Ενδιαφέροντα

36 ώρες Σπάρτης

Το ντοκιμαντέρ 36 ώρες για τη Σπάρτη ακολουθεί τέσσερις Ευρωπαίους που αγωνίζονται στο Σπάρταθλον, έναν διεθνή αγώνα υπερμαραθώνιου δρόμου στα ίχνη του αρχαίου δρομέα Φειδιππίδη. Η ταινία παρουσιάζει την επίπονη προετοιμασία των πρωταγωνιστών και τη δοκιμασία των ορίων αντοχής τους -τόσο για το σώμα όσο και για το μυαλό τους-  κατά τα 245 χιλιόμετρα που θα χρειαστεί να καλύψουν μέσα σε 36 ώρες από την Αθήνα για τη Σπάρτη.

Ο ιστορικός υπερμαραθώνιος είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο για το ηρωικό κατόρθωμα του Αθηναίου δρομέα Φειδιππίδη, που στάλθηκε ως αγγελιοφόρος για να ζητήσει από τους Σπαρτιάτες βοήθεια στον πόλεμο με τους Πέρσες, το 490 π.Χ. Ο Ηρόδοτος αναφέρει στην ιστορία του (Book VI.) ότι ο δρομέας ξεκίνησε από την Αθήνα με την Ανατολή του Ήλιου και έφτασε στην Σπάρτη με την Δύση της επομένης.

​Στα νεώτερα χρόνια, καθιερώθηκε το Σπάρταθλον, ένας διεθνής αγώνας υπερμαραθώνιου δρόμου από την Αθήνα στη Σπάρτη. Οι αθλητές πρέπει να διανήσουν την απόσταση των 245,3 χιλιομέτρων, που ισοδυναμει με 6 συνεχόμενους μαραθώνιους, μέσα σε 36 ώρες.

Η ταινία 36 ώρες για τη Σπάρτη βασίζεται στο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους Ultra: the real Marathon.

Δείτε το βίντεο

Tags
Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close