ΕπικαιρότηταΘέματα Mountain Running

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Rouvas Forest Trail 2017

Για πρώτη φορά στο φαράγγι του Ζαρού και το Δάσος του Ρούβα, με αφετηρία και τερματισμό την Λίμνη Βότομου στο Ζαρό, Ηρακλείου διοργανώθηκαν οι αγώνες Rouvas Forest Trail 2017.

Η οργανωτική ομάδα «Cretantrail»  υπό την αιγίδα του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης  και την  αμέριστη  συμπαράσταση  και αρωγή του  Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαρού , διοργάνωσαν  με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή  21 Μαϊου τους πρώτους Ορεινούς  Αγώνες Δάσους Ρούβα  – Rouvas Forest Trail

Ο σκοπός του αγώνα ήταν  η γνωριμία  του κόσμου με το  περιβάλλον της περιοχής και η διατήρηση και ανάδειξη των μονοπατιών αυτής, όπως και  του αθλήματος  του ορεινού δρόμου αντοχής, με  δύο  διαδρομές   25χλμ και 11χλμ  με αντίστοιχη  υψομετρική  1550 μέτρα και  700 μέτρα. Επίσης  στη μικρή   διαδρομή συμμετείχαν και πεζοπόροι, χωρίς ανταγωνισμό.

Η εκκίνηση  δόθηκε  στην λίμνη του Βότομου στο Ζαρό  Ηρακλείου στις  09:15πμ για  την μεγάλη διαδρομή  και στις  09:30πμ για την μικρή διαδρομή και τους περιπατητές .

Την γραμμή εκκίνησης-τερματισμού , πέρασαν  συνολικά 150 αθλητές  , απ’ όλη την Κρήτη,  την  υπόλοιπη  Ελλάδα  και  το  εξωτερικό . Την  μικρή  διαδρομή απόλαυσαν  και  οι 60 πεζοπόροι ,  με σύμμαχο  τις  άριστες  κλιματολογικές  συνθήκες  που επικράτησαν  στην  περιοχή .

Ο  οργανωτική  ομάδα  μας  θα  ήθελε να  ευχαριστήσει και να συγχαρεί  όλους  τους αθλητές   που συμμετείχαν, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαρού  , τις εθελοντικές  ομάδες  της περιοχής ,την   ομάδα των  Ραδιοερασιτεχνών  και  τους  φίλους από διάφορες περιοχές  που βοήθησαν τόσο κατά  τη  διάρκεια  της  προετοιμασίας  όσο και την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα. Επίσης  τους κατοίκους της περιοχής που με την παρουσία τους εμψύχωσαν τους αθλητές στο δύσκολο έργο τους.

Σημαντική   βοήθεια  στην  ασφαλή  διεξαγωγή  του αγώνα  πρόσφεραν εθελοντές από:

 

– Ελληνικό Ερυθρός Σταυρός Τμήμα Εθελοντών,  Διασωστών,  Σαμαρειτών  Παράρτημα   Μοιρών

– Εθελοντική ομάδα Δρω. www.bestidro.gr

– Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Πόμπιας

– Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης  www.rasc.gr

– Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Μοιρών www.eosm.gr 

Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον φωτογράφο της διοργάνωσης Παπαδάκη Μανώλη που καλυψε εθελοντικά το αγώνα.  www.facebook.com/mpapadakiscre?fref=ts

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον πρόεδρο του  Πολιτιστικού Συλλόγου  Ζαρού , Σταματάκη Ευάγγελο  και   σε   όλα  τα   μέλη  του  χωριστά , που  από  την  αρχή   αγκάλιασαν  και  στήριξαν με όλες τους  τις δυνάμεις  την   προσπάθεια  μας, τον  αντιπρόεδρο  του  συμβουλίου της  Βότομος ΑE  Μανιουδάκη Κωνσταντίνο  και  στον πρόεδρο της κοινότητας Ζαρού Φυλαχτάκη Γεώργιο.

Μεγάλος   χορηγός   μας  τo NΕΡΟ ΖΑΡΟΣ (Βότομος ΑE) που συνέβαλε στην υδροδοσία των αθλητών ,  στους   σταθμούς   και  τον τερματισμό,  στα αναμνηστικά μπλουζάκια  και τα μετάλλια  του αγώνα .

www.zaroswater.gr

Σημαντική βοήθεια είχαμε από το κατάστημα Ορειβατικών ειδών  Μountainclub– Γκούφας (Ηράκλειο , στην   ενεργειακή  υποστήριξη  των αθλητών , στα  αναμνηστικά δώρα που κληρώθηκαν  μετά  τις απονομές ,  καθώς  και  για  την  παροχή  της επιχείρησης του , ως φυσικής  έδρας για τις επιτόπου εγγραφές .

www.mountainclub.gr

Μεγάλη   και   σοβαρή   βοήθεια  μας προσέφερε  ο   ιδιοκτήτης    της  Ταβέρνας  ¨Λίμνη¨

Αλμπαντάκης  Χαράλαμπος  στην  παροχή  του  χώρου της  επιχείρησης  του   για  την εγκατάσταση του αγώνα ,  στην  προσφορά του στα  υλικά  και σκεύη  του  μεταγωνιστικού γεύματος των αθλητών και επίσης  στις μειωμένες  τιμές  στο ξενοδοχείο Ίδη Ζαρός για τις μέρες του αγώνα .

www.idi-hotel.gr

Ευχαριστούμε θερμά την Eνορία του Αγίου Γεωργίου Ζαρού  και τον  πατήρ Λέανδρο Σταματάκη, που μας  προσέφερε  το λεωφορείο για την μετακίνηση των αθλητών από το Ηράκλειο στον  Ζαρό  και  την  επιστροφή τους , καθώς και στην προσφορά  υλικών για το φαγητό των αθλητών .

Ευχαριστούμε  τον  Λεμονάκη Γεώργιο – Επιχείρηση εμπορίας λαδιού, για την παροχή των φρούτων στους σταθμούς και τον τερματισμό των αγώνων.

Ευχαριστούμε  την  πιτσαρία  Μάρκος  στην  πλατεία Ζαρού, για  την  παροχή   οικονομικής  στήριξης  στους  αγώνες.

Ευχαριστούμε  τον  πρόεδρο του Παγκρήτιου Λαογραφικού Συλλόγου  Δαμιανάκη Γεώργιο  και  την ομάδα  του  για την προετοιμασία και το μαγείρεμα του υπέροχου γεύματος που παρατέθηκε στους αθλητές .

Τα  αρτοζαχαροπλαστεία  Galletto, που  προσέφεραν  ενεργειακά σνάκ στον τερματισμό  των αθλητών.

www.galletto.gr

Την ¨ΗΡΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ¨ – Παγωνάκης Ιωάννης, πού  παρείχε τα σκεύη  μιας  χρήσεως  που χρησιμοποιήθηκαν στους  σταθμούς  και στο γεύμα των αθλητών.

Οι επιχειρήσεις  Κληρονόμος, Ζερβός Εμμανουήλ,Τσαγκαράκη-Βολακάκης , στην λαχαναγορά Ηρακλείου,  μας προσέφεραν τα φρούτα για στους σταθμούς   των αγώνων.

Ευχαριστούμε  το   Bιβλιοπωλείο Ανθολόγιο,  ιδιοκτησίας του νικητή της μεγάλης διαδρομής Παντελή Καμπαξή, για την παροχή γραφικής ύλης καθώς  και  για  την  παροχή  της επιχείρησης του ,ως φυσικής έδρας για τις επιτόπου εγγραφές .

Το   Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη  και  τον Παττακό Δημήτριο που  μας πρόσφερε τις τσάντες (race bags) και  ενημερωτικό  υλικό  για  τους  αθλητές καθώς  και  την στήριξη  του  στην μελλοντική εξέλιξη των αγώνων .

www.psiloritis-natural-park.gr

Την εταιρία MD HOLIDAYS & ΜD HELLAS,   για  την  έκδοση  του   έντυπου   διαφημιστικού φυλλαδίου  της διοργάνωσης μας .

www.md-hellas.gr

Τους   χορηγούς  επικοινωνίας  μας , το advendure.com  που ειδικεύεται στο χώρο του ορεινού τρεξίματος , τις  ενημερωτικές ιστοσελίδες cretalive.gr, notosportnews.gr και e-mesara.gr .  Tην εφημερίδα Πατρίς Ηρακλείου  , το runningcrete.gr, gorun.gr που συνετέλεσαν στην προβολή της διοργάνωσης μας .

Η συμβολή   και  οι  παρουσία  όλων , αθλητών  και  εθελοντών , ανθρώπων  που αγαπούν και σέβονται  τον τόπο τους ,οι οποίοι συνέθεσαν  τη  γιορτή  του  ορεινού  τρεξίματος  που ζήσαμε, ομολογουμένως   αφήνει   ιστορία  και   παράλληλα    δημιουργεί  σε  εμάς  τους  διοργανωτές περισσότερες  ευθύνες  και  υποχρεώσεις  για  μια ακόμα καλύτερη διοργάνωση την επόμενη  χρονιά.

Καλή αντάμωση στη Λίμνη του Ζαρού, τον Απρίλη του 2018, για το 2o Rouvas Forest Trail !

φωτό: Μανώλης Παπαδάκης

 

Tags
Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close