Επικαιρότητα

AtheNss 550km GuGu Run: Μεταγωνιστικό Δελτίο τύπου

Ο ιδιαίτερος Υπερμαραθώνιος ολοκληρώθηκε στις 15:00 της 9ης Δεκεμβρίου 2018, στη Θεσσαλονίκη και τον Λευκό Πύργο!

ΜΕΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“AtheNss 550km GuGu Run”

Υπερμαραθώνιος για τα άτομα με αναπηρία

Ο ιδιαίτερος Υπερμαραθώνιος, που όλοι περιμέναμε, ολοκληρώθηκε στις 15:00 της 9ης Δεκεμβρίου 2018, στη Θεσσαλονίκη και τον Λευκό Πύργο! Ιδιαίτερος όχι λόγω της μεγάλης απόστασης, διόλου ευκαταφρόνητης αφού πρόκειται για 550 χιλιόμετρα, αλλά, κυρίως, για τον σκοπό του. Έναν ιερό σκοπό, την ανάδειξη της αναπηρίας και την εξοικείωση της ελληνικής και κυπριακής κοινωνίας με αυτήν.

Διοργανώτρια της όλης προσπάθειας ήταν η “GuGu Team”. Μια διαδικτυακή ομάδα, με ιδρυτές δύο εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής, τον Αραμπατζή Σωτήρη και τον Παπαδόπουλο Μιχάλη, που μέσω συνεντεύξεων με άτομα με αναπηρία, αλλά και με συγγενείς και φίλους των, προσπαθούν να αναδείξουν έμπρακτα την αναπηρία.

Οι συνεντεύξεις τους αναρτώνται στο κανάλι τους στο YouTube, στην ιστοσελίδα τους, στη σελίδα τους στο Facebook και στο Instagram.

Ο μαραθωνοδρόμος και δρομέας μεγάλων αποστάσεων Σωτήρης Σωτηρίου, παρακολουθώντας τη δράση της “GuGu Team” και επιδεικνύοντας έμπρακτα την ευαισθησία του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας με αναπηρία, προσέγγισε την ομάδα και με αυτό τον τρόπο γεννήθηκε η ιδέα για τον Υπερμαραθώνιο για τα άτομα με αναπηρία, “AtheNss 550km GuGu Run”.

Την 5η Δεκεμβρίου και ώρα 7:00 π.μ. ο Σωτήρης Σωτηρίου ξεκίνησε έναν δύσκολο και σημαντικό αγώνα 550 χιλιομέτρων, με το σήμα της “GuGu Team”, για τα άτομα με αναπηρία, από την Ακρόπολη Αθηνών μέχρι τον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη. Η διαδρομή πραγματοποιήθηκε μέσω της παλιάς εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας-Λάρισας- Θεσσαλονίκης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του εγχειρήματος ο αθλητής συνοδευόταν από μια υποστηρικτική ομάδα, η οποία απαρτιζόταν από τον εναλλακτικό θεραπευτή Ταντή Θάνο και τον φυσιοθεραπευτή Σαμαρά Μιχάλη, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για τη σωστή αποθεραπεία του, τον επαγγελματία φωτογράφο και βιντεολήπτη Γιαγιάκο Αλέξανδρο και τον ποδηλάτη μεγάλων αποστάσεων Μάσσα Γιάννη, ο οποίος στήριξε την προσπάθεια ως οδηγός του οχήματος συνοδείας, ευγενική χορηγία της εταιρίας “Αυτοκίνητα Πανταζής” . Η τετραμελής αυτή ομάδα παρείχε στον αθλητή ό,τι χρειαζόταν κατά τη διάρκεια της διαδρομής, καθώς και στις ολιγόωρες στάσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Μετά από διαδρομή 4 ημερών και έχοντας διανύσει 424 χιλιόμετρα κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες, ο υπερμαραθωνοδρόμος υπέστη θλάση στον δεξιό οπίσθιο μηριαίο, με συνέπεια να καταστεί προβληματική η συνέχιση και ολοκλήρωση των 126 χιλιομέτρων που απέμεναν. Ο φυσικοθεραπευτής Μιχάλης Σαμαράς, ο οποίος στήριζε τον δρομέα με την κινητή μονάδα, επί 24ώρου βάσεως, με τον υπεύθυνο αποκατάστασης Θάνο Τάντη, κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για αποκατάσταση του τραύματος, ωστόσο, για προληπτικούς λόγους και έπειτα από επικοινωνία με τον ορθοπεδικό κ. Γεώργιο Ποθητάκη, αποφασίστηκε η διακοπή του Υπερμαραθωνίου. Το ατυχές συμβάν, ωστόσο, δεν στάθηκε ικανό να ματαιώσει την υπερπροσπάθεια και, προπαντός, να ακυρώσει τους στόχους της. Όπως προκύπτει μέσα από τα πολυάριθμα και άκρως συγκινητικά ηλεκτρονικά μηνύματα, που έφθαναν μέσω Facebook και Instagram από φίλους της ομάδας, ο αθλητής και η “GuGu Team” είχαν ήδη κατορθώσει να περάσουν το μήνυμα αποδοχής των ατόμων με αναπηρία σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο τερματισμός στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε κανονικά, παρά τον τραυματισμό του Σωτήρη Σωτηρίου, καθώς στόχος της διοργανώτριας ομάδας “GuGu Team” και συνεπώς και της όλης προσπάθειας, ήταν η ανάδειξη και αποδοχή της αναπηρίας, η ενημέρωση της πολιτείας και η εξοικείωση των πολιτών με αυτήν. Ο δρομέας έτρεξε συμβολικά τα τελευταία 10 χλμ, φτάνοντας στον Λευκό Πύργο κατά την προγραμματισμένη ημέρα και ώρα, δηλαδή την Κυριακή 9/12/2018 και ώρα 15:00, οπότε και πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική τελετή λήξης του Υπερμαραθωνίου, με την παρουσία επισήμων και δημοσιογράφων και, ασφαλώς, την ολόθυμη συμμετοχή όλων των συντελεστών, φίλων και συμπαραστατών της ομάδας, αλλά και διερχόμενων πολιτών, που αγκάλιασαν το εγχείρημα συμμετέχοντας στον επιτόπιο εορτασμό του.

Προγραμματισμένες στάσεις του αθλητή και της υποστηρικτικής ομάδας πραγματοποιήθηκαν σε Θήβα, Καμένα Βούρλα, Δομοκό, Λάρισα και Κατερίνη. Η στάση στον Μακρύγιαλο Πιερίας δεν έγινε τελικά, λόγω του αναπάντεχου τραυματισμού του αθλητή. Κατά την ολιγόχρονη παρουσία τους στις διάφορες πόλεις οι συντελεστές του εγχειρήματος έγιναν μάρτυρες εκδηλώσεων και δέκτες ενθαρρυντικών μηνυμάτων, που απηχούν τη θετική στάση της ελληνικής κοινωνίας και των διαφόρων φορέων απέναντι στην αναπηρία. Αναλυτικά:

ΘΗΒΑ

Τον αθλητή καλωσόρισαν στην πρώτη του στάση στην πόλη της Θήβας ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ.Θ. κ. Αθ. Κοκοντίνης, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας “ΛΑΪΟΣ” κ. Αν. Φρούσιος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας και Μαραθωνοδρόμων Θήβας (ΣΔΥΜ) κ. Ι. Σκουρτανιώτης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων ΑΜΕΑ “Άγιοι Ανάργυροι” κα Αθ. Ράικου, επιδίδοντάς του αναμνηστικά δώρα, προκειμένου να τον συγχαρούν για το δύσκολο εγχείρημα που πραγματοποιεί συμβολικά, με σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση της αναπηρίας και την εξοικείωση της κοινωνίας μ’ αυτή.

Παραβρέθηκαν, επίσης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης Θήβας κ. Δ. Κουτσοδήμος, ο Επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Η. Τραμπάκουλος, ο Σύμβουλος Δ.Κ. Θήβας κ. Π. Σαμιώτης, ο κ. Δ. Καλπένης ως εκπρόσωπος του Παραρτήματος Θήβας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, πολίτες και μέλη συλλόγων.

Ο αθλητής και η ομάδα συνοδείας του δείπνισαν στο Εστιατόριο “ΤΖΑΚΙ”, ευγενική χορηγία του Σταμέλου Πάλλιου και ξεκουράστηκαν για λίγες ώρες στο ξενοδοχείο “ΝΙΟΒΗ”, ευγενική χορηγία του Στέλιου Θεοδώρου.

ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ

Η επόμενη στάση έγινε στα παγωμένα Καμένα Βούρλα, όπου η ομάδα και ο αθλητής ξεκουράστηκαν στα δωμάτια “Niki Rooms”.

ΔΟΜΟΚΟΣ

Μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Δομοκού, με τον πρόεδρό της Τσόγκα Δημήτριο, υποδέχθηκαν τον αθλητή και την ομάδα του και ανέλαβαν τη διαμονή και διατροφή τους. Η ομάδα ξεκουράστηκε στους ξενώνες της Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής.

ΛΑΡΙΣΑ

Στην πόλη της Λάρισας ο δρομέας Θάνος Καφφές, συνόδευσε συμβολικά τον αθλητή για κάποια χιλιόμετρα, μέχρι το ξενοδοχείο “Larissa Imperial” της εταιρίας “Grecotel Hotels & Resorts”, το οποίο ανέλαβε τη διαμονή και διατροφή του αθλητή και της ομάδας του.

ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ

Εκπρόσωποι από τον φορέα Τουρισμού Ανάπτυξης και Προβολής Λεπτοκαρυάς, ο οποίος και οργάνωσε την στάση στον Πλαταμώνα και την τοπική κοινότητα νέων Παντελεήμονα, αλλά και αρκετοί κάτοικοι παρευρέθηκαν για την υποδοχή του αθλητή και της ομάδας του.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Ο Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης “ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ” ανέλαβε τη διατροφή, καθώς και τη διαμονή του αθλητή και της ομάδας υποστήριξης του σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Πολλοί σύλλογοι υποδέχθηκαν τον αθλητή στην Κατερίνη, μέλη των οποίων και διήνυσαν μαζί του τη διαδρομή από την οδό Σελευκιδών Σ. Σταθμό (όπισθεν Peugeot) έως το ξενοδοχείο Park Hotel:

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Γανόχωρας

Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & Λύκειο Κατερίνης

Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης

Κέντρο Στήριξης ΑΜΕΑ ¨ΣΤΗΡΙΖΩ”

Διασωστική Ομάδα Πιερίας

ΖΕΥΣ – Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας

Μορφ. Λαογρ. Πολιτιστικός Συλ. Παλαιόστανης “ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΚΡΥΡΑΧΗΣ”

Αξίζει να τονιστεί ότι τον Υπερμαραθώνιο “AtheNss 550km GuGu Run” υποστήριξε επίσημα ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Στηρίζουμε την προσπάθεια της “GuGu Team”, κάνοντας εγγραφή στο κανάλι τους στο Youtube, Like στη σελίδα τους στο Facebook και Follow στο Instagram. Αναμένουμε νέες δράσεις τους!

Οι συνεντεύξεις τους αναρτώνται:

• στο YouTube

https://www.youtube.com/channel/UC4svn-iQJmRFtARCDUsNBZw

• στην ιστοσελίδα τους

https://theguguteam.webnode.gr

• στο Facebook

https://www.facebook.com/theguguteam/

• στο Instagram

https://www.instagram.com/theguguteam/

Την προσπάθεια του αθλητή και της GuGu Team στήριξαν οι:

Φωτογράφος Γιαγιάκος Αλέξανδρος
Εναλλακτικός θεραπευτής Ταντής Θάνος
Οδηγός Μάσσας Γιάννης
Πανταζής αυτοκίνητα
Κινητή μονάδα Σαμαράς – Αθλίατρος Σαμαράς Μιχάλης
Φυσικοθεραπευτής Αλέξανδρος Ελ. Κεφαλόπουλος
CRYOSAUNA HAIDARI
SAINTAIR A.E. Ιατρικών Εφαρμογών
THEMELIO Construction Company
TRIATHLETES WORLD Nutrition & More
Compressport Hellas
Feels like home – διαμερίσματα Airbnb
Runningnews.gr
Tomas productions
HEMER Flow Gel & Film/TRUFORM Leg Health
Biviax Hellas
B52-energy drinks
Εrgobiology - εργομετρικό και Διατροφολόγος
Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης “Παναγία Σουμελά”
Terrain Sports - Κώστας Λάμπρου - CRAFT- INOV
GRECOTEL Hotels & Resorts
Οίνος και παλιά - Τσούκαλος Αναστάσιος
VYTE/Extend NUTRITION bars
ODYSSEAS CHLORIDIS Photography
Συγκρότημα “Grambery”
Συγκρότημα “Σεκέρ Παρέα”
Συγκρότημα “Alekos Drakos Band”
Dj Lazaros Xenidis
Dj Samvel Barkho
SD STOGIANNIDIS DIMITRIS PRINTING SOLUTIONS/DIGITAL PLACE Εκτυπωτικές Δραστηριότητες
ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ “ΣΑΠΛΑΧΙΔΗΣ”
Ξενοδοχείο ΝΙΟΒΗ
Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας “ΛΑΪΟΣ”
Ποντιακός Σύλλογος Μακρυγιάλου “O ΠΟΝΤΟΣ”
CITY HOTEL
GO-HI Ενεργειακό ποτό, βιταμίνες, συμπληρώματα
myfitness.gr, Γυμναστική,  Διατροφή, Υγεία με φυσικές μεθόδους
Balu A.E. Medhel

Γιατροί αγώνα

Δρ Ποθητάκης Γεώργιος
Δρ Πεϊτζίδου Ελένη

Με εκτίμηση

The GuGu Team

Στοιχεία επικοινωνίας:

Αραμπατζής Σωτήρης 6972547689

Παπαδόπουλος Μιχάλης 6981337445, 0035799651070

Email: theguguteam@gmail.com

Facebook Messenger: m.me/theguguteam

Instagram: https://www.instagram.com/theguguteam/

Youtube: https://www.youtube.com/c/TheGuGuTeam

Tags
Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close