Θέματα Mountain Running

Με τρεις αγώνες ξεκινά σήμερα το πρόγραμμα του Hydras Trail Event

Το Hydras Trail Event που πραγματοποιείται το διήμερο 31/3 και 1/4 ανοίγει την αυλαία του με τρεις αγώνες το Σάββατο πριν το κυρίως πιτάτο της Κυριακής

 

Downhil

3,9 χλμ  με 500 μ. αρνητική υψομετρική διαφορά

Ο μοναδικός αγώνας κατάβασης στην Ελλάδα!  Σίγουρα η πιο γρήγορη κούρσα στο ορεινό τρέξιμο! Ένας αγώνας για όσους πραγματικά ξέρουν να τρέχουν στα μονοπάτια!!!

 

Η εκκίνηση θα δοθεί από τη Μονή Πρ. Ηλία λίγο κάτω από την ψηλότερη κορυφή του νησιού το «Έρως». Οι αθλητές θα ανέβουν ως εκεί πεζοπορικά.

Η εκκίνηση θα δίνεται ανά είκοσι δευτερόλεπτα για κάθε αθλητή και θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Το υψόμετρο είναι 500μ.

Ο τερματισμός θα γίνεται στην αψίδα στο λιμάνι, σε υψόμετρο μηδενικό, αφού έχουν διανυθεί 3.9 χλμ

 

 

Η διαδρομή του αγώνα χαρακτηρίζεται από ποικίλο τερέν γι’ αυτό και  παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς απαιτεί από τους αθλητές να γνωρίζουν και να έχουν προπονηθεί  σε αρκετές τεχνικές. Ακολουθεί αναλυτική περιγραφή

 

1ο τμήμα: Απόσταση 851μ.

Κατάβαση χωμάτινου μονοπατιού. Αρχικά μεγάλης κλίσης με επαναλαμβανόμενες στροφές (ζιγκ-ζαγκ). Στη συνέχεια ομαλή κλίση σε φαρδύ χωμάτινο μονοπάτι.

2ο τμήμα: Απόσταση 209μ.

Καλντερίμι με ομαλή κλίση που οδηγεί σε πευκόδασος. Υπέροχη θέα της Ύδρας.

3ο τμήμα: Απόσταση 510μ.

Μέσα στο πευκόδασος το καλντερίμι συνεχίζει με επαναλαμβανόμενα ζιγκ-ζαγκ. Η διαδρομή «κόβει» το καλντερίμι σαν ευθεία γραμμή. Το τερέν είναι χωμάτινο και λίγο γλιστερό ανάμεσα σε πεύκα ενώ η κλίση είναι σχετικά μεγάλη κατά τμήματα. Η σήμανση είναι συνεχής σχηματίζοντας διάδρομο.

 4ο τμήμα: Απόσταση 283μ.

Παλιός χωματόδρομος αρκετά φαρδύς και πετρώδης μέσα σε πευκοδάσος.

5ο τμήμα: Απόσταση 362μ.

Τσιμεντόδρομος οδηγεί στον Αγ. Κωνσταντίνο.

6ο τμήμα: Απόσταση 94μ.

Χωμάτινο μονοπάτι ανάμεσα σε παλιά κτίσματα. Αρκετά απότομο και γλιστερό που απαιτεί προσοχή.

7ο τμήμα: Απόσταση 312μ.

Καλντερίμι μέσα στον αστικό ιστό με σκαλοπάτια.

8ο τμήμα: Απόσταση 312μ.

Το κεντρικό καλντερίμι της Ύδρας που οδηγεί στο λιμάνι. Εθελοντές θα διασφαλίζουν την ομαλή διέλευση των αθλητών.

9ο τμήμα: Απόσταση 203μ.

Το τελικό τμήμα της διαδρομής μέσα στο λιμάνι. Είναι επίπεδο καλντερίμι και οδηγεί στον τερματισμό.

 

Ο αγώνας Downhill έχει ξεχωριστή βράβευση για τους τρεις πρώτους αθλητές.

Υπάρχει όμως και κατάταξη Challenge με χρηματικό έπαθλο. Προκύπτει με τον εξής τρόπο: Ο χρόνος του Downhill αθροίζεται με το χρόνο του Eros Mountain Trail. Το μικρότερο άθροισμα χρόνου δίνει τους νικητές της κατηγορίας Challenge.

 

 

Από την παρακάτω διεύθυνση μπορούν οι αθλητές να κατεβάσουν τη διαδρομή σε αρχείο για gps.

http://www.gpsies.com/map.do?fileId=gkgbnvmzoxbpshrh

JUNIOR’S MINI RACE

Η διαδρομή για τα μικρά παιδιά έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι ασφαλής και ευχάριστη για τους μικρούς αθλητές. Είναι ιδανική και για τους γονείς που θέλουν να παρακολουθήσουν την προσπάθεια και να εμψυχώσουν τα παιδιά στο αθλητικό τους ξεκίνημα.

Ξεκινά δίπλα στο Μουσείο όπου ακριβώς ξεκινούν και οι υπόλοιποι αγώνες. Η αψίδα εκκίνησης θα υπάρχει και για τα παιδιά ώστε να δοθεί ένας εορταστικός τόνος. Η διαδρομή είναι κατά μήκος του λιμανιού. Αφού διασχίσουν 650μ. θα μπουν σε παράδρομο ελαφρά ανηφορικό και μετά από 100μ. θα επιστρέψουν στο κεντρικό καλντερίμι του λιμανιού αλλά με αντίθετη κατεύθυνση. Έτσι θα έχουν διαγράψει έναν μικρό κύκλο επιστρέφοντας στα σημείο εισόδου στον παράδρομο. Από εδώ και πέρα η διαδρομή επιστροφής είναι η ίδια με τα αρχικά 650μ.

Η διαδρομή είναι επίπεδη (μόνο +10μ.). Είναι επίσης κατά 90% ορατή από το σημείο εκκίνησης – τερματισμού. Η επιφάνεια τρεξίματος είναι η πλακόστρωση του λιμανιού. Η συνολική απόσταση είναι 1300μ.

Θα γίνουν δύο κατηγορίες

6 – 9 ετών & 10 – 12 ετών.

Τα παιδιά γυμνασίου και λυκείου μπορούν με υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων τους να αγωνιστούν στο Run ‘n’ Fun  5χλμ.

Μια πραγματικά fun διαδρομή που ανήκει στην κατηγορία city trail. Ιδανική για να γνωρίσει ο αθλητής τον αστικό ιστό της Ύδρας. Τα σοκάκια με τα πέτρινα αρχοντικά θα συναρπάσουν τον δρομέα.

Η αρχιτεκτονική του νησιού ίσως σας ωθήσει να αγνοήσετε τον χρόνο και απλά να απολαύσετε το τρέξιμο. Άλλωστε η απόσταση των 5χλμ είναι ιδανική ακόμα και για τους αρχάριους. Φυσικά και η επιλογή να γίνει ο αγώνας το Σάββατο το απόγευμα δεν είναι τυχαία.

Απόσταση 4,7χλμ με θετική υψομετρική 156μ.

 

Altitude Profile

 

1ο τμήμα: Απόσταση 1064μ.

Ακολουθούμε το κεντρικό καλντερίμι του νησιού που ανεβάζει προς το βουνό. Κοινό τμήμα με τη μεγάλη διαδρομή. Αρκετά ανηφορικό τμήμα που απαιτεί εγκράτεια.

 2ο τμήμα: Απόσταση 870μ.

Συνεχίζουμε σε τσιμεντόδρομο ελαφρά ανηφορικό. Φτάνουμε στον Αγ. Κωνσταντίνο όπου και το ψηλότερο σημείο του αγώνα.

3ο τμήμα: Απόσταση 1353μ.

Αρχικά για λίγα μέτρα θα εισέλθουμε σε μονοπάτι που απαιτεί προσοχή.  Η συνέχεια είναι εύκολη σε καλντερίμι με μικρές κλίσεις.  Διερχόμαστε ανάμεσα σε σπίτια, ανεβοκατεβαίνουμε σκαλιά, περνάμε από αυλές και τέλος κατηφορίζουμε στην θάλασσα. Φτάνοντας στον οικισμό Καμίνι θα αλλάξουμε κατεύθυνση.

4ο τμήμα: Απόσταση 1385μ.

Ακολουθούμε το καλντερίμι δίπλα στη θάλασσα με πορεία πλέον προς το λιμάνι της Ύδρας. Αρχικά έχουμε μια μικρή ανηφόρα αλλά σύντομα γίνεται επίπεδη η διαδρομή. Τέλος εισερχόμαστε στο πέταλο του λιμανιού και το διασχίζουμε μέχρι τον τερματισμό.

Από την παρακάτω διεύθυνση μπορούν οι αθλητές να κατεβάσουν τη διαδρομή σε αρχείο για gps.

http://www.gpsies.com/map.do?fileId=mzbhusbxedvldogv

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close