Αποτελέσματα αγώνων Running

7ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου, Ημιμαραθώνιος Αιγιάλειας, αποτελέσματα

Ο Αθλητικός Σύλλογος Αιγίου «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ» σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ», διοργάνωσε την Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018, με μεγάλη επιτυχία τον 7ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου – Ημιμαραθώνιο Αιγιαλείας.

Μία διοργάνωση που έχει γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια με μεγάλη συμμετοχή αθλητών/τριών από όλη την Ελλάδα και αναδεικνύει το Αίγιο σε πόλη που αγαπά τον κλασσικό αθλητισμό, προβάλλοντας ταυτόχρονα τις φυσικές του ομορφιές, τη μοναδική γεωγραφική του θέση αλλά και τα προιόντα της περιοχής που προσφέρουν οι χορηγοί της διοργάνωσης.

Φέτος ο τερματισμός δεν έγινε στα Υψηλά Αλώνια, αλλά στην παραλία Αιγίου (στις 12 βρύσες), ενώ η εκκίνηση δόθηκε στις 10.30 π.μ. μπροστά από το σιδηροδρομικό σταθμό του Διακοπτού με κατεύθυνση προς το Αίγιο και μέσα από τις Τοπικές Κοινότητες Ζαχλωριτίκων, Ελαιώνα, Ροδιάς, Νικολαιΐκων, Ριζομύλου, Βαλιμητίκων, Τεμένης και Διγελιωτίκων. Η διαδρομή συνεχίστηκε μέσω της οδού παραπλεύρως της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής (μέχρι το ύψος των Σταφιδαλώνων, όπου και κατευθύνθηκε δεξιά προς την Αλυκόβρυση – αγροτικός χωματόδρομος 200 περίπου μέτρων) και ακολούθως της παραλιακής οδού κατέληξε στο χώρο της ανάπλασης της παραλίας Αιγίου στο χώρο πριν από το παλαιό Λιμάνι Αιγίου (12 Βρύσες).

Για τον Αγώνα των 5 χλμ., η εκκίνηση δόθηκε στις 10.00 π.μ. στις 12 Βρύσες και η διαδρομή ήταν εξ ολοκλήρου παραλιακή, με κατεύθυνση προς την Αλυκή Αιγίου όπου έγινε αναστροφή και με κατεύθυνση προς το Λιμάνι οι αθλητές επέστρεψαν για να τερματίσουν στο ίδιο σημείο απ’ όπου ξεκίνησαν (Ανάπλαση -12 βρύσες). Ο βροχερός καιρός και ο δυνατός άνεμος δημιούργησαν κάποια προβλήματα, ωστόσο έγιναν καλές επιδόσεις σε άνδρες και γυναίκες. Νικητής του ημιμαραθωνίου ήταν ο Δημήτρης Τασσόπουλος του ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ σε 1.22.57, δεύτερος ο Παναγιώτης Διονυσακόπουλος του ΠΕΛΟΠΑ ΚΙΑΤΟΥ (1.27.25) και τρίτος ο Γιάννης Βασιλείου του Αθηνόδωρου (1.29.22).

Ακολούθησαν οι Σάββας Σπανούδης (1.30.07), Σταύρος Γιαννακόπουλος (1.32.27), Απόστολος Μενύχτας του ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ (1.32.27) και Παναγιώτης Περιβολάρης (1.33.29). Στις γυναίκες μεγάλη νικήτρια ήταν η Έμυ Σαπίου του ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ σε 1.35.02, ενώ στα 5.000 πρώτος έκοψε το “νήμα” ο Απόστολος Χατζής του ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ, δεύτερος τερμάτισε ο Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου, επίσης του ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ και τρίτος ο Τάσος Αριδάς  (θα ακολουθήσουν όλα τα επίσημα αποτελέσματα) .

πηγή : protionline.gr

Tags
Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close