Running

Στις 9 Σεπτεμβρίου ο “Κνώσειος ημιμαραθώνιος” με τα έσοδα υπέρ του ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018 έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί ο 12ος Κνώσειος Ημιμαραθώνιος, δρόμος απόστασης 21,1 χιλιομέτρων, με την παράλληλη πραγματοποίηση και δρόμου απόστασης 1.000 μέτρων, για μαθητές δημοτικών και γυμνασίων σχολείων, που θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Στάδιο Ελευθερίας, στη Χανιόπορτα. Η ώρα έναρξης των δύο αγώνων είναι στις 9.30 και 10.00 αντίστοιχα και διοργανωτής τους είναι ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, που αναμένεται να διαθέσει το σύνολο των εσόδων της εκδήλωσης για την οικονομική ενίσχυση του Ομίλου ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ, ο οποίος έχει την έδρα του στο Ηράκλειο και έχει δημιουργηθεί από εθελοντές κατά του καρκίνου.

Πιο συγκεκριμένα, η συμμετοχή για τους αθλητές του ημιμαραθωνίου είναι 15 ευρώ και του αγώνα του 1 χιλιομέτρου 3 ευρώ, ενώ οι εθελοντές του Ομίλου έχουν πραγματοποιήσει ανοιχτή πρόσκληση σε αθλητές, μαθητές και στους γονείς τους προκειμένου να στηρίξουν τη διοργάνωση, να λάβουν μέρος στον αγώνα και να βοηθήσουν το φιλανθρωπικό αυτό έργο. Ενημερώνουν, επίσης, πως θα δοθούν μπλουζάκια, δίπλωμα, μετάλλιο και άλλα αναμνηστικά του αγώνα σε όλους τους συμμετέχοντες και τερματίσαντες.

Κατηγορίες αγώνα και έπαθλα

Πέρα από τη βράβευση που θα πραγματοποιηθεί στη γενική κατάταξη του ημιμαραθωνίου, θα υπάρξουν βραβεύσεις των πρώτων τριών νικητών και ανά ηλικιακή κατηγορία σε άνδρες και σε γυναίκες. Πιο αναλυτικά, οι ηλικιακές κατηγορίες είναι για εφήβους και νεανίδες έως και 19 ετών, 20-29 ετών, 30-39 ετών, 40-49 ετών, 50-59 ετών και 60+ ετών, εφόσον υπάρχουν τουλάχιστον 4 αθλητές ή αθλήτριες ανά κατηγορία. Όλοι όσοι τερματίσουν τον αγώνα θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο. Οι πρώτοι τρεις αθλητές της γενικής κατάταξης θα λάβουν κύπελλο αλλά και μετάλλιο, ενώ σε κάθε ξεχωριστή κατηγορία, ο πρώτος αθλητής που θα τερματίσει θα λάβει κύπελλο και μετάλλιο, με τον δεύτερο και τον τρίτο να λαμβάνουν το αντίστοιχο μετάλλιο για τη θέση τους.

Όσον αφορά τον αγώνα των 1.000 μέτρων, ο πρώτος μαθητής και μαθήτρια που θα τερματίσουν θα βραβευτούν με κύπελλο και μετάλλιο, ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος μαθητής και μαθήτρια θα βραβευτούν με αντίστοιχο μετάλλιο για τη θέση τους στην τελική κατάταξη του αγώνα. Να σημειωθεί πως οι συμμετέχοντες μαθητές θα πρέπει να συνοδεύονται από κάποιο γονέα ή γυμναστή του σχολείου στο οποίο σπουδάζουν, ενώ οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν επί τόπου στο Εθνικό Στάδιο Ελευθερίας πριν την έναρξη του αγώνα.

Διεθνής αγώνας με συμμετοχές από το εξωτερικό

Ο Κνώσειος ημιμαραθώνιος ξεκίνησε χωρίς μεγάλες βλέψεις και προσδοκίες πριν από 12 χρόνια, αλλά σύντομα εξελίχθηκε σε ένα σημαντικό διεθνές αθλητικό γεγονός, δηλαδή σε «runner» για να χρησιμοποιήσουμε έναν όρο των παιχνιδιών με τράπουλα που ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση αυτή. Από τα πρώτα χρόνια κιόλας οι συμμετοχές αυξήθηκαν εκθετικά, ενώ κάθε χρόνο έχουμε και τη συμμετοχή ξένων αθλητών από το εξωτερικό, πολλοί από τους όποιους έχουν κατά καιρούς θριαμβεύσει στον αγώνα, κατακτώντας κάποιες από τις πρώτες θέσεις των βραβευθέντων αθλητών.

Η διαδρομή του αγώνα

Η εκκίνηση του ημιμαραθωνίου γίνεται στην Κνωσό και μέσω της Λεωφόρου Κνωσού, της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως, του περιφερειακού του λιμανιού, την παραλιακή της Αλικαρνασσού, την κεντρική είσοδο του λιμανιού και μέσα από δρόμους και στενά του Ηρακλείου, καταλήγει στο Εθνικό Στάδιο Ελευθερίας στη Χανιόπορτα, όπου θα διεξαχθεί και ο μαθητικός αγώνας των 1.000 μέτρων. Έχει, παράλληλα, προβλεφθεί η μεταφορά των αθλητών από την πόλη του Ηρακλείου προς την Κνωσό, η οποία θα πραγματοποιηθεί με λεωφορεία των ΚΤΕΛ Ηρακλείου, που αποτελούν έναν από τους χορηγούς του αγώνα. Σταθμοί ανεφοδιασμού θα υπάρχουν στο 6ο (νερό και πορτοκαλάδες), στο 11ο (νερό, πορτοκαλάδες και ισοτονικά) και στο 16ο χιλιόμετρο (νερό, ισοτονικά, μπανάνες, αλμυρά).

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως σε εκκίνηση καιτερματισμό θα πραγματοποιούνται μουσικά δρώμενα για τον κόσμο που θα βρεθεί να παρακολουθεί τον αγώνα, αλλά και για τους αθλητές, ενώ φυσικά υπάρχει και ιατρική κάλυψη από τους γιατρούς και το προσωπικό του Ασκληπιείου Κρήτης.

Εάν σας ενδιαφέρει να λάβετε μέρος στον 12ο Κνώσειο ημιμαραθώνιο, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνοντας την φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, ενώ περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή σας και για τοναγώνα μπορείτε να παίρνετε στα τηλέφωνα 6972016000 και 2810344774, από τον υπεύθυνο της διοργάνωσης κ. Καμπαξή Σπυρίδων.

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close