Επικαιρότητα

9ος Δρόμος Κάσσιου Δία 2018: Αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής

Η οργανωτική ομάδα του Κάσσιου Δία ανακοινώνει αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής του αγώνα για την Κυριακή 14 Απριλίου 2019.

 

 

Ο αγώνας από φέτος αναβαθμίζεται και αλλάζει μορφή, αφού πλέον μιλάμε για ένα πακέτο τριών αγώνων, με προσθήκη καινούριων μονοπατιών που θα παρουσιαστούν στο σύνολό τους, ύστερα από τρία χρονια σκληρής εθελοντικής εργασίας.

Έτσι λοιπόν θα έχουμε τον μεγάλο αγώνα των 33χλμ. περίπου, προσεγγίζοντας τις δύο υψηλότερες κορυφές του νησιού (Παντοκράτωρα και Βίγγλα) και δίνοντας 2 προκριματικούς πόντους στο διεθνές καλεντάρι της ITRA ένα μικρότερο αγώνα 18 χλμ. σε γρήγορα και ποιοτικά μονοπάτια με 1 προκριματικό πόντο ITRA και τον εισαγωγικό αγώνα trail 8 χλμ. Ο λόγος που μας οδήγησε στην αλλαγή ημερομηνίας του αγώνα μας παρόλο που ο Κάσσιος Δίας έχει ταυτιστεί ημερολογιακά όλα αυτά τα χρόνια με τις αρχές Μαΐου,λόγω και της τοπικής εορτής που γίνεται στην Κασσιώπη (8 Μαΐου) ειναι η μετακίνηση αλλης διοργάνωσης του νησιου πάνω στην ημερομηνία μας.

Η ομάδα μας σεβόμενη τους Κερκυραίους δρομείς και μην θέλοντας να τους βάλει στη δύσκολη θέση της επιλογής και της αντιπαράθεσης που θα προέκυπτε από το παραπάνω γεγονός και με γνώμονα το ότι οι μαζικές αθλητικές εκδηλώσεις πρέπει να ενώνουν και όχι να διχάζουν πήρε την δύσκολη αυτήν απόφαση. Επίσης άποψή μας είναι ότι ο ρόλος και η σχέση των εκάστοτε χορηγών των αγώνων πρέπει να είναι καθαρά βοηθητικός και υποστηρικτικος προς τους διοργανωτές και τους αθλητές και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιβάλλουν και να ορίζουν τον τρόπο διεξαγωγής τους. Από φέτος λοιπόν ο Κάσσιος Δίας και στο εξής μετακινείται στα μέσα Απριλίου και ελπίζουμε οι ημερομηνίες και των έτερων διοργανώσεων του νησιού να σταθεροποιηθούν ώστε να υπάρχει μια ομαλή ροή των αγώνων στο Κερκυραϊκό καλεντάρι. Σύντομα θα ακολουθήσει η αναλυτική προκήρυξη και οι λεπτομέρειες της διεξαγωγής των αγώνων μας. #KASSIOS_DIAS_TEAM

Tags
Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close