Επικαιρότητα

Έρχεται το “5th Kissavos Tour 2017” στις 29-30 Απριλίου 2017

Ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ, η «Cycling Hellas» , η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Τεμπών  και ο Δήμος Αγιάς, συνδιοργανώνουν τον 2 ήμερο διασυλλογικό και ΟΡΕΝ αγώνα  με την επωνυμία  «5th Kissavos Road Tour 2017» στην πανέμορφη περιοχή του Κισσάβου τo Σάββατο  και την Κυριακή 29 και 30 Απριλίου 2017 .

Σκοπός της διοργάνωσης είναι αφενός η ανάδειξη του Κισσαβου, των  γραφικών χωριών,  των παράλιων του Νομού Λάρισας αφετέρου, η ανάδειξη και προώθηση του  αθλήματος της ποδηλασίας σε όλες τις ηλικίες.

Τον αγώνα υποστηρίζουν θερμά: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελακίων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρίτσας, ο Ερυθρός Σταυρός Λάρισας , η Ομάδα Διάσωσης Λάρισας, η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Λάρισας, οι μοτοσυκλετιστές ΣΜΑ Λάρισας, ο Σύλλογος VESPA Club Λάρισας, οι Motoriders Λάρισας, οι Ραδιοερασιτέχνες Λάρισας, το ΕΚΑΒ Λάρισας, η Αστυνομική  Διεύθυνση Λάρισας, Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς και Τεμπών,  η ΕΡΤ Περιφέρεια, τοπικά ραφιόφωνα, ΜΜΕ, χορηγοί και  πολλοί εθελοντές και βοηθοί.

Οι αγώνες διεξάγονται σύμφωνα με τους κανονισμούς της  Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και  της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας UCI. Κάθε αγώνας είναι ανεξάρτητος, ο κάθε αθλητής μπορεί να  αγωνιστεί σε όποιο αγώνα επιθυμεί ή και στους δύο. Στον αγώνα θα συμμετέχουν αθλητές από όλα τα σωματεία της Ελλάδας στις ηλικιακές  κατηγορίες Παίδων, Εφήβων, Ανδρών, Γυναικών, Μάστερ 30+,40+,50+,60+ καθώς και μεμονωμένοι ΟΠΕΝ αθλητές στις ηλικιακές κατηγορίες , OPEN 18+,30+,40+,50+.

Την 1η μέρα θα διεξαχθεί αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης χρονομέτρου 4,5  χιλ. με εκκίνηση την Εθνική Οδός- διασταύρωση Γόννων Αμπελακίων και τερματισμό στην Κεντρική πλατεία Αμπελάκίων Κισσάβου. Την 2η μέρα θα διεξαχθεί αγώνας Αντοχής 106 χιλιομέτρων με προεκκίνηση ( με Αστυνομική και μοτο συνοδεία-φύλαξη) από Στόμιο, κατευθύνονται προς Τέμπη Αγ Παρασκευή, Εθνική οδό, Εκκίνηση στον αριστερό παράδρομο Ευαγγελισμού προς Μακρυχώρι, αριστερά Κυψελοχώρι , Καλοχώρι, διασταύρωση Χειμάδι προς Ελευθέριο, Ελευθέριο, Αγιά, Σκήτη (από παλιό δρόμο),  Αγιόκαμπο, Σωτηρίτσα, Βελίκα, Παλιουριά, Κουτσουπιά, Κόκκινο Νερό, ανεβαίνουν την τελική ανάβαη 4 χιλιομέτρων  από τη 2η είσοδο προς Καρίτσα και τερματίζουν στην Κεντρική πλατεία Καρίτσας.

Στην μεγάλη διοργάνωση που προετοιμάζεται όλοι οι εμπλεκόμενοι: αθλητές, φορείς, σύλλογοι, υποστηρικτές, εθελοντές, βοηθοί, συνοδοί και θεατές της τοπικής κοινωνίας θα ζήσουν εξαιρετικές ποδηλατικές, αθλητικές στιγμές!

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΩΝ:

 ΑΤΟΜΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Ημερομηνία:  Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Τόπος: Αμπελάκια Λάρισας

Αγώνισμα: Ατομικής Χρονομέτρησης  4,5 χιλιόμετρα

Κατηγορίες αγώνα: Παίδων, Εφήβων, Ανδρών, Γυναικών, Μάστερ 30+,40+,50+,60+ , OPEN 18+,30+,40+,50+.

Ώρα εκκίνησης: 3:00μμ (Ακριβής ώρα εκκινήσεων θα ανακοινωθεί μετά το πέρας των δηλώσεων συμμετοχής στο https://www.facebook.com/cyclinghellas/ και στο www.Cyclinghellas.gr )

Αφετερία-τερματισμός:

▪Εκκίνηση Εθνική Οδός- διασταύρωση Γόννων Αμπελακίων και τερματισμός Αμπελάκια Κισσάβου.

ΑΝΤΟΧΗ

 Ημερομηνία: Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Τόπος: Στόμιο Λάρισας

Αγώνισμα: Aντοχής 106 χιλιομετρα

Κατηγορίες αγώνα:  Παίδων, Εφήβων, Ανδρών, Γυναικών, Μάστερ 30+,40+,50+,60+ , OPEN 18+,30+,40+,50+.

Ώρα εκκίνησης: 10:00πμ

Αφετερία-τερματισμός:

▪Προεκκίνηση ( με συνοδεία) από Στόμιο->προς Τέμπη Αγ Παρασκευή->Εθνική οδό-> Εκκίνηση στον αριστερό παράδρομο Ευαγγελισμού προς Μακρυχώρι -> αριστερά Κυψελοχώρι -> Καλοχώρι> διασταύρωση Χειμάδι προς Ελευθέριο>Ελευθέριο>Αγιά->Σκήτη- Αγιόκαμπος από παλιό δρόμο ->Σωτηρίτσα->Βελίκα->Παλιουριά-> Κουτσουπιά-> Κόκκινο Νερό->Ανεβαίνουμε από τη 2η είσοδο προς Καρίτσα-> Καρίτσα τερματισμός.

 Στο 71 χιλιόμετρο για την κατηγορία Ανδρών θα υπάρχει Σπριντ ανάβασης.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

 1. Οι μετέχοντες στους αγώνες (αθλητές – συνοδοί) αποδέχονται τον παρόντα κανονισμό και είναι υποχρεωμένοι να τον τηρήσουν.
 2. Στην κατηγορία ΟΡΕΝ δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές άνω των 18 ετών.
 3. Τα ΣΩΜΑΤΕΙΑ χωριστά θα πρέπει να δηλώσουν τους αθλητές τους στη σχετική φόρμα συμμετχής. Οι ΟΡΕΝ χωριστά θα πρέπει συμπληρώσουν τις σχετική φόρμα συμμετοχής.
 4. Όλοι οι αθλητές συμμετέχουν στους αγώνες με δική τους ευθύνη.
 5. Η διοργάνωση δεν ευθύνεται για τον τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων ή για τυχόν προβλήματα υγείας, οφειλόμενα σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
 6. Οι αγωνιζόμενοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι αυτό το θέμα. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη.
 7. Οι διοργανωτές τέλος δε φέρουν ουδεμία ευθύνη για οποιοδήποτε απώλεια ή καταστροφή υλικού οποιουδήποτε συμμετέχει στους αγώνες, με οποιαδήποτε ιδιότητα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής όλων των κατηγοριών και για τους δύο αγώνες  ανοίγουν 1 Απριλίου και θα πρέπει να έχουν κατατεθεί αυστηρά μέχρι  τις 25  Απριλίου ώρα 21:00μμ. Στη Γραμματεία δεν θα γίνονται εγγραφές ούτε για τον αγώνα Χρονομέτρου, ούτε για τον αγώνα Αντοχής, για καμία κατηγορία.

 • Τα σωματεία για τις κατηγορίες (Παίδων, Εφήβων, Ανδρών, Γυναικών, Master) θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα  που βρίσκεται στην https://cyclinghellas.gr/el/agones/agones-dromou συμπληρώνοντας τα πεδία που ζητούνται. Παρακαλούμε να στείλετε τη δήλωση συμμετοχής με τον παραπάνω τρόπο και όχι με e-mail.
 • Οι  αθλητές ΟΡΕΝ  θα συμπληρώσουν  στην ειδική ηλεκτρονική φόρμα: https://cyclinghellas.gr/el/agones/agones-dromou

 

 • ΑΓΩΝΑΣ  ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟΥ

ΕΓΓΡΑΦΗ- ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ: Στην Γραμματεία του 1ου αγώνα το Σάββατο 29 Απριλίου από 1:00 μ.μ. έως 2:30 μ.μ.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ:   Οι απονομέs  των νικητών του αγώνα ΤΤ θα διεξαχθούν στην πλατεία του χωριού Αμπελάκια . Απαραίτητη η παρουσία των νικητών στις απονομές.

ΕΠΑΘΛΑ:

Στον 1ο νικητή κάθε κατηγορίας, θα απονεμηθούν κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα , στους 2ο -3ο

μετάλλιο δίπλωμα και στους 4ο – 5ο – 6ο  δίπλωμα.

 • ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΟΧΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ -ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ: Στην Γραμματεία του 2ου αγώνα την Κυριακή 30 Απριλίου από 8:00π.μ έως 9:30π.μ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 9:45 πμ στο χώρο της προεκκίνησης του αγώνα.

ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ: Για τον αγώνα θα υπάρχει  σταθερός σταθμός  υδροδοσίας από την διοργάνωση και θα ενημερωθείτε σχετικά.
ΑΠΟΝΟΜΕΣ:   Οι απονομέs  των νικητών του αγώνα Αντοχής θα διεξαχθούν στην πλατεία του χωριού Καρίτσας. Απαραίτητη η παρουσία των νικητών στις απονομές.

ΕΠΑΘΛΑ:

Στον 1ο νικητή κάθε κατηγορίας, θα απονεμηθούν κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα , στους 2ο -3ο

μετάλλιο δίπλωμα και στους 4ο – 5ο – 6ο  δίπλωμα.

 ΠΑΡΟΧΕΣ  ΑΓΩΝΑ ΑΝΤΟΧΗΣ:

 1. αναμνηστικό μετάλλιο για όλους
 2. αναμνηστικό δίπλωμα για όλους
 3.  υδροδοσία
 4. ξηροί καρποί
 5. φρούτα
 6. μπάρες
 7.  παροχή ιατρικών υπηρεσιών
 8. Άλλα δώρα από χορηγούς … θα ενημερωθείτε σχετικά από το https://www.facebook.com/cyclinghellas/ και το www.Cyclinghellas.gr

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ: Ιατρός, ο Ερυθρός Σταυρός, η Ομάδα Διάσωσης Λάρισας και η Επίλεκτη Ομάδα Διάσωσης Λάρισας θα βρίσκονται στο χώρο των αγώνων και τις δύο μέρες.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ: Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή των αθλητών Μάστερ και ΟΡΕΝ   με την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής  θα καταθέσουν το παράβολο των  16€ , μόνο  για τον αγώνα Αντοχής. Για τον αγώνα Χρονομέτρου δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση. Το όνομα του συμμετέχοντα αθλητή εφόσον είναι τακτοποιημένο οικονομικά θα αναρτάται στη λίστα των συμμετοχόντων στο www.Cyclinghellas.gr  μαζί με τους αθλητές των υπολοίπων κατηγοριών. Η κατάθεση του χρηματικού ποσού θα γίνει στην Τράπεζα Πειραιώς στο λογαριασμό: IBAN: GR30 0172 6080 0056 0806 2675 523 στο όνομα Δαλαβίκας Κώστας, αναγράφοντας απαραίτητα τον τίτλο του αγώνα ( KISSAVOS ROAD TOUR ) και το ονοματεπώνυμο καταθέτη. Οι αθλητές προσέρχονται στη Γραμματεία του αγώνα Αντοχής με το καταθετήριο της Τράπεζας. Καμία πληρωμή του παράβολου συμμετοχής δεν θα γίνει στην Γραμματεία του αγώνα.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, αποφασίζει επί τόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης των  αγώνων. Η επιτροπή έχει το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος, καθώς επίσης και των τεχνικών όρων της προκήρυξης.

ΜΑΤΑΙΩΣΗ-ΑΝΑΒΟΛΗ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ: Σε περίπτωση ιδιαίτερα ακραίων καιρικών συνθηκών ή άλλων παραγόντων, η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα αναβολής ή και ματαίωσης του αγώνα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ: Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται στις 10.00μμ μετά από κάθε αγώνα στο site www.cyclinghellas.gr και στο https://www.facebook.com/cyclinghellas/

ΔΙΑΜΟΝΗ: Η διοργάνωση έχει εξασφαλίσει προνομιακή  τιμή για τους  αθλητές που θα διαμείνουν το Σάββατο σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Διαμονή 15ευρώ κατ’ άτομο με πρωϊνό.

Πληροφορίες στο

Ακόμα οι αθλητές θα έχουν προνομιακές τιμές στο βραδινό γεύμα σε ταβέρνες της περιοχής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Περισσότερες λεπτομέρειες και συνεχή ενημέρωση για τον αγώνα, τη διαμονή, τα υψομετρικά του αγώνα- χάρτη, για  τους χορηγούς, υποστηρικτές, καθώς και άλλες πληροφορίες βρείτε στη σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/cyclinghellas/  και  στο site: www.cyclinghellas.gr    Τηλέφωνα επικοινωνίας 6944226876 Δαλαβίκας Κώστας -Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα 6944255177 Τσεσμετζίδου Δαλαβίκα Δέσποινα – Γενική Υπεύθυνη Γραμματείας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Αγώνας ΤΤ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟΥ

Σάββατο 29 Απριλίου

•1:00 π.μ. έως 2:30 μ.μ. Εγγραφές  στην Γραμματεία

• 3:00 Εκκίνηση του αγώνα

• Οι απονομές νικητών θα διεξαχθούν μετά από 40 λεπτά από την εκκίνηση του τελευταίου αθλητή.

• Προσφορά Παραδοσιακών  εδεσμάτων της περιοχής- Παραδοσιακοί χοροί.

 Αγώνας  Αντοχής

 Κυριακή  30 Απριλίου

•8:00 π.μ. έως 9:30 μ.μ. Εγγραφές  στην Γραμματεία

• 10:00πμ Εκκίνηση του αγώνα

• 2.00-2:30 απονομές νικητών.

• Προσφορά Παραδοσιακών  εδεσμάτων της περιοχής- Παραδοσιακοί χοροί.

 Η  Cyclinghellas ανυπομονεί να σας φιλοξενήσει και να σας προσφέρει μία άρτια ποδηλατική εμπειρία.

Tags
Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close