Επικαιρότητα

«Λουτρό» σαμπάνιας για 165 δρομείς στον ανανεωμένο 11ο Αγώνα Δρόμου Δαϊκλής που έκλεψε ξανά τις εντυπώσεις

Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δεκάδων θυμάτων στην πυρκαγιά που έπληξε τις περιοχές Ραφήνα, Μάτι, Νέα Μάκρη Αττικής.

 

 

ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΟΣΩΝ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ…

«Λουτρό» σαμπάνιας για 165 δρομείς στον ανανεωμένο 11ο Αγώνα Δρόμου Δαϊκλής που έκλεψε ξανά τις εντυπώσεις…

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΟΙ από την όμορφη νέα διαδρομή 9 χιλιομέτρων στο φυσικό τοπίο του γραφικού χωριού Μάνεση Μεσσηνίας, οι πολυάριθμοι συμμετέχοντες, εθελοντές και επισκέπτες που βρέθηκαν το τελευταίο Σάββατο του Ιουλίου για να λάβουν μέρος στον 11ο Αγώνα Δρόμου Δαϊκλή!

Ο καθιερωμένος αγώνας κατόρθωσε και φέτος να κλέψει τις εντυπώσεις με την ανανεωμένη όμορφη διαδρομή του, τον περίφημο υπό σαμπάνιες τερματισμό του, την πολλή καλή διοργάνωση και βεβαίως το χαμόγελο χαράς και ικανοποίησης από τη συμμετοχή σε μια τόσο όμορφη και διασκεδαστική αθλητική γιορτή.

Στην παρουσίαση ο ταμίας του συλλόγου, κ. Μιχαλάκης ο οποίος κράτησε ζωντανό τον παλμό.

Στα διασκεδαστικά του αγώνα ήταν το … «λουτρό» σαμπάνιας για τους δρομείς Ξιάρχο, Ασημάκου (περσινή νικήτρια στις γυναίκες), Διαμαντόπουλο και Γαληνέα τους οποίους οι συμμετέχοντες «έλουσαν» με τις πιο πολλές σαμπάνιες σε σημείο που αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν τρέχοντας από το σημείο του τερματισμού… προς τον χώρο των αποδυτήριων με ντουζ που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές στο Δημοτικό Σχολείο του Μάνεσι.

Για πρώτη φορά στον αγώνα δόθηκε αναμνηστικό δίπλωμα στους συμμετέχοντες (εστάλη με email όπως γίνεται πλέον στις μεγάλες διοργανώσεις αναφέροντας το ονοματεπώνυμο του αθλητή /τρις, τη σειρά κατάταξης και τον χρόνο που σημείωσε), το όποιο επιμελήθηκε ο γνωστός καλλιτέχνης «Skitsofrenis», Κωνσταντίνος Λούζης

Δεν απουσίασαν και οι εκπλήξεις με δώρα! Ο συντοπίτης κ. Διονυσόπουλος (Τσιλίκας) ήθελε να προσφέρει ένα δώρο στους αθλητές και χάρη στις ενέργειές του εξασφάλισε ένα ρολόι χειρός γνωστής εταιρείας το οποίο μετά από κλήρωσε έτυχε στην Γεωργία Πουλή, η οποία τερμάτισε στην τυχερή θέση Νο132. Την χρονομέτρηση του αγώνα ανέλαβε ο Περικλής Τσικρικός.

Αν τις προηγούμενες χρονιές κάποιοι έφευγαν στεγνοί…. φέτος δεν έφυγε κανένας! Οι σαμπάνιες 240 στο σύνολο… ανοίχτηκαν από τα μικρά παιδιά του χωριού και έλουσαν από τον πρώτο έως και τον τελευταίο δρομέα!

Οι νικητές και ο τερματισμός …deja vous!

Η νέα διαδρομή 9χλμ ήταν πιο απαιτητική σε αρκετά σημεία, πολύ όμορφη χάρη στο εξαιρετικό φυσικό τοπίο με αξιοσημείωτο σημείο αναφοράς το σταθμό στο Κιόσι Τρικόρφου! Παρά το «φουσκωμένο» entry list, οι αθλητές που βρέθηκαν στην εκκίνηση ήταν κατά 70λιγότεροι.

Η νέα “έκδοση” είχε ωστόσο ένα κοινό με την πρώτη χρονιά, καθώς τέσσερις αθλητές έφθασαν χέρι χέρι στο τερματισμό… Όπως το 2008 έτσι και δέκα χρόνια αργότερα, οι Τζαναβάρας από την Κόρινθο, Τσίτσης από την Τρίπολη, Γ. Κανελόπουλος από τον Μεσσηνιακό ΓΣ και Ηλίας Νικολόπουλος τερμάτισαν με τον ίδιο τρόπο, ζώντας και προσφέροντας στον παρευρισκόμενο κόσμο ένα …deja vous!

Παρόμοιο τερματισμό στον αγώνα έκαναν οι Μακρυδάκης, Κάνο, Πετρουλάκης και Χαμόδρακας (πρώτη τετράδα του αγώνα) θέλοντας να στείλουν το μήνυμα πως ο αθλητισμός δεν έχει μόνο ανταγωνιστικό χαρακτήρα αλλά παράλληλα κοινωνικό και υποστηρικτικό, με αφορμή τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι Αττικής.

Ταχύτεροι του φετινού αγώνα ήταν οι Μακρυδάκης, Κάνο, Πετρουλάκης, Χαμόδρακας, Γεωργούλιας και Αγγελόπουλος. Την απονομή έκανε ο δήμαρχος Μεσσήνης κ. Τσώνης και ο αντιδήμαρχος Νίκος Χόνδρος που στήριξαν από την αρχή την διοργάνωση .

Στις Γυναίκες την φετινή ταχύτερη 6αδα πλαισιώνουν οι Εξερτζόγλου, Αλέξη, Νικολούδη, Χαραλαμποπούλου, Κολαμπά και Ψυρού.

Τις απονομές έκαναν ο πρόεδρος του ΣΔΥΜ Χρήστος Μπένος και η αντιδήμαρχος, Γεωργία Παναγοπούλου η οποία έλκει την καταγωγή της από το Μάνεση.

Στην τοπική κατηγορία πρώτοι ήταν οι Γιάννης Φλώρος (συνυπεύθυνος του 11ου Δαϊκλη με καταγωγή από το Τρίκορφο), 2ος ο Γιώργος Παπασταθόπουλος (από το Πολύλοφο), 3ος ο Ηλίας Μπελεχρής από το Κουτιφάρι. Την απονομή έκανε ο πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗΣ, Π. Παπαγεωργίου.

Υπήρξε αγώνας και για τους μικρούς, όπου περίπου 70 παιδιά πριν αναλάβουν το διασκεδαστικό χρέος να λούσουν τους αθλητές με σαμπάνιες, πήραν εκκίνηση ζώντας την δική τους εμπειρία!

Τέλος, να σημειωθεί ότι πριν τις απονομές δήμαρχος και αντιδήμαρχος Μεσσήνης, τίμησαν τον πρωτεργάτη του αγώνα, Ηλία Νικολόπουλο, με αναμνηστική πλακέτα για την προφορά του.

Ενός λεπτού σιγή, συγκέντρωση

χρημάτων και εθελοντές

Σε αυτόν τον αγώνα πρυτάνευσε η διάθεση για στήριξη, αλληλοϋποστήριξη, συμπαράσταση και βοήθεια. Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δεκάδων θυμάτων στην πυρκαγιά που έπληξε τις περιοχές Ραφήνα, Μάτι, Νέα Μάκρη Αττικής.

Άξια αναφοράς η φιλεύσπλαχνη πρωτοβουλία του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, που για να βοηθήσει όσους δοκιμάζονται από τις τραγικές καταστάσεις στη Ραφήνα και όσους ακόμα ταλανίζονται, κατά τη λειτουργία της Γραμματείας του αγώνα τοποθέτησε κουτί συλλογής χρημάτων (ο αγώνας δεν έχει αντίτιμο συμμετοχής), και όσοι επιθυμούσαν κατέβαλλαν προαιρετικά το ποσό των 2€. Το κουτί γέμισαν όλοι αποδεικνύοντας πως ο αθλητισμός στηρίζει πρώτα και πάντα τον άνθρωπο!

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, αναφέρει: «Στο χρονικό διάστημα που πέρασε από την ανακοίνωση μας πως στον 11ος Αγώνας Δρόμου Δαϊκλής 2018 θα γίνει συλλογή χρημάτων για την αγορά τροφίμων και φαρμάκων για τους πυρόπληκτους της Αττικής, το πανελλήνιο κύμα συμπαράστασης που προέκυψε υπερκάλυψε τις ανάγκες σε αυτά τα είδη. Έτσι, το ΔΣ του Συλλόγου μας αποφάσισε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του ΑΠΣ Τελμησσός Μαραθώνος και με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν αγοράστηκαν εργαλεία, τα οποία παραδόθηκαν σήμερα στο Αθλητικό Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης από το μέλος μας και μέλος του ΔΣ της ΕΟΣΛΜΑΥ Στέλιο Μπούρα. Ευχαριστούμε θερμά τους δρομείς που συμμετείχαν στον Δαϊκλή και τους κατοίκους της περιοχής που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία μας. Καλή δύναμη στους εθελοντές του Τελμησσού και στους κατοίκους της περιοχής…»

Επικεφαλής των εθελοντών ήταν ο γυμναστής στίβου στον Μεσσηνιακό ΓΣ, Δημήτρης Πουλόπουλος που κατάγεται από το Τρίκορφο και η συμβολή τους ήταν όπως πάντοτε σημαντική και απαραίτητη.

Αξιοσημείωτη ήταν επίσης η συμμετοχή του Μορφωτικού Συλλόγου Πολυλόφου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Τρικόρφου που με την ενεργό συμμετοχή τους βοήθησαν στην καλύτερη διεξαγωγή του αγώνα, μέσω των σταθμών νερού και με την παρουσία εθελοντών στον δρόμο.

Χορηγοί – υποστηρικτές

Σπουδαία, όπως πάντοτε, η αρωγή των χορηγών και των υποστηρικτών που και φέτος στήριξαν έμπρακτα την ολοένα και μεγαλύτερη αθλητική γιορτή στο Μάνεση.

Ειδικότερα, μέγας υποστηρικτής και οικονομικός υποστηρικτής του αγώνα ήταν και φέτος ΣΥΚΙΚΗ, καθώς επίσης οι Super Market Σκλαβενίτης, Autovusio Kalamatas, Χάρμα, εστιατόριο «Νέδων», Χωματουργικές Εργασίες Γκούνης -Ανδρούσα, Μetal Μπαστακός, Νερά «Αύρα», cafe Deli, Κόκκους καφέ, Σοφρωνά Φιλίτσα διαιτολόγος.

Χορηγοί του αγώνα ήταν οι ΑΦΟΙ Δαμουρά και ο Παναγιώτης Αποστολόπουλος (επιμελήθηκε το γεύμα γουρνοπούλας), τα Extreme Stores Kalamatas.

Όλα τα αποτελέσματα στο foninews.gr

(φωτό του Πυλιώτη Παναγιώτη)

πηγή: http://foninews.gr/2018/08/04/%…

Tags
Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close