ΕπικαιρότηταΘέματα Running

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το Syros Run 2017

Το 2ο Syros Run έρχεται το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στη Σύρο και αναμένεται να αποτελέσει για ακόμα μία φορά το μεγαλύτερο δρομικό αθλητικό γεγονός των Κυκλάδων. 

Πάνω από 15οο αθλητές , ανάμεσά τους και κορυφαίοι μαραθωνοδρόμοι από Ελλάδα και εξωτερικό, θα δώσουν το παρών σε αυτή την μεγάλη διοργάνωση.

Οι εγγραφές συνεχίζονται, περιορισμένες  εγγραφές θα γίνουν μέχρι και το Σάββατο 3 Ιουνίου.

Ημερίδα

Η γνωστή διατροφολόγος – διαιτολόγος Χαρά Σκουλαρίκη, θα αναπτύξει το θέμα: «Αθλητική Διατροφή και Υπερτροφές: Ενέργεια και αποκατάσταση». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 και ώρα 19:30 στο Επιμελητήριο Κυκλάδων, Αγ. Νικολάου 6 (λίγο πιο πάνω από το θέατρο Απόλλων).  Θα απευθύνουν χαιρετισμό οι διοργανωτές, ο γνωστός σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου, ο Παραολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς και οι Μαραθωνοδρόμοι Μάγδα Γαζέα και Χριστόφορος Μερούσης.  Είστε όλοι προσκεκλημένοι.

Πάστα πάρτυ

Το τμήμα Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef) του ΔΙΕΚ Σύρου θα προσφέρει το καθιερωμένο πάστα πάρτυ. Την Παρασκευή 2 Ιουνίου, 20:30 – 22:30 στο καφέ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, Εθνικής Αντιστάσεως 56 στην παραλία της Ερμούπολης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 Ξενάγηση

Το Σάββατο 3 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο Θέατρο Απόλλων και στο Δημαρχιακό Μέγαρο. Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να βρίσκονται στις 12 το μεσημέρι  στην Πλατεία Ερμούπολης.

Η ξενάγηση και η πρόσβαση σε πολιτιστικούς χώρους όπως στο Βιομηχανικό μουσείο Σύρου, στο Θέατρο Απόλλων και στο Μουσείο Μάρκου Βαμβακάρη που βρίσκεται στην Άνω Σύρο είναι δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες με την επίδειξη κάρτας ελευθέρας εισόδου που θα δίνεται από την γραμματεία.

 Face Painting

Οι σπουδαστές του τμήματος Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης & Μακιγιάζ του ΔΙΕΚ Σύρου θα αναλάβουν να σχεδιάσουν στα πρόσωπα των μικρών μας αθλητών όμορφα και χαρούμενα σχέδια. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να παρευρίσκονται τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα από την εκκίνηση του αγωνίσματος που συμμετέχουν στην κεντρική πλατεία Ερμούπολης ή στον πεζόδρομο μπροστά από το κατάστημα καλλυντικών Dust+Cream.

Εκπτώσεις – προσφορές σε καταστήματα

Στο κατάστημα WIND έφτασε το μοναδικό WIND Running Pack, με τελευταίας τεχνολογίας smartwatch και οθόνη αφής που λειτουργεί αυτόνομα ή συνδέεται με smartphone, μεγάλης διάρκειας power-bank (φορητός φορτιστής) και Δωρεάν 1GB χωρίς καμία δέσμευση για άνετο σερφάρισα στο 3 φορές μεγαλύτερο 4G Δίκτυο της WIND. Το WIND Running Pack οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να βρουν μέχρι τις 10 Ιουνίου σε προνομιακή τιμή.

Στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης, www.syrosrun.gr, μπορούν οι συμμετέχοντες να ενημερωθούν για τις εκπτώσεις που προσφέρουν πολλά από τα καταστήματα της Σύρου στους αθλητές.

Λειτουργία γραμματείας

Οι δρομείς καλούνται να παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής τους μαζί με την τεχνική μπλούζα WIND από τη γραμματεία του αγώνα. Το περίπτερο της γραμματείας του αγώνα θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Ερμούπολης. Οι αθλητές μπορούν να παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής τις εξής ώρες: την Παρασκευή 2 Ιουνίου, 15:00 – 19:00 και το Σάββατο 3 Ιουνίου, 10:00 – 14:00 & 15:00 – 18:00. Είναι σημαντικό η παραλαβή του αριθμού να μην γίνει τελευταία στιγμή για να μην προκύψουν καθυστερήσεις.

 Ώρες εκκίνησης

Αγώνας ανδρών / γυναικών 10 χιλιομέτρων : 18:30
Αγώνας ανδρών / γυναικών  5  χιλιομέτρων : 18:32
Αγώνας ανδρών / γυναικών 2,5 χιλιομέτρων : 18:34
Αγώνας παιδιών 100 μέτρων : 20:00
Αγώνας παιδιών 300 μέτρων : 20:10
Αγώνας παιδιών 500 μέτρων : 20:20

Για να θεωρηθεί έγκυρος ο τερματισμός, θα πρέπει οι αθλητές να περάσουν από όλους τους τάπητες των σημείων ελέγχου. Στους παιδικούς αγώνες δεν υπάρχει χρονομέτρηση.


Προσέλευση αθλητών – Πριν την εκκίνηση

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλία της Ερμούπολης, το Σάββατο 3 Ιουνίου 2017, από τις 18:00 έως τις 20:30. Φροντίστε για την έγκαιρη προσέλευσή σας τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα που θα συμμετάσχετε.

 

Παραλαβή μεταλλίου – μετά τον τερματισμό

Όλοι οι αθλητές αμέσως μετά τον τερματισμό τους θα κατευθύνονται προς την πλατεία Μιαούλη προκειμένου να παραλάβουν το μετάλλιο τους, να πιουν νερό, χυμό ή ισοτονικό και να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες.

Απονομές – Βραβεύσεις

Οι απονομές και βραβεύσεις θα γίνουν στην κεντρική πλατεία Ερμούπολης και θα ξεκινήσουν μετά τη λήξη όλων των αγώνων στις 20:30. Ιδιαίτερο μετάλλιο, ανάλογο της θέσης, θα πάρουν οι 3 πρώτοι κάθε αγωνίσματος και κύπελλο, η πρώτη και ο πρώτος κάθε αγωνίσματος. Αναμνηστικό μπλουζάκι θα δοθεί σε όλους τους αθλητές των  2,5/5/10 χιλιόμετρων και μετάλλιο αγώνων σε όλους συμμετέχοντες.

Στην πρώτη συριανή και στον πρώτο συριανό στα 5 και10 χιλιόμετρα θα δοθεί αναμνηστική πλακέτα.

Οι  πολυπληθέστερες ομάδες που θα τερματίσουν θα τύχουν ιδιαίτερων δώρων προσφορά των δωροθετών μας.

 

Τροφοδοσία αθλητών

Θα υπάρχει πάγκος με νερό, παστέλι και λουκούμι σε 2 σημεία της διαδρομής. Στον τερματισμό θα υπάρχει νερό και μπανάνες, ενώ στα παιδιά θα δίνεται νερό και χυμός.

Χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων

Στην κεντρική πλατεία Ερμούπολης θα μπορούν οι αθλητές να αφήσουν, σε φυλασσόμενο χώρο, προσωπικά τους αντικείμενα. Στο χώρο αυτό θα υπάρχει και τουαλέτα.  Η παράδοση και η παραλαβή των αντικειμένων  θα γίνεται με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής στον αγώνα. Τα αντικείμενα που θα αφήνονται στους χώρους αυτούς, θα πρέπει να βρίσκονται σε σακίδιο ή τσάντα.

Ιατρική κάλυψη της διοργάνωσης

Η ιατρική κάλυψη της διοργάνωσης θα γίνει από τον γιατρό καρδιολόγο κο Θεόδωρο Σαραντόπουλο, την παιδίατρο κα Χαρά Παπαγεωργίου και τις νοσηλεύτριες κα Θεοδώρα Καζηλιέρη και κα Αθηνά Κρουστάλη.

Η οργανωτική επιτροπή θέλει να ευχηθεί σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές καλό τερματισμό και να ευχαριστήσει τους  εθελοντές και όλους τους χορηγούς που βοήθησαν ώστε να προετοιμαστεί αυτή η διοργάνωση.

Καλούμε όλους τους συριανούς και τους επισκέπτες του νησιού να παρακολουθήσουν την διοργάνωση, να δώσουν μια γιορτινή και χαρούμενη ατμόσφαιρα χειροκροτώντας την προσπάθεια των αγωνιζομένων.

Περισσότερες πληροφορίες www.syrosrun.gr και  www.facebook.com/SYROS-RUN

Εκ μέρους των διοργανωτών

Α.Π.Σ. Δρομείς Σύρου

Φωτογραφίες syrosrun 2016

Tags
Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close