Running

RunGreece: Η σκυτάλη στην Καστοριά – Κορυφαία ονόματα του στίβου στην Τρίπολη

Διοργανωτές του αγώνα είναι η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και τον Δήμο Καστοριάς, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

 

 

Ο τρίτος αγώνας της σειράς αγώνων δρόμων που καθιέρωσε ο ΣΕΓΑΣ, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μαΐου στην Καστοριά όπου εκτός από τις αποστάσεις των 5 και 10 χλμ. που διεξάγονται στο RunGreeceθα γίνει και Ημιμαραθώνιος δρόμος.

Διοργανωτές του αγώνα είναι η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και τον Δήμο Καστοριάς, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

Η Εκκίνηση και ο τερματισμός για όλες τις αποστάσεις γίνεται μπροστά από το Κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς με ώρα έναρξης 10:00 και αναλυτικά σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα:

10:00 ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ & 10 χλμ. ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ

10:05 1 χλμ. ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

10:05 5 χλμ. ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη ξεκινήσει και γίνονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.run-greece.gr, έως την Τρίτη 8 Μαΐου. Υπάρχει η δυνατότητα για τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν την συμμετοχή τους και στα γραφεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, Αγ. Αθανασίου 36 τηλ. 2467023555 συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο συμμετοχής.

Εγγραφές μετά τις 9 Μαΐου θα είναι θα γίνονται δεκτές μόνο εάν δεν έχουν συμπληρωθεί τα όρια συμμετοχής στον Αγώνα και μόνο το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, από όπου όλοι οι δρομείς θα πρέπει να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους.

Να σημειωθεί ότι οι συμμετοχές για όσους θα ήθελαν να αναγράφεται το όνομά τους στον αριθμό τους έκλεισαν στις 30 Απριλίου.

Περισσότερες λεπτομέρειες στην ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ στην οποία περιέχονται και οι χάρτες διαδρομών και στην ιστοσελίδα www.run-greece.gr

Στόχος οι 3.000 συμμετοχές

Οι διοργανωτές αισιοδοξούν ότι θα ξεπεράσουν τον στόχο τον οποίο έχουν θέσει για τις συμμετοχές και τον τοποθετούν στις 3.000.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για την διοργάνωση στην οποία συμμετείχαν ο αντιπεριφεριάρχης Σωτήρης Αδαμόπουλος, Δήμαρχος Καστοριάς Ανεστης Αγγελής, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτ Μακεδονίας Δημήτρης Σαρρής και ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Θανάσης Ράπτης, κάλεσαν τον κόσμο να αγκαλιάσει και να συμμετάσχει στη γιορτή αθλητισμού της πόλης, είτε με την συμμετοχή του σε έναν από τους αγώνες, είτε ως εθελοντής ή ως θεατής που θα χειροκροτήσει όλους τους συμμετέχοντες.

Κορυφαία ονόματα του ελληνικού στίβου θα αγωνιστούν στην Τρίπολη

Κορυφαίοι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες των ρίψεων θα πάρουν μέρος το Σάββατο (5/5) στο Φεστιβάλ ρίψεων “Μανώλης Μανωλόπουλος”, στην Τρίπολη.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης έχει καλές αναμνήσεις από την Τρίπολη, αφού εκεί πέρυσι κατάφερε να στείλει τη σφύρα στα 75,78 μέτρα. Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου αγωνίστηκε πριν λίγες ημέρες στο διασυλλογικό πρωτάθλημα, όπου είχε βολή στα 73,24 μ. και έδειξε πως είναι στη σωστή κατεύθυνση ενόψει των υποχρεώσεων της θερινής σεζόν. Ο Αναστασάκης θα επιδιώξει μια βολή πάνω από τα 75 μ., προκειμένου να ξεμπερδέψει με το όριο συμμετοχής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Στο ίδιο αγώνισμα ξεχωρίζει και η συμμετοχή του Ιβάν Μενγκλεμπέη, που στο διασυλλογικό σημείωσε 66,35 μέτρα.

Το όριο για το κορυφαίο γεγονός της χρονιάς θα κυνηγήσει στη δισκοβολία η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου. Η κορυφαία Ελληνίδα δισκοβόλος ξεκίνησε τη σεζόν στο διασυλλογικό πρωτάθλημα με βολή στα 59,39 μ. και πλέον κυνηγάει μια επίδοση πάνω από τα 59,50 μ., που είναι η επίδοση που απαιτείται για να αγωνιστεί στο Βερολίνο, τη διοργάνωση δηλαδή, που αποτελεί τον μεγάλο της στόχο για τη σεζόν.

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση και για έναν ακόμη σπουδαίο αθλητή, τον Πάρη Μπατζάβαλη, που ξεπέρασε τους τραυματισμούς και θα επιδιώξει σταδιακά να βρεθεί και πάλι σε καλό αγωνιστικό επίπεδο. Ο πρωταθλητής του ακοντισμού θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση από το περσινό Βαλκανικό Πρωτάθλημα και έχει βασικό μέλημα να δει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών ξεχωρίζουν οι Αφροδίτη Μανιού και Αθανασία Κόκκαλη, ενώ στη δισκοβολία των Ανδρών θα συμμετάσχουν οι Ιάσωνας Θανόπουλος και Δημήτρης Δελής. Βολή πάνω από τα 16,00 μ. θα κυνηγήσει στη σφαιροβολία η Βαγγελιώ Σοφάνη, που είναι σε καλή κατάσταση.

Στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν και αθλητές και αθλήτριες των μικρότερων κατηγοριών, ανάμεσα σε αυτούς οι Φραντζεσκάκης (σφυροβολία) , Μυλωνάς (ακοντισμός), Μαχαίρας (σφαιροβολία), Τοπούζη (σφυροβολία).

Τους αγώνες διοργανώνει η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το ΝΠΔΔ του Δήμου Τρίπολης, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

Το πρόγραμμα

10:30 Σφαιροβολία ΠΠ Α΄ Κεντρικό
10.30 Ακοντισμός ΠΠΑ Κεντρικό
10:30 Σφυροβολία ΠΠ Α΄ Βοηθητικό
11:20 Δισκοβολία ΠΠ Α΄ Βοηθητικό
12:00 Δισκοβολία Κ Βοηθητικό
12.30 Ακοντισμός Π Κεντρικό
13:00 Σφαιροβολία Π Κεντρικό
13:00 ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ Π Βοηθητικό
13.40 Ακοντισμός Κ Κεντρικό
13:50 Σφυροβολία Κ Βοηθητικό
14:40 Σφαιροβολία Κ Κεντρικό
14.55 Σφυροβολία Π Βοηθητικό
15.45 Σφυροβολία Ε Βοηθητικό
16:15 Ακοντισμός Γ Κεντρικό
16:00 Σφαιροβολία Γ Κεντρικό
16:30 Δισκοβολία Α – Ε Βοηθητικό, 60μ. ΠΠ Β΄, 60μ. ΠK Β΄
17:20 Σφαιροβολία Ε Κεντρικό, Μήκος ΠΠ Β΄ Σφαιροβολία ΠΚ Β ΄
17:15 Σφυροβολία Γ Βοηθητικό
18:00 Σφυροβολία Α Βοηθητικό
18:20 Σφαιροβολία Α Κεντρικό, Σφαιροβολία ΠΠ Β΄ ΜΗΚΟΣ ΠΚ Β΄
18:30 Ακοντισμός Α Κεντρικό
18:55 Δισκοβολία Γ Βοηθητικό

Tags
Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close