ΕπικαιρότηταΘέματα Running

Το 35ο Σπάρταθλον πέρασε στην ιστορία με την τελετή βράβευσης των αθλητών

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το, 35ο Σπάρταθλον. Η αυλαία του ιστορικού αγώνα έπεσε έπειτα από την τελετή λήξης ,και την απονομή των βραβείων στους τερματίσαντες αθλητές , στο άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην πόλη της Σπάρτης.

Δύο μέρες ύστερα από την λήξη του αγωνιστικού σκέλους της οργάνωσης -θεσμού , πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των αθλητών η οποία έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας, με φόντο την Ακρόπολη, εκεί από όπου δόθηκε η εκκίνηση, του αγώνα των 246 χιλιομέτρων που είναι η απόσταση από την Αθήνα έως τη Σπάρτη. Στην τιμητική εκδήλωση βραβεύτηκαν οι τρεις πρώτοι αθλητές κάθε κατηγορίας, ενώ απονεμήθηκαν έπαινοι και μετάλλια σε όλους τους αθλητές που τερμάτισαν επιτυχώς στο 35ο Σπάρταθλον.

Ο φετινός Νικητής του αγώνα, Λιθουανός Sorokin Alexandr, ο οποίος, αν και απουσίαζε καταχειροκροτήθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους. Δεύτερος τερμάτισε ο Brunner Radek, από την Τσέχικη Δημοκρατία, ο οποίος άφησε στην τρίτη θέση  τον Νικόλαο Σιδερίδη από την Καβάλα,ο οποίος επίσης δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Στις γυναίκες,πρώτη τερμάτισε η Patrycja Bereznowska, από την Πολωνία, και πίσω της ακολούθησαν η Ουγγαρέζα Maraz Zsuzsanna και η Niwinska Aleksandra  ,επίσης από την Πολωνία.

Όσον αφορά τις ελληνικές συμμετοχές, ξεχωρίζει η μεγάλη επιτυχία του Νικόλαου Σιδερίδη,που τερμάτισε στην 3η θέση της γενικής κατάταξης, ανάμεσα σε 400 αθλητές από 52 χώρες του κόσμου και ήταν και φέτος ο πρώτος Έλληνας που κάλυψε την απόσταση των 246 χιλ. Σε 22.58.41. Τον τερματισμό του Σιδερίδη ακολούθησαν ο Γεώργιος Τάσιος  και ο Χρήστος Μαυρίκιοςμε πολύ καλούς χρόνους, και στις γυναίκες  η Γεωργία Μήτσιου από την πόλη της Κοζάνης η οποία και φέτος κατάφερε να πετύχει τον στόχο τον οποίο έθεσε. Οι καλές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά την διάρκεια του αγώνα, συνέβαλαν θετικά, στην ομαλή διεξαγωγή του καθώς, είχαμε νέο ρεκόρ τερματισμών με 265 Αθλητές οι οποίοι κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις προσπάθειές τους εντός του χρονικού ορίου των 36 ωρών.

Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, κ. Γεώργιος Καλαντζάκος συνεχάρη όχι μόνο τους πτωχεύσαντες, αλλά και όλους όσους συμμετείχαν, και πρόσθεσε ότι ανεξαρτήτως του αν τερμάτισαν ή όχι, το σημαντικότερο είναι ότι όλοι ξεπέρασαν τον εαυτό τους αγωνιζόμενοι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι αθλητές κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πήραν μια γεύση, του τι σημαίνει ελληνική φιλοξενία, υπό τους μοναδικούς ήχους ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Η φετινή διοργάνωση τελούσε και πάλι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Το ραντεβού όλων ανανεώθηκε για τον επόμενο χρόνο, όπου και θα λάβει χώρα το 36ο Σπάρταθλο το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του  Σεπτέμβρη του 2018 .

(Δελτίο Τύπου)

Tags
Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close