Θέματα Running

Συμμετοχή και αγωνιστικές επιτυχίες της ομάδας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στον τελικό Run Greece ERGO

Για 2η χρονιά η ομάδα Run Greece Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετείχε στον τελικό των 3 χιλιομέτρων, που διεξήχθη στα πλαίσια του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

 

Η εμπειρία μοναδική για όλη την αποστολή, αλλά εκτός της συμμετοχής, φέτος ήρθαν και οι πρώτες επιτυχίες. Τρίτη θέση στο ατομικό γυναικών από την νεαρή πρωταθλήτρια Ελλάδος, Φωτεινή Μουστακίδου και Τρίτη ομαδική θέση για την ανδρική ομάδα.

Στον απόηχο της συμμετοχής, ο αρχηγός της αποστολής Κώστας Πατερόπουλος προέβη στην εξής δήλωση: “Ευχαριστούμε την ERGO και το ΣΕΓΑΣ για την καινοτόμο αυτή πρωτοβουλία. Αγώνες σε επτά ελληνικές πόλεις ενώνονται με ένα τελικό. Ένα τελικό 3 χλμ, με τερματισμό στο Παναθηναϊκό στάδιο, λίγα λεπτά πριν τον τερματισμό του 1ου μαραθωνοδρόμου, με χιλιάδες θεατές στις κερκίδες. Το σημαντικό μήνυμα αυτού του αγώνα πιστεύω είναι ότι από τους 140 αθλητές/τριες του τελικού (20 από κάθε πόλη), η πλειοψηφία τους είναι άνθρωποι της «διπλανής πόρτας».

Όλων των ηλικιών, με τις δουλειές τους, τις οικογένειές τους, αλλά ένα κοινό στοιχείο: την αγάπη για την άθληση. Νομίζω ότι το δρομικό κίνημα αυτό θα μεγαλώσει κι άλλο, μιας και βελτιώνει την υγεία, την απόδοση στη εργασία, την ποιότητα ζωής. Οι 20 αυτοί αθλητές που εκπροσώπησαν την περιφέρεια μας, μπορούν να γίνουν πρότυπο και αφορμή για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη της διά βίου άθλησης. Συγχαρητήρια σε όλους”.

Tags
Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close