ΕπικαιρότηταΣτίβος

Σάρωσε τα μετάλλια η ελληνική αποστολή στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βετεράνων

Στην ιστορία πέρασαν οι  27οι βαλκανικοί αγώνες στίβου διαχρονικών αθλητών και αθλητριών, με πάνω από 600 αθλητές να δίνουν το παρών από 10 βαλκανικές χώρες και την ελληνική αποστολή να ξεχωρίζει για τις εξαιρετικές επιδόσεις της. 

Συγκεκριμένα:

Η ελληνική αποστολή κατέκτησε στους άνδρες 60 χρυσά,47 αργυρά και 41 χάλκινα μετάλλια.

Στις γυναίκες 27 χρυσά, 16 αργυρά και 15 χάλκινα.

Μορφή των αγώνων ο Ανδρέας Πολυχρονόπουλος 95 ετών που αγωνίστηκε στην ηλικιακή κατηγορία 95-99 και έκανε 3 βαλκανικά ρεκόρ στα 100μ,200μ.και μήκος.Αξιος θαυμασμού.

Ξεχώρισαν επίσης ο Γιάννης Μπέλλος με 4 ατομικά χρυσά μετάλλια,συνεχίζοντας την παράδοση του να κατακτά μόνο χρυσά μετάλλια στους βαλκανικούς αγώνες.
Επίσης 4 ατομικά χρυσά κατέκτησε η Μάγδα Ροιλίδου και ο Κώστας Χατζηεμμανούηλ.
Στο συνέδριο των βαλκανικών χωρών την ελληνική αποστολή εκπροσώπησαν ο Οδυσσέας Άγρος και ο Ιούλιος Άμποτ πρόεδρος και αντιπρόεδρος αντίστοιχα του Πανελληνίου Συλλόγου Διαχρονικών Αθλητών Στίβου/ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.Σ.

Κατόπιν ψηφοφορίας επαναβεβαιώθηκε με ισχυρή πλειοψηφία η θέση του ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.Σ σαν επίσημου φορέα των ελλήνων διαχρονικών αθλητών.
Οκτώ(8) βαλκανικές χώρες ετάχθησαν υπέρ του ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.Σ και μια η Σερβία κράτησε ουδέτερη στάση.

Ανεξάρτητα του αποτελέσματος ο ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.Σ θα συνεχίσει τις προσπάθειες του για ένταξη των ελλήνων διαχρονικών αθλητών στον ΣΕΓΑΣ για μελλοντική εκπροσώπηση των ελλήνων αθλητών.

Τέλος αποφασίστηκε το βαλκανικό πρωτάθλημα κλειστού στίβου να διεξαχθεί στις 10 και 11 Μαρτίου στο Βελιγράδι της Σερβίας και το βαλκανικό πρωτάθλημα ανοικτού στίβου στο Τσέλιε της Σλοβενίας στις 21,22 και 23 Σεπτεμβρίου.

Ο ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.Σ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΣΤΑΡΑ ΖΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

Tags
Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close