Θέματα Running

Προστατευτείτε από την κατάθλιψη με 15 λεπτά τζόκινγκ την ημέρα

Κάνοντας 15 λεπτά τζόκινγκ την ημέρα, μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο της κατάθλιψης σύμφωνα με έρευνα.

Πρόσφατη έρευνα του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης, που διεξήχθη σε περισσότερους από 600.000 ενήλικες αξιολογώντας το γενετικό και ιατρικό τους υπόβαθρο όπως και τη σωματική τους δραστηριότητα, έδειξε ότι, οι άνθρωποι που αθλούνται, είχαν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν κατάθλιψη.

«Οι προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει μια σχέση. Οι άνθρωποι που ασκούνται έχουν λιγότερες πιθανότητες να είναι καταθλιπτικοί», δήλωσε ο καθηγητής Ντέιβιντ Άγκους στην τηλεοπτική εκπομπή του “CBS» , This Morning». 

«Δεκαπέντε λεπτά τρέξιμο, μια ώρα κηπουρικής, βγείτε έξω και κάντε κάτι. Η κίνηση είναι σημαντική», πρόσθεσε. 

Το 2016, περίπου 16,2 εκατομμύρια ενήλικες στις Η.Π.Α. εμφάνισαν τουλάχιστον ένα σοβαρό καταθλιπτικό επεισόδιο, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας. 

Ο Αμερικανός επιστήμονας θεωρεί ότι η τελευταία έρευνα θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο οι γιατροί αντιμετωπίζουν την κατάθλιψη.

«Οι ασθενείς μου, όταν έρχονται και μου λένε, «αρχίζω να μην αισθάνομαι καλά», το πρώτο μου πράγμα που κάνω δεν είναι να συνταγογραφήσω ένα φάρμακο, αλλά να τους δώσω την ακόλουθη συμβουλή «Βγείτε έξω και κάντε κάτι».

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close