Επικαιρότητα

Το Aquathlon στο πρόγραμμα των Παγκόσμιων Παράκτιων Αγώνων στο Σαν Ντιέγκο

Και επίσημα πλέον ανακοινώθηκε ότι το aquathlon θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των πρώτων Παγκόσμιων Παράκτιων Αγώνων

 

 

Το Aquathlon στο πρόγραμμα των Παγκόσμιων Παράκτιων Αγώνων στο Σαν Ντιέγκο

Και επίσημα πλέον ανακοινώθηκε ότι το aquathlon θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των πρώτων Παγκόσμιων Παράκτιων Αγώνων (World Beach Games) που θα διεξαχθεί στο San Diego των ΗΠΑ 10-14 Οκτωβρίου 2019.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Τριάθλου (ITU) ξεκινάει ταυτόχρονα και ξεχωριστή κατάταξη (Ranking) για το Aquathlon. Από αυτή την κατάταξη, θα προκύπτουν οι αθλητές με την υψηλότερη βαθμολογία οι οποίοι θα προκρίνονται για να συμμετάσχουν στους Παράκτιους Αγώνες.

Συνολικά θα συμμετάσχουν 60 αθλητές στους ατομικούς αγώνες, 30 άντρες και 30 γυναίκες, και η απόσταση θα είναι 2,5χλμ τρέξιμο- 1χλμ κολύμπι- 2,5χλμ τρέξιμο. Το πρόγραμμα όμως θα περιλαμβάνει και μεικτή σκυταλοδρομία Aquathlon, όπου 2 αθλητές από κάθε χώρα, ένας άντρας και μια γυναίκα, θα κάνουν ο καθένας από 1,25χλμ τρέξιμο- 500μ κολύμπι- 1,25χλμ τρέξιμο, δύο φορές ο καθένας τους.

Για να μπορέσουν οι αθλητές να αγωνιστούν στο ANOC World Beach Games San Diego 2019, θα πρέπει να βρίσκονται στο Aquathlon Ranking της ITU, με βαθμούς τους οποίους θα συγκεντρώσουν από τα Παγκόσμια, τα Ευρωπαϊκά και Εθνικά Πρωταθλήματα.

Οι 24 αθλητές με την υψηλότερη βαθμολογία στο Aquathlon Ranking της ITU μέχρι τις 15 Ιουλίου 2019, θα μπορούν να συμμετάσχουν στους αγώνες του San Diego, με κάθε χώρα να μπορεί να εκπροσωπηθεί το πολύ από 2 αθλητές για κάθε φύλλο. 2 θέσεις για κάθε φύλλο θα δοθούν σε αθλητές των ΗΠΑ, που θα γίνουν οι αγώνες, και οι υπόλοιπες 4 θέσεις για κάθε φύλλο θα δοθούν με προσκλήσεις. Όλες οι χώρε που έχουν έναν άντρα και μια γυναίκα θα μπορέσουν αγωνιστούν στον αγώνα του mixed Aquathlon Relay.

Σημειώνουμε, ότι βάσει των κανονισμών της ITU η μόνη αρμόδια ομοσπονδία για στη χώρα μας για το άθλημα του Aquathlon είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.) , και μόνο εάν οι αθλητές αγωνιστούν στις αντίστοιχες εθνικές διοργανώσεις θα μπορέσουν να έχουν την ευκαιρία συμμετάσχουν στους Παγκόσμιους Παράκτιους Αγώνες.

Tags
Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close