Αποτελέσματα αγώνων Mountain Running

TihioRace – Ημέρα 2η: Αποτελέσματα

Δείτε σε ζωνταντό χρόνο τα αποτελέσματα από τους αγώνες 10, 20 και 30km του TihioRace

 

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε τα αποτελέσματα από τον αγώνα 10km

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε τα αποτελέσματα από τον αγώνα 20km

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε τα αποτελέσματα από τον αγώνα 30km

 

10km

Ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή για αρχάριους δρομείς βουνού. Περιλαμβάνει ελάχιστα μονοπάτια ώστε να μην είναι τεχνική όμως δεν υστερεί καθόλου σε αισθητική καθώς διατρέχει μικρούς (στενούς) δασικούς δρόμους μέσα σε δρυοδάση.

Η εκκίνηση του αγώνα των 10 χιλιομέτρων δίνεται στο ειδικά διαμορφωμένο αμφιθέατρο στο Τείχιο.  Τα πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής είναι ανηφορικά και κινούνται σε δασικό δρόμο. Στο 4,4χλμ συναντάμε χωματόδρομο κεντρικό και στρίβουμε αριστερά κατηφορικά. Σε 200μ. πάλι στρίβουμε αριστερά σε μονοπάτι που μας οδηγεί στο σταθμό ανεφοδιασμού. Στο σταθμό μας υποδεικνύουν την κατεύθυνση που είναι ένα μικρό δρομάκι κατηφορικό που σύντομα γίνεται μονοπάτι (σε αντίθεση με τους μεγαλύτερους αγώνες που πάνε προς το χωριό Παλιοξάρι).

Στο 5,8χλμ ακολουθούμε κατηφορικό χωματόδρομο με έντονη κλίση. Συναντάμε τον ασφαλτόδρομο στο 6,8χλμ. και ακολουθούμε τα σημάδια αριστερά κατηφορικά. Μετά από 200 μέτρα αφήνουμε τον ασφαλτόδρομο και ακολουθούμε τα σημάδια δεξιά κατηφορικά. Περνάμε από το νεκροταφείο του χωριού χωματόδρομος μας οδηγεί στο χωριό Τείχιο 7,8χλμ. όπου και σταθμός ανεφοδιασμού. Αφού διασχίσουμε το χωριό μονοπάτι μας βγάζει σε τελικό χωματόδρομο και μετά από μια ανηφόρα φτάνουμε στο χώρο τερματισμού (στο ειδικά διαμορφωμένο αμφιθέατρο) αφού έχουμε διανύσει συνολικά 10,6χλμ.

20km

Η εκκίνηση του αγώνα των 20 χιλιομέτρων δίνεται στο ειδικά διαμορφωμένο αμφιθέατρο στο Τείχιο.

Τα πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής είναι ανηφορικά και κινούνται σε μονοπάτι κορυφογραμμής (και ελάχιστο δασικό).  Ο πρώτος σταθμός ανεφοδιασμού που συναντάμε είναι στα 2,9χλμ «Μουντούνια» (νερό/ισοτονικό) και αφού έχουμε κάνει 302μ. θετικής υψομετρικής.

Συνεχίζουμε αρχικά ανηφορικά και σύντομα ισουψός πάνω στην κορυφογραμμή. Κατηφορίζοντας για λίγο συναντάμε τον δεύτερο σταθμό «Πλαλίστρα» ή «Στάνη» (με νερό/ισοτονικό, πατατάκια, μπανάνα κλπ.) στα 6,6χλμ. αφού έχουμε κάνει 170μ. θετικής υψομετρικής (συνολικά από αρχής +472μ.).

Εδώ χωρίζουν η μεγάλη διαδρομή με τις μικρότερες. Η διαδρομή των 20χλμ. ακολουθεί για λίγο το χωματόδρομο ανατολικά και αμέσως πέφτει στον κεντρικό χωματόδρομο ακολουθώντας την ίδια πορεία. Φτάνοντας στη τσιμεντένια δεξαμενή στρίβει απότομα δυτικά για να εισέλθει σε κατηφορικό μονοπάτι. Από εδώ και πέρα συμπίπτει με τη μεγάλη διαδρομή.

Το μονοπάτι έχει ανηφοροκατηφόρες σε ρεματιές. Κινούμαστε μέσα σε όμορφο δρυοδάσος και μετά συναντάμε τον 3ο σταθμό «Δάσος Θέρετρον», λίγο κάτω από το ξενοδοχείο «Δάσος Θέρετρον». Πάμε βόρεια (όπως μας υποδεικνύουν και οι εθελοντές του σταθμού) ακολουθώντας το χωματόδρομο προς το χωριό Παλιοξάρι. Σύντομα αφήνουμε τον κύριο δασικό δρόμο και από μονοπάτι αλλά και μικρότερους χωματόδρομους θα εισέλθουμε στο χωριό Παλιοξάρι. Μονοπάτι μας οδηγούν στην γραφική πλατεία του χωριού όπου και ο 4ος σταθμός ανεφοδιασμού.

Βγαίνοντας από το χωριό ακολουθούμε δυτικά ασφαλτόδρομο και αμέσως μετά το νεκροταφείο θα εισέλθουμε σε χωματόδρομο κατηφορικό με βόρεια κατεύθυνση. Μετά από 600 μέτρα αρχίζει το μονοπάτι που σύντομα μας βγάζει σε χωματόδρομο και τελικά στο χωριό Τείχιο (5ος σταθμός ανεφοδιασμού). Αφού διασχίσουμε το χωριό μονοπάτι μας βγάζει σε τελικό χωματόδρομο και μετά από μια ανηφόρα φτάνουμε στο χώρο τερματισμού (στο ειδικά διαμορφωμένο αμφιθέατρο) αφού έχουμε διανύσει συνολικά 20χλμ.

30km

Ο αγώνας έχει εκκίνηση και τερματισμό το χωριό Τείχιο, στην Ορεινή  Δωρίδα. Είναι ένας από τους 8 αγώνες του Skyrunner Greece Series και συγκεκριμένα ο τρίτος κατά σειρά.

Το Τείχιο Βρίσκεται στα Ν Δ του Νομού Φωκίδος, απέχει 25 χλμ. από την Ναύπακτο, 79 χλμ. από την Άμφισσα και 250 από την Αθήνα. Η διαδρομή του αγώνα αποτελείται από 25% δρόμο δασικό,  70% μονοπάτι και μόλις  5% ασφάλτινο δρόμο. Στην διαδρομή των 30 χλμ η συνολική θετική υψομετρική είναι 1500μ.

Η εκκίνηση δίνεται στο ειδικά διαμορφωμένο αμφιθέατρο στο Τείχιο.

Τα πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής είναι σταθερά ανηφορικά και κινούνται σε μονοπάτι κορυφογραμμής (και ελάχιστο δασικό).

Double Run (50km+30km)

Για όσους θέλουν να ζήσουν μια νέα εμπειρία ή και για εκείνους που θέλουν να προσθέσουν στο ενεργητικό τους έναν αγώνα 80K! Δεν πρόκειται για νέο αγώνα, αλλά για μία νέα κατάταξη στην οποία συμπεριλαμβάνονται όσοι λάβουν μέρος και τερματίσουν στους αγώνες Wolf’s Race – 50K και 30K.

Στον αγώνα των 80 km (Double Run) η ανάδειξη των 3 πρώτων νικητών θα γίνει με άθροισμα των επιμέρους χρόνων στους 2 αγώνες (50km και 30km).

Οι δύο αγώνες θα λάβουν μέρος στις 12 και 13 Μαΐου και όπως πάντα θα συμπεριλαμβάνουν πλούσιες παροχές.

 

Tags
Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close