ΕπικαιρότηταΘέματα Cycling

ΠοδηλατίΖΩ με ασφάλεια στην Πλατεία Αριστοτέλους – 22&23/09/2017

Η Active Hellas Κοιν.Σ.ΕΠ. συνδιοργανώνει με το Δήμο Θεσσαλονίκης και τη συμμετοχή της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, διήμερη δράση κυκλοφοριακής αγωγής στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, στις 22 & 23 Σεπτεμβρίου 2017 στην πλατεία Αριστοτέλους.

Σε μία ειδικά διαμορφωμένη πίστα 1.200 τμ., παιδιά ηλικίας από 6 έως 15 ετών, με επαρκή γνώση οδήγησης ποδηλάτου, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν με βιωματικό τρόπο τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να αναγνωρίζουν τα σήματα που αφορούν τη διακίνηση των τροχοφόρων, να “διαβάζουν” τους κινδύνους που παραμονεύουν στο δρόμο και πώς να τους αποφεύγουν, να σχεδιάζουν ασφαλείς διαδρομές, να σέβονται και να τηρούν τους κανόνες.

Τα παιδιά θα χρησιμοποιήσουν εγκεκριμένα ποδήλατα, εξοπλισμό και κράνη που πληρούν τους κανόνες ασφαλείας που προβλέπονται από την ενωσιακή και την εθνική νομοθεσία.

Η δράση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί με ενέργειες δεξιοτεχνίας, διαγωνισμούς, έπαθλα και κληρώσεις.

Η δράση αυτή αποτελεί μέρος του ευρύτερου προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής για την ορθή και ασφαλή χρήση του ποδηλάτου στο αστικό περιβάλλον, «ΠοδηλατίΖΩ με ασφάλεια», το οποίο υλοποιείται από την Active Hellas Κοιν.Σ.ΕΠ. καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και έχει την έγκριση ενημερωτικών παρεμβάσεων στα σχολεία της χώρας από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.

Τη δράση στηρίζουν: ΔΕΘ-HELEXPO, INTERAMERICAN, ORIENT BIKE, DRIVE CAR RENTAL COMPANY.

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9, ΕΡΤ3, 102 FM, 958 FM,

Σημείωση:
Η δράση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους, στο μέρος που εκτίνεται από την οδό Μητροπόλεως έως την παραλιακή λεωφόρο Νίκης.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου θα ανοίξει ηλεκτρονική πλατφόρμα συμμετοχής στην ιστοσελίδα www.activehellas.gr. Εάν είστε γονιός/κηδεμόνας και θέλετε το παιδί σας να συμμετέχει στη δράση, θα πρέπει να συμπληρώσετε τα στοιχεία της φόρμας.

Ώρες λειτουργίας:
Παρασκευή 22/09
09.30 – 15.00 & 17.30 – 21.00

Σάββατο 23/09
09.30 – 14.00

Tags
Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close