ΕπικαιρότηταΣτίβος

Η Εθνική τράπεζα τρέχει στον Μαραθώνιο της Αθήνας

Σε μια παρέα έχουν ενωθεί  νέοι εργαζόμενοι, αλλά και πιο παλιοί, ακόμη και συνταξιούχοι, άνθρωποι της Εθνικής Τράπεζας, και τρέχουν ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Η Κατερίνα, ο Νάσος, ο Νίκος η έτερη Κατερίνα είναι μόνο ένα μικρό δείγμα αυτής της ομάδας που ήρθε στον Εθνικό Κήπο, να προπονηθεί λίγες ημέρες πριν τη μεγάλη γιορτή της Αθήνας, έχοντας από καθόλου έως μεγάλη εμπειρία.

Το ραντεβού δόθηκε στον Εθνικό Κήπο, το δεύτερο σημείο συνάντησης των μελών της ομάδας της Εθνικής Τράπεζας, όπου προπονούνται καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς εκτός από τον Μαραθώνιο, μετέχουν και στον Ημιμαραθώνιο της πόλης.

Η Κατερίνα Αποστολίδου, δικηγόρος της Τράπεζας, μετέχει εφέτος στο 10άρι, έχοντας πάρει μέρος και στον Μαραθώνιο το 2012: «Η ομάδα πραγματικά με εμπνέει. Μια ομάδα που άρχισε με ανθρώπους που δεν ήταν ομάδα, οι πιο πολλοί ερασιτέχνες χωρίς προηγούμενη ενασχόληση με το τρέξιμο και έχουμε «δέσει» πάρα πολύ. Είμαστε όλοι ερασιτέχνες, εργαζόμενοι που εκτονονώμαστε μέσα απο αυτό μετά τη δουλειά και έχουμε γίνει μα πολύ καλή ομάδα. Το χαιρόμαστε πάνω απ’ όλα. Στόχος μου είναι να ξανατρέξω Μαραθώνιο, γιατί μετά από ένα καλό αγώνα το 2012, χαλάρωσα, τα παράτησα και θέλω να επιστρέψω».

Η Κατερίνα η Γκίκα, μετέχει και αυτή στο 10άρι μετά από τη συμμετοχή δύο ετών στο 5άρι, ανέβασε χιλιόμετρα: «Στόχος μου φέτος είναι να καταφέρω να τρέξω το 10άρι, γιατί είναι η πρώτη φορά και να γίνει αυτό σε έναν αξιοπρεπή χρόνο».

Ένας εκ των συνταξιούχων της παρέας, ο Νάσος Αθανασίου, ο οποίος τρέχει με την ομάδα γιατί αγαπάει τον αθλητισμό… «Αλλά αγαπάμε και την Εθνική Τράπεζα καθώς αισθανόμαστε ότι προσφέρουμε κάτι και εμείς στα τόσα που μας έχει προσφέρει η Εθνική. Είναι μια ομάδα πολυπληθέστατη, είναι νομίζω η 2η ή 3η σε άτομα και αυτό καταδεικνύει και το μέγεθος της Τράπεζας».
Ο κ. Αθανασίου θα λάβει μέρος στο 10άρι , καθώς άρχισε από το 5άρι και στόχος του είναι να λάβει μέρος στον Μαραθώνιο.

Ο Νίκος Σαρπέας, είναι «ρούκι» στην ομάδα, καθώς κλείνει ένα χρόνο συμμετοχής και θα τρέξει Μαραθώνιο: «Αρχισα τελείως ερασιτεχνικά έκανα το 5ο μου χιλιόμετρο με αυτή την ομάδα 1 χρόνο πριν ακριβώς. Έκανα τα 5 και τα 10χλμ, τον Ημιμαραθώνιο και τώρα πλέον πάω για τον Μαραθώνιο».

Ο κόουτς
Ο Νίκος Πολιάς είναι εδώ και 4 χρόνια ο προπονητής της ομάδας της Εθνικής Τράπεζας, για τον Μαραθώνιο της Αθήνας και όλοι πίνουν νερό στο…όνομα του: «Μετά από προτροπή της διευθύντριας της Τράπεζας της κ. Τζάκου, που είναι και η ίδια δρομέας και με αφορμή τη χορηγία της Εθνικής στον Μαραθώνιο είχαμε την ιδέα να δημιουργήσουμε μια ομάδα τρεξίματος. Αρχίσαμε κάνοντας μια παρουσίαση στην αίθουσα του παλιού χρηματιστηρίου, η οποία είχε μεγάλη επιτυχία. Παρουσιάσαμε τα οφέλη του τρεξίματος σε όσους ασχολούνται με αυτό. Με την πρόσκληση αυτή να χαίρει μεγάλης υποδοχής, έχουν συμμετάσχει στις προπονήσεις μας περισσότεροι από 400 εργαζόμενοι της Τράπεζας και πραγματικά είμαστε χαρούμενοι για αυτή την ομάδα, που έχει μεγάλη συνοχή μεταξύ της.

Νομίζω ότι είναι μια δράση της Τράπεζας, η οποία έχει πραγματικό αποτέλεσμα, όσον αφορά στην ποιότητα ζωής των εργαζομένων και ακριβώς αυτό κάνει. Τους δίνει τη δυνατότητα να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους εκτός εργασίας.

Οι προπονήσεις γίνονται τόσο στο ΟΑΚΑ όσο και στον Εθνικό Κήπο, καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια της χρονιάς, γιατί προετοιμαζόμαστε και για τον ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Άρα δεν σταματάμε παρά μόνο λίγο το καλοκαίρι και μέσα στις γιορτές. Περισσότεροι από 400 εργαζόμενοι έχουν έρθει έστω και μια φορά στις προπονήσεις μας, ένα πολύ μεγάλο νούμερο σε σχέση και με τους εργαζόμενους».

Ο στόχος μιας ομάδας μετά από συμμετοχή 4 ετών, αλλάζει; Αποκτά άλλο κίνητρο και ενδιαφέρον; «Ο στόχος της ομάδας είναι να περάσουμε καλά, να τρέξουμε με ασφάλεια, να ευχαριστηθούμε τον τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο και να αποτελέσουμε ένα παράδειγμα έτσι ώστε και άλλοι να ασχοληθούν με το τρέξιμο είτε εργάζονται στην Τράπεζα, είτε γενικότερα εμπνέονται από αυτό το παράδειγμα, ότι καθημερινοί άνθρωποι με οικογένεια, με δουλειά, με δύσκολο πρόγραμμα καταφέρνουν μέσα από αυτή τη δράση να κάνουν αθλητισμό, να βελτιώσουν και να ομορφύνουν τη ζωή τους».

Tags
Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close