Επικαιρότητα

ΕΠΑΚΑΒ 2018: Η βάση του κλασικού αθλητισμού καταδικάζει το αθλητικό Νομοσχέδιο (Live video)

Στο συνέδριο συμμετέχουν οι πρόεδροι και τεχνικοί σύμβουλοι των ΕΑΣ όλης της χώρας και αποτελεί από τις κορυφαίες διαδικασίες της Ομοσπονδίας

 

Με τις τοποθετήσεις του προέδρου του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλου και του Γενικού Γραμματέα Βασίλη Σεβαστή για το σήμερα και την αναπτυξιακή πορεία τα επόμενα χρόνια του Ελληνικού Κλασικού Αθλητισμού άρχισαν οι εργασίες του διήμερου Συνεδρίου σήμερα Παρασκευή 7 και ολοκληρώνεται το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στο Ναύπλιο.

Στο συνέδριο συμμετέχουν οι πρόεδροι και τεχνικοί σύμβουλοι των ΕΑΣ όλης της χώρας και αποτελεί από τις κορυφαίες διαδικασίες της Ομοσπονδίας καθώς αναπτύσσονται μια σειρά από καίρια ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του οικοδομήματος του στίβου στη χώρα μας.

Ο κ Παναγόπουλος τόνισε «η φετινή ήταν μα εξαιρετική χρονιά, η καλύτερη των τελευταίων χρόνων και εκ μέρους του ΔΣ θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, προς εσάς και προς όλη την οικογένεια του στίβου για τις μεγάλες επιτυχίες που πετύχαμε».
Σχετικά με το σχέδιο του αθλητικού νόμου ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ τόνισε πως αντί να είναι σύγχρονο και να αντιμετωπίζει τις σύγχρονες απαιτήσεις του ερασιτεχνικού αθλητισμού δυστυχώς είναι σε λάθος κατεύθυνση.
Στη συνέχεια ο κ Παναγόπουλος ανέλυσε τις κατευθύνσεις του ΣΕΓΑΣ προς το διεθνές επίπεδο «παρεμβάσεις με γραπτές προτάσεις προς τις διεθνείς Ομοσπονδίες σχετικά με το μέλλον του στίβου, την διοργάνωση αγώνων και τον προβληματισμό μας αλλά και τις παρεμβάσεις μας γύρω από τις εξελίξεις στο παγκόσμιο σκηνικό, όπως το ράνκινγκ”.
Για το εσωτερικό ζήτησε περισσότερη δουλειά και πάθος για την επίτευξη των στόχων, με την ευχή το 2019 να έχουμε πάλι την ικανοποίηση και έναν απολογισμό επίσης με θετικό πρόσημο.

Στην συνέχεια στο βήμα του συνεδρίου ανέβηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής ο οποίος τόνισε ότι οι φετινές επιτυχίες μας χαροποιούν ιδιαίτερα γιατί τις πέτυχαν και αρκετοί νέοι αθλητές και αθλήτριές μας και ιδιαίτερα γιατί μέσα στην κρίση τροφοδοτείται το οικοδόμημα του στίβου από τη βάση και επίσης μας χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί τα ειδικά χαρακτηριστικά, ποσοτικά και ποιοτικά είναι θετικά. Αυξήθηκε ο αριθμός έκδοσης νέων δελτίων, αυξήθηκε ο αριθμός νέων σωματείων, αυξήθηκε ο αριθμός νέων αθλητών και αυτό δείχνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο.
Στη συνέχει ο κ Σεβαστής είπε ότι «η επόμενη διετία είναι μια αρκετά δύσκολη αγωνιστική περίοδος κι αυτό λόγω του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που είναι το Φθινόπωρο και επιμηκύνει την ετοιμότητα των πρωταθλητών και δεύτερον γιατί η εθνική μας ομάδα θα αγωνιστεί στην Σούπερ Λίγκα και στόχος μας είναι να παραμείνουμε. Παράλληλα όμως είμαι αισιόδοξος κυρίως γιατί μια καινούργια γενιά θα ενισχύσει τις ομάδες μας στα αγωνίσματα δρόμων».

Ο κ Σεβαστής στη συνέχεια είπε: «Η Πολιτεία αντί να μας βοηθήσει μας δημιουργεί προβλήματα και συνεχώς απαξιώνει τα προβλήματά μας. Το Νομοσχέδιο που πρόσφατα παρουσιάστηκε, αν γίνει νόμος και αν δεν διαλύσει τον αθλητισμό το λιγότερο που θα πετύχει είναι η διάλυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Αυτό το νομοσχέδιο όχι μόνο δεν μας βοηθάει αλλά δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα με αναχρονιστικές διατάξεις και όλα αυτά τα έχουμε επισημάνει και έχουμε τοποθετηθεί δημοσίως απαιτώντας να αλλάξουν προς την σωστή κατεύθυνση».

Oι εργασίες της ΕΠΑΚΑΒ 2018 συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν για την πρώτη μέρα με τον Εθνικό Προπονητή Γιάννη Κουτσιώρα να κάνει τον αγωνιστικό απολογισμό και να αναλύει-ενημερώνει για τις προκρίσεις στις διεθνείς διοργανώσεις και η πρώτη ημέρα έκλεισε με τον απολογισμό της επιτροπής επιμόρφωσης και τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς από τον πρόεδρο της επιτροπής επιμόρφωση και μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ Σπύρο Κέλλη.

47681279 329449967651923 1835691145686941696 n

Δείτε Live:

 

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close