημασία του Nutri timiming – διατροφή, ενυδάτωση και τροφοδοσία κατά την διάρκεια της άσκησης. β) ’’Φορμάρισμα’’ – κλιμάκωση της προπόνησης, πλησιάζοντας σε αγώνα μεγάλης διάρκειας (πχ. 5+ ωρών).
18.15 – 19.30 Νυχτερινή προπόνηση (με φακό κεφαλής) στα μονοπάτια της περιοχής. Δρομικές ασκήσεις συντονισμού και η σημασία τους για την αντίληψη της ‘’σωστής’’ εμβιομηχανικής.
20.00 – 20.45 Βραδινό γεύμα.
21.00 – 22.00 Παρουσίαση: α) Προτεινόμενες ασκήσεις ενδυνάμωσης για την αποφυγή τραυματισμών. β) Ο απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός για τρέξιμο, μέσης και μεγάλης διάρκειας, σε ορεινό περιβάλλον (προπόνηση ή αγώνας).

Κυριακή
07.00 – 08.00 Πρωινό γεύμα.
09.30 –12.00 Μεγάλης διάρκειας τρέξιμο με εφαρμογή και επιπλέον ανάλυση όλων όσων συζητήσαμε την προηγούμενη μέρα.
13.00 – 14.30 Μεσημεριανό γεύμα.
15.00 – ……: Διαδραστική συζήτηση και απολογισμός 2ημέρου.

Το κόστος συμμετοχής είναι 150 ευρώ ανά άτομο και περιλαμβάνει διαμονή με πρωϊνό στο ξενοδοχείο Εν Χώρα Βεζίτσα και ενδεχομένως άλλους ξενώνες στη Βίτσα Ζαγορίου, όλα τα γεύματα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Εν Χώρα Βεζίτσα, διαλείμματα- καφέ στο χώρο της Επέκεινα Χώρα, T-shirt, ασφάλιση και φυσικά το δικαίωμα παρακολούθησης του σεμιναρίου, το οποίο θα υποστηριχθεί με τον απαραίτητο εποπτικό εξοπλισμό τις τεχνικές οδηγίες και ανθρωπινή καθοδήγηση του πολυνίκη και γήινου, Δημήτρη Θεοδορακάκου.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε καλέστε στο τηλ. 6949 447448 ή επικοινωνήστε στα emails info@epekeinahora.gr ή maria.vasdeki@hotmail.com.

https://epekeinahora.gr/
http://www.vezitsa-zagori.com/
http://www.allterrainrunners.gr/site/

Kλείστε τη συμμετοχή σας ΤΩΡΑ μιας και οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Tags
Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close