ΕπικαιρότηταΘέματα Τριάθλου

Πρόγραμμα, Τεχνικές επισημάνσεις, Διαδρομές για το Energy Triathlon Tolo 2017

Ο Δήμος Ναυπλιέων – Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ και η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου διοργανώνουν και προκηρύσσουν, με συνδιοργανωτές τους αθλητικούς συλλόγους Ν.Ο.Ναυπλίου & Κ.Ο. Ναυπλίου «Εύρος» αγώνες Τριάθλου – Multisports με την επωνυμία «Energy Triathon Tolo» την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017, ο οποίοι θα λάβουν χώρα με κέντρο διεξαγωγής το Τολό Αργολίδας και διαδρομές εντός του Δήμου Ναυπλιέων. 

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές έχουν κλείσει. Κάποιες θέσεις είναι ακόμα διαθέσιμες και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να γραφτούν στους αγώνες το Σάββατο 16.00-20.00 και την Κυριακή το πρωί 07.00-09.00 στη Γραμματεία του Αγώνα.

Οι αγώνες θα είναι ανοιχτοί προς όλους τους αθλητές και αθλούμενους. Η εκκίνηση και ο τερματισμός όλων των αγώνων θα είναι στο πανέμορφο Τολό Αργολίδας. Η περιοχή αλλαγών θα βρίσκεται στον δρόμο μπροστά από την παραλία “Ψιλή Άμμος» του Τολό. Το Σάββατο 30/9 το πρόγραμμα της διοργάνωσης ανοίγει στο Hotel Flisvos Royal με τη λειτουργία της γραμματείας του αγώνα και τις τεχνικές ενημερώσεις των αθλητών.

Αναλυτικά:

Πρόγραμμα

Σάββατο 30/9 – Hotel Flisvos Royal
16:00 – 20:00 Λειτουργία Γραμματείας

16:00 Ενημέρωση Εθελοντών και προσωπικού
17:00 Τεχνική ενημέρωση Aquathlon
18:00 Τεχνική ενημέρωση Super Sprint Triathlon και KidsTriathlon

19:00 Τεχνική ενημέρωση Olympic Distance Triathlon

Κυριακή 1/10 – Ψιλή Άμμος
7:00 – 9:00 Λειτουργία Γραμματείας
9:00 Εκκίνηση Αγώνα Olympic Distance Triathlon
9:00 Εκκίνηση Αγώνα Olympic Distance Triathlon Relay
9:00 Εκκίνηση Αγώνα Aquathlon
10.00 Εκκίνηση αγώνα Super Sprint Triathlon
11.00 Εκκίνηση αγώνων Kids Triathlon και Kids Aquathlon
13:00 Απονομές

Κανονισμοί
Τα αγωνίσματα θα διεξαχθούν με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τριάθλου και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου.

Αναλυτικά τα αγωνίσματα και τεχνικές λεπτομέρειες

1) Αγώνας Olympic Triathlon (1.500μ κολύμβησης – 40χλμ ποδηλασίας – 10χλμ τρεξίματος) και Olympic Triathlon Relay (σκυταλοδρομία τριάθλου, 2 ή 3 ατόμων)
* για το τμήμα της ποδηλασίας διευκρινίζεται πως θα ισχύσουν κανονισμοί non-drafting.

2) Αγώνας Super Sprint Triathlon (300μ κολύμβησης – 10χλμ ποδηλασίας – 2χλμ τρεξίματος)
* για το τμήμα της ποδηλασίας διευκρινίζεται πως θα ισχύσουν κανονισμοί που θα επιτρέπεται το drafting.

3) Αγώνας Kids Triathlon (150μ κολύμβησης – 4χλμ ποδηλασίας – 1χλμ τρεξίματος)
* για το τμήμα της ποδηλασίας διευκρινίζεται πως θα ισχύσουν κανονισμοί που θα επιτρέπεται το drafting.

4) Αγώνας Aquathlon (750μ κολύμβησης – 3χλμ τρεξίματος)

5) Αγώνας Kids Aquathlon (750μ κολύμβησης – 3χλμ τρεξίματος)
* οι αθλητές που θα αγωνιστούν στο Aquathlon, μετά την κολύμβηση κατευθύνονται απευθείας προς στην διαδρομή του τρεξίματος.

Σημαντικές τεχνικές Επισημάνσεις
* Για ότι δεν προβλέπεται από τα παρακάτω και τους γενικούς κανονισμούς του αθλήματος βάση Ε.Ο.ΤΡΙ. και I.T.U. αποφασίζει άμεσα η αγωνόδικoς επιτροπή.
1) Για την συμμετοχή σας θα πρέπει να υπογράψετε την υπεύθυνη δήλωση που θα βρείτε στη γραμματεία.
2) Η χρήση wetsuit ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ! Η θερμοκρασία της θάλασσας είναι πάνω από τους 22 C και βάση των κανονισμών της ITU η χρήση στολής ΔΕΝ επιτρέπεται σε καμιά περίπτωση.
3) Στην κολύμβηση, οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωτικό να φορούν το σκουφάκι που θα τους δοθεί από τη διοργάνωση.
4) Το κράνος είναι υποχρεωτικό στο σκέλος της ποδηλασίας για κάθε συμμετέχοντα.
5α) Ο αγώνας της Ολυμπιακής Απόστασης θα γίνει με κανονισμούς non-drafting. Τηρείτε 12  μέτρα απόστασης από την μπροστά ρόδα του ενός ποδηλάτου στην μπροστά ρόδα του άλλου (10 μέτρα καθαρή απόσταση ενδιάμεσα). Η ποινή για παράτυπο drafting είναι 2 λεπτά στο penalty box.
5β) Οι αγώνες super sprint και kids triathlon θα γίνουν με κανονισμους drafting και ποδήλατα δρόμου
6) Για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η χρήση ακουστικών και συσκευές αναπαραγωγής ήχου.
7) Το πάνω μέρος του σώματος (στήθος-κοιλιά) πρέπει να είναι καλημένο κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας και του τρεξίματος
8) Συνίσταται η χρήση τριαθλητικού μαγιώ στα πρότυπα της ITU
9) Ο αριθμός πρέπει να φαίνεται μπροστά κατά τη διάρκεια του τρεξίματος και πίσω κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας. Για διευκόλυνση χρησιμοποιείστε το ειδικό race belt που θα σας δωθεί.
10) Φορέστε το τσιπ χρονομέτρησης με το ειδικό στραπ, γύρω από τον αστράγαλο του  αριστερού ποδιού.
11) Θα παραλάβετε μέσα στο φάκελο σας 4 αυτοκόλλητα με τον αριθμό συμμετοχής σας. Τοποθετείστε 3 μικρά αυτοκόλλητα στο κράνος, εμπρός, αριστερά και δεξιά. Το μεγάλο αυτοκόλλητο το κολλάτε στο παλουκόσελο του ποδηλάτου σας. Αν δεν είστε σίγουροι πως γίνετε συμβουλευτείτε κάποιον πιο έμπειρο συναθλητή σας.
12) Θα βρείτε στην περιοχή αλλαγών, το καλαθάκι με το νούμερο σας. Αυτή είναι η θέση σας και δεν επιτρέπεται να μετακινήσετε το καλάθι σας σε άλλο σημείο της ζώνης.
13) Κρατάτε την περιοχή αλλαγών καθαρή με όλα τα αντικείμενα σας μέσα στο καλάθι! Η ποινή για “ακαταστασία” είναι 10 δευτερόλεπτα στο penalty box.
14) Αποτυχία εκτέλεσης των ποινών στο penalty box επισύρουν ακύρωση του αθλητή.
15) Επανειλημμένη παράβαση των κανονισμών παρά τις παρατηρήσεις των κριτών, επισύρει άμεση ακύρωση του αθλητή.
16) Οι αθλητές είναι υπεύθυνοι να γνωρίζουν τις διαδρομές, τους γύρους καθώς και τυχόν ποινές που μπορεί να τους επιβληθούν κατά τη διάρκεια του αγώνα . Κοιτάτε τους πίνακες στο penalty box για να είστε σίγουροι ότι δεν έχετε λάβει κάποια ποινή.
17) Αθλητής που δεν συμμορφώνεται με τους κανονισμούς τους αγώνα και τις υποδείξεις των κριτών θα ακυρώνεται.
18) Μετά την έξοδο από το νερό, οι αθλητές εισέρχονται στην περιοχή αλλαγών από την κάτω πλευρά της ζώνης. Εξέρχονται για την ποδηλασία από την πάνω πλευρά της ζώνης  όπου ανεβαίνουν και στο ποδήλατο (mount). Από την ίδια πλευρά εισέρχονται μετά το τέλος της ποδηλασίας και εξέρχονται από την κάτω πλευρά της ζώνης για να ξεκινήσουν για το τρέξιμο. Οι συμμετέχοντες στο Aquathlon, μετά τον κολύμπι μπαίνουν στη ζώνη από το ίδιο σημείο αλλά εξέρχονται από την ίδια πλευρά και φεύγουν αμέσως για το τρέξιμο.
19) Για τις σκυταλοδρομίες, όλες οι αλλαγές  (από κολύμπι σε ποδηλασία και από ποδηλασία σε τρέξιμο) γίνονται εντός περιοχή αλλαγών δίπλα στο ποδήλατο του ποδηλάτη της ομάδας με τον κάθε αθλητή να φοράει το τσιπ της ομάδας στο πόδι. Ομάδα που οποιοδήποτε μέλος της κινείται ή τερματίζει χωρίς το τσιπ χρονομέτρησης θα ακυρώνεται. Αναλυτικές τεχνικές λεπτομέρειες για τις σκυταλοδρομίες διαβάστε παρακάτω
20) Η παρουσία των αθλητών στην τεχνική ενημέρωση (αναλυτικό πρόγραμμα παρακάτω) κρίνεται επιβεβλημένη καθώς θα ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες και θα έχετε την ευκαιρία να σας λυθούν απορίες.

Σημαντικές επισημάνσεις – διαφοροποιήσεις για τις Σκυταλοδρομίες
1) Η «σκυτάλη» είναι το τσιπ χρονομέτρησης. Ομάδα που οποιοδήποτε μέλος της κινείται ή τερματίζει χωρίς το τσιπ χρονομέτρησης θα ακυρώνεται.
2) Όλες οι αλλαγές σκυτάλης (από κολύμπι σε ποδηλασία και από ποδηλασία σε τρέξιμο) γίνονται εντός περιοχή αλλαγών δίπλα στο ποδήλατο του ποδηλάτη της ομάδας με τον κάθε αθλητή να περνάει το τσιπ της ομάδας στο αριστερό πόδι του επόμενου.
3) Ο ποδηλάτης τοποθετεί τα μικρά αυτοκόλλητα με τον αριθμό στο κράνος, εμπρός, αριστερά δεξιά και το μεγάλο αυτοκόλλητο στο παλουκόσελο του ποδηλάτου. Ποδηλάτης ομάδας που κινείται χωρίς αριθμούς θα βγαίνει εκτός αγώνα.
4) O ποδηλάτης σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ καβαλάει ποδήλατο εντός περιοχής αλλαγών, όπως προβλέπεται και από τους κανονισμούς του ατομικού.
5) Το bib (αριθμό) τον φοράνε ο ποδηλάτης και ο δρομέας. Ο ποδηλάτης τον φοράει στο πίσω μέρος του σώματος. Ο δρομέας τον φοράει στο μπροστινό μέρος του σώματος του και οφείλει να τερματίσει με αυτόν. Για διευκόλυνση χρησιμοποιείστε ειδικό race belt

Διαδρομές

Κολύμβηση

Για την ολυμπιακή απόσταση και το Aquthlon η κολύμβηση γίνεται σε τρίγωνο 750μ μπροστά από την παραλία Τολού «Ψιλή Άμμος». 2 στροφές για την ολυμπιακή απόσταση και 1 για το Aquathlon.

Για την Super Sprint απόσταση η η κολύμβηση γίνεται σε “Π” των 300μ και για τους παιδικούς αγώνες Triathlon/Aquathlon σε “Π” των 150μ

Η έξοδος από την κολύμβηση θα γίνει από τον μικρό πεζόδρομο στα δεξιά της παραλίας

Ποδηλασία

Για την Ολυμπιακή Απόσταση η διαδρομή ξεκινάει από Τολό και περνάει από τους δρόμους “Λευκάκια-Τολού”, “Ναυπλίου-Τολού”, στον κόμβο Ασκληπειου κατευθύνεται προς Μυκήνες, μέχρι την οδό Τίρυνθας – Μυκηνών στο ύψος του χωριού Ανύφι. Στα 20χλμ ακριβώς γίνεται αναστροφή και οι αθλητές επιστρέφουν από τον ίδιο δρόμο πίσω. Η διαδρομή είναι σχεδόν επίπεδη (μόλις 150μ υψομετρική διαφορά στα 40χλμ) με καλής ποιότητας οδόστρωμα στο μεγαλύτερο μέρος της.

Αναλυτικά χάρτη και χαρακτηριστικά διαδρομής μπορείτε να δείτε και στο link

https://connect.garmin.com/modern/activity/1333010911

Η ποδηλατική διαδρομή της απόστασης super sprint γίνεται σε κυκλική διαδρομή 3,35χλμ (3 φορές) Από το Τολό προς τον κόμβο πριν την Ασίνη , στροφή δεξιά και επιστροφή από την άλλη μεριά. Αναλυτικά ο χάρτης και τα χαρακτηριστικά της διαδρομής:


https://connect.garmin.com/modern/activity/1333010794

Στην ίδια διαδρομή θα γίνει και το ποδηλατικό σκέλος του παιδικού αγώνα τριάθλου (1 στροφή)

Διαδρομή τρεξίματος

Διαδρομή 3χλμ κατά μήκος της παραλιακού δρόμου του Τολό από την περιοχή αλλαγων στην “Ψιλη Άμμο” μέχρι το λιμάνι, όπου και γίνεται αναστροφή Αναλυτικά ο χάρτης και τα χαρακτηριστικά της διαδρομής:

Για την ολυμπιακή απόσταση η αθλητές την κάνουν 3 φορές. Στο Aquathlon και στο Super Sprint 1 φορά. Στους παιδικούς αγώνες triathlon/aquathlon η αναστροφή γίνεται στα 500μ και πισω (σύνολο 1χλμ

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές έχουν κλείσει. Κάποιες θέσεις είναι ακόμα διαθέσιμες και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να γραφτούν στους αγώνες το Σάββατο 16.00-20.00 και την Κυριακή το πρωί 07.00-09.00 στη Γραμματεία του Αγώνα.

Τις λεπτομέρειες και την αναλυτική προκήρυξη του αγώνα μπορείτε να τα δείτε στο link:

http://www.energyraces.gr/?event=energy-triathlon-tolo-2017

#EnergyTriathlonTolo

Ακολουθήστε την διοργάνωση

στο Facebook @EnergyRaces, το Instagram@EnergyRaces.gr και το Twitter @EnergyRaces.

Tags
Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close