ΕπικαιρότηταΣτίβος

Για τρίτη συνεχόμενη θητεία ο Σπύρος Καπράλος εξελέγη πρόεδρος της EOE

Ο Σπύρος Καπράλος επανεξελέγη στην προεδρία της ΕΟΕ με 22 ψήφους παίρνοντας ομόφωνα το χρίσμα. Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας επανεξελέγη και ο Ισίδωρος Κούβελος με 18 ψήφους υπέρ, τρία λευκά ψηφοδέλτια και ένα άκυρο.

Στην ομιλία του προς τα μέλη της Ολομέλειας που τον εξέλεξαν, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής τόνισε:

«Σας ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και την εκλογή μου στη θέση του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για τρίτη τετραετία.
Η σημερινή μέρα όμως, δεν ενδείκνυται τόσο για πανηγυρισμούς, αλλά μάλλον για προβληματισμό και αυτοκριτική για όλα όσα συνέβησαν τους τελευταίους μήνες που  είχαν ως αποτέλεσμα να πληγεί βαθύτατα η εικόνα της ΕΟΕ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Κυρίως όμως, έμειναν χωρίς  συμπαράσταση οι αθλητές μας που εκπροσωπούν τη χώρα μας στις κορυφαίες διοργανώσεις του εξωτερικού.
Η Ελλάδα εξακολουθεί να μην έχει εκπρόσωπο στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, το πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν Αθλητή στο Δρόμο για το Τόκιο» κινείται με αργούς ρυθμούς, ενώ παράλληλα, οι αθλητικές ομοσπονδίες αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα. Θέλω να πιστεύω ότι όσα συνέβησαν μέσα στο 2017 θα αποτελέσουν ένα καλό μάθημα για όλους, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις και τέτοιες συμπεριφορές στο μέλλον, αλλά κυρίως να μην ξαναγίνουν τα ίδια λάθη, λάθη που όπως είπα και πριν, πλήρωσαν κυρίως εκείνοι που δεν ευθύνονται για αυτά.
Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν έχει την πολυτέλεια να μην είναι ενωμένη. Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι δεν εκπροσωπούμε τον εαυτό μας μέσα και έξω από το κτίριο αυτό, αλλά το άθλημα που μας έχει επιλέξει και ότι η αποστολή μας είναι εθνική και όχι ατομική. ´Ο,τι κάνουμε, το κάνουμε για τη χώρα μας και για τους αθλητές. Για τους λόγους αυτούς, θέλω να σας καλέσω σε μία νέα αρχή, σε μία νέα προσπάθεια για το καλό του αθλητισμού, αφήνοντας πίσω ό,τι συνέβη τους τελευταίους εννέα μήνες.
Το κλίμα συναίνεσης που αποτυπώνεται στις σημερινές εκλογές, πρέπει να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες και μήνες, προκειμένου να επουλωθούν όλες οι πληγές που άνοιξαν. Θέλω να ζητήσω από όλους, να δουλέψουμε σκληρά, ενωμένοι και αποφασισμένοι προκειμένου να καλύψουμε το χαμένο έδαφος.
Απευθύνομαι δε και σε όσους απουσιάζουν σήμερα, οι οποίοι πρέπει να αναλογιστούν την υποχρέωσή τους, αλλά και την ευθύνη τους απέναντι σ´ αυτούς που τους επέλεξαν για την Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Οι διαφορές πρέπει να λύνονται με διάλογο, ανταλλαγή θέσεων, απόψεων και επιχειρημάτων και όχι με δημόσιες δηλώσεις, οι οποίες δεν προσφέρουν λύσεις στα προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού.
Έχουμε μπροστά μας, την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που θα γίνει την Τρίτη στην Αρχαία Ολυμπία, ακολουθεί η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους και μετά από μία εβδομάδα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η παράδοση της Φλόγας στους φίλους μας της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της PyeongChang της Ν. Κορέας.
Είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, να θυμίσουμε ξανά σε όλο τον κόσμο, τι έχει προσφέρει η χώρα μας στο Ολυμπιακό κίνημα. Κλείνοντας θέλω να σας επισημάνω, ότι είμαι στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε θέμα αφορά στην ΕΟΕ, στον Ελληνικό αθλητισμό  αλλά  κυρίως στους αθλητές μας.
Σας ευχαριστώ πολύ και καλή επιτυχία στο έργο μας».

Σε κλίμα συναίνεσης ο Ισίδωρος Κούβελος μιλώντας στα μέλη της Ολομέλειας είπε: 

Σήμερα πρέπει να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι γιατί κλείνει μια αρνητική περίοδος στην ιστορία της ΕΟΕ. Οκτώ μήνες εσωστρέφειας και αρνητικής εικόνας στον ελληνικό και διεθνή αθλητικό χώρο. Ένα μεγάλο διάστημα που στοίχισε πολύ ακριβά σε συνεργασίες, κοινούς στόχους, ακόμα και σε προσωπικές φιλίες.
Όλοι μας λίγο έως πολύ κάναμε λάθη. Λάθη που θα πρέπει να τα αφήσουμε πίσω μας, μιας και είναι δεδομένο ότι όλοι μας είμαστε εδώ για να προσφέρουμε, θυσιάζοντας μεγάλο μέρος της προσωπικής μας ζωής αλλά και της ίδιας της υγείας μας.
Ο ελληνικός αθλητισμός έχει απαιτήσεις από όλους μας και πιστεύω ακράδαντα πως κανένας μας δεν περισσεύει αν θέλουμε να κάνουμε από κοινού βήματα μπροστά. Είμαι βέβαιος πως όλοι θα συμφωνείτε ότι ο αθλητισμός δεν είναι πολιτική όπου το κάθε κόμμα έχει διαφορετική ατζέντα. Ο αθλητισμός και ο Ολυμπισμός κάτω από την σκέπη της ΕΟΕ έχει μία συγκεκριμένη ατζέντα για όλους που ασχολούνται και δεν είναι άλλη από την σωστή προετοιμασία και στήριξη των αθλητών που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η διάδοση των Ολυμπιακών Αιών και της ολυμπιακής Παιδείας και επί πλέον για εμάς τους Έλληνες η οργάνωση της αφής και παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας αλλά και της λαμπαδηδρομίας.

Συνεπώς αγαπητοί συνάδελφοι, έχουμε υποχρέωση να συνεργαζόμαστε αρμονικά για την επίτευξη των κοινών στόχων. Για να φθάσουμε στην σημερινή μέρα, σημαντικό ρόλο έπαιξαν, πρώτοι από όλους εκείνοι οι συνάδελφοι που στήριξαν τις προσπάθειες εξεύρεσης μιας συναινετικής λύσης και ήταν οι περισσότεροι. Ο Υπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης, όπως όλοι γνωρίζετε, έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να φτάσουμε στην σημερινή μέρα καθώς και ο Λάμπης Νικολάου που παρά την αρχική του άρνηση να προεδρεύσει, δέχθηκε να συμβάλει με την παρουσία του στην κρίσιμη αυτή συνεδρίαση. Τέλος, τόσο ο Σπύρος ο Καπράλος όσο και εγώ, επιχειρήσαμε, με επιτυχία πιστεύω, να κάνουμε τις απαιτούμενες υποχωρήσεις προκειμένου να φθάσουμε σε μια καλή συμφωνία που τόσο την είχε ανάγκη είχε το Ολυμπιακό κίνημα στην Ελλάδα.
Σήμερα κάναμε ένα σημαντικό βήμα αλλά μην έχετε καμία αμφιβολία ότι έξω από εδώ, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο κόσμος μας παρακολουθεί με καχυποψία! Στο χέρι μας είναι να τους διαψεύσουμε και να πετύχουμε. Συνάδελφοι, ξέρω πως όλοι σας θέλετε να βγούμε από το αδιέξοδο που μας οδήγησε μια σειρά γεγονότων που ανήκουν πλέον στο παρελθόν και να πορευτούμε με γνώμονα την νομιμότητα προς ένα καλύτερο αύριο.
Εκφράζω την ευχή τελειώνοντας, να ξεπεράσουμε όλοι μας τις προσωπικές πίκρες που νοιώσαμε αυτό το διάστημα και να προσπαθήσουμε, ενωμένοι σαν μία γροθιά, να κάνουμε και τους άλλους να πιστέψουν ότι το καταφέραμε. Οι παρατάξεις και οι ομάδες δεν πρέπει να έχουν θέση στην νέα Ολυμπιακή Επιτροπή του σήμερα και του αύριο.»

Επίσης η Ολομέλεια της ΕΟΕ  εξέλεξε τους εξής:
Α΄ Αντιπρόεδρος: Στέλιος Αγγελούδης
Β΄ Αντιπρόεδρος: Ξενοφών Αθανασίου
Γενικός Γραμματέας: Μανώλης Κολυμπάδης
Ταμίας: Αντώνης Νικολόπουλος
Εκτελεστική Επιτροπή: Αριστείδης Αδαμόπουλος, Πολυξένη Αργειτάκη, Γιάννης Καρράς
Πρόεδρος Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας: Ισίδωρος Κούβελος
Πρόεδρος Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος: Μανώλης Κατσιαδάκης
Πρόεδρος Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας: Σπύρος Ζαννιάς
Πρόεδρος Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας: Αθανάσιος Βασιλειάδης

Tags
Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close