Πρόγραμμα αγώνων Running

10/2/19: 2ο Mitsero Mine Run

Φέτος ο αγώνας, με έπαθλο για τους νικητές ένα «Κούσπο», έχει τρεις διαδρομές αντί δύο όπως ήταν πέρσι. Πέραν των 12χλμ και των 5,5χλμ, φέτος προστέθηκε και η διαδρομή των 21χλ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το όνομα του αγώνα, το λογότυπο και η διαδρομή που επιλέγηκε παραπέμπει και συνδέει τα τρία ιστορικά μεταλλεία Κοκκινοπεζούλα, Κοκκινόγια και Παλιό Μεταλλείο Χρυσού αλλά και ταξιδεύει τον συμμετέχοντα στην ιστορία της περιοχής.

Στόχος της διοργάνωσης από την πρώτη στιγμή ήταν να διοργανωθεί ένας αγώνας υψηλών προδιαγραφών τόσο στην ασφάλεια των συμμετεχόντων όσο και στις παροχές προς τους δρομείς, όπως ηλεκτρονική χρονομέτρηση με άμεση ανακοίνωση των αποτελεσμάτων (live results ) , εξατομικευμένα 3D μετάλλια, σταθμούς υδροδοσίας επί τις διαδρομής, παρουσία ασθενοφόρου με διασώστες και πολλά άλλα. Οι διοργανωτές είναι ευτυχείς που με βάση τα πολύ καλά σχόλια των δρομέων που συμμετείχαν στο πρώτο MItsero Mine Run το καταφέραν.

Μέσω του προγράμματος προπονήσεων γνωριμίας της διαδρομής, που ξεκίνησε δύο μήνες πριν τον αγώνα, θα επισκεφτούν το χωριό πάνω από 150 δρομείς, οι οποίοι θα γνωρίσουν μέσω της διαδρομής του αγώνα την ιστορία του κάθε σημείου αναφοράς αλλά και θα γνωρίζουν στην κυριολεξία την φιλοξενία των κατοίκων.

Μεγάλη χαρά για την διοργάνωση είναι ότι υπάρχουν συμμετοχές από χωριανούς τόσο στις προπονήσεις αλλά και στον αγώνα. Φέτος μπήκε ένα στοίχημα για να διπλασιαστούν οι ντόπιες συμμετοχές στον αγώνα και από ότι δείχνει από τις εγγραφές οι κάτοικοι του Μιτσερού έχουν βάλει το τρέξιμο στην καθημερινότητα τους.

Το 2018 συμμετείχαν 350 αθλητές Κύπριοι και αλλοδαποί από όλη την Κύπρο, ενώ φέτος η διοργάνωση στοχεύει στην προσέλκυση πέραν των 500 αθλητών.

Στη διαδρομή των 21χλμ δίνεται μια πολύ καλή ευκαιρία για προπόνηση των αθλητών για τους μαραθώνιους της άνοιξης που ακολουθούν. Η διαδρομή των 12 χλμ είναι εξαιρετική για όλους τους αθλητές και η διαδρομή των 5,5χλμ είναι ιδανική για αρχάριους δρομείς αλλά και περιπατητές.

Εγγραφές και πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το www.mitserorun.com. 

Πηγή:ΚΥΠΕ

Tags
Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close