Ενδιαφέροντα

Serifos Sunset Race calling, περιγραφή του αγώνα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ-Αγώνας Δρόμου 5χλμ

Η διαδρομή του αγώνα των 5 χλμ εκτείνεται στη Νότια πλευρά του νησιού και καταγράφεται ως εξής: Η εκκίνηση δίνεται από τη θέση Βαγιά στο σημείο που διασταυρώνεται o περιφερειακός δρόμος με τον δρόμο προς την παραλία της Βαγιάς, ακριβώς πάνω από το ξενοδοχείο COCO-MAT Eco Residences. Οι δρομείς κατευθύνονται προς το Γάνεμα και αφού διανύσουν απόσταση 2.350 μέτρων, στην αρχή του κόλπου του Κουταλά κάνουν αναστροφή περνάνε από το σημείο εκκίνησης και τερματίζουν στην παραλία της Βαγιάς.

Η διαδρομή είναι ασφάλτινη, με χωμάτινο μόνο το κομμάτι του δρόμου (300μ) που καταλήγει στην παραλία της Βαγιάς. Ο αγώνας απευθύνεται τόσο σε έμπειρους όσο και σε αρχάριους δρομείς.

Στον αγώνα θα υπάρχουν 2 σταθμοί νερού, μηχανή που θα ακολουθεί τους δρομείς για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας, ομάδα επιφυλακής σε διάφορα σημεία του αγώνα, γιατρός, αλλά και ασθενοφόρο  για την παροχή πρώτων βοηθειών  σε περίπτωση που χρειαστεί μεταφορά στο Κέντρο Υγείας Σερίφου.

Φέτος η διοργάνωση του Serifos Sunset Race θα στηρίξει το πρόγραμμα SeaChange Greek Islands του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη. Στα πλαίσια της υποστήριξης θα διαμορφωθεί SeaChange Running Team που θα τρέξει στη διαδρομή των 5χλμ και, στο τέλος του αγώνα, θα συμμετέχει στον καθαρισμό της παραλίας της Βαγιάς. Όλα τα μέλη της SeaChange Running Team θα λάβουν ως δώρο το επαναχρησιμοποιούμενο και φιλικό προς το περιβάλλον ποτήρι SeaChange Greek Islands!

ΕΠΑΘΛΑ
– Έπαθλα και δώρα για τους 3 πρώτους και τις 3 πρώτες
– Κατάταξη και δώρα στους πρώτους και τις πρώτες για όσους συνδυάσουν δύο αθλήματα ως εξής: 5χλμ τρέξιμο και 1500μ κολύμπι, 10χλμ τρέξιμο και 3000μ κολύμπι,  20χλμ τρέξιμο και 3000μ κολύμπι (με περιορισμό τουλάχιστον τις 10 συμμετοχές).
– Αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες

Η τελετή απονομής των 5χλμ θα λάβει χώρα το Σάββατο 22/9 αμέσως μετά το τέλος των αγώνων, στην παραλία της Βαγιάς.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

12 €

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ, κολύμβηση

Και φέτος θα πραγματοποιηθούν κολυμβητικοί αγώνες στα καταγάλανα νερά της Σερίφου, την επομένη των δρομικών αγώνων.

Οι κολυμβητικοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Λιβάδι της Σερίφου την Κυριακή 23/9, με εκκίνηση από την παραλία του Αυλόμωνα. Ο αγώνας των 750μ θα είναι ένα ολυμπιακό τρίγωνο εντός του κόλπου του Λιβαδιού. Απευθύνεται σε όλους και επιτρέπονται τα κολυμβητικά βοηθήματα εκτός συναγωνισμού.

Παιδιά που γυμνάζονται σε κολυμβητήρια μπορούν να συμμετέχουν στον αγώνα των 750μ μόνο με υπογραφή κηδεμόνα. Στο αγώνα θα υπάρχουν ειδικές ναυαγοσωστικές σανίδες, πλευστό φορείο και γενικά όλος ο εξοπλισμός ασφαλείας. Φέτος, οι ναυαγοσώστες της διοργάνωσης προέρχονται από την Lifeguard Hellas.

Κολυμβητικά Βοηθήματα*
Στη διαδρομή των 750μ επιτρέπονται βατραχοπέδιλα, μάσκες, αναπνευστήρες και λοιπά βοηθήματα. Η χρήση βοηθημάτων (π.χ. βατραχοπέδιλα) θα πρέπει να δηλωθεί στην γραμματεία κατά την ώρα παραλαβής των αριθμών συμμετοχής. *Όσοι χρησιμοποιούν κολυμβητικά βοηθήματα τίθενται εκτός κατάταξης.

Wet Suit- Στολές
Όσοι φορέσουν στολή δεν θα είναι στη γενική κατάταξη αλλά σε ξεχωριστή κατάταξη όπου και θα γίνει ξεχωριστή βράβευση (με ελάχιστο αριθμό 10 συμμετέχοντες). Επιτρέπεται να φορέσετε στολές μόνο εάν το έχετε δηλώσει στην γραμματεία κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.

Έπαθλα
– Έπαθλα και δώρα για τους 3 πρώτους και τις 3 πρώτες σε κάθε αγώνισμα. – Κατάταξη και δώρα στους πρώτους και τις πρώτες για όσους συνδυάσουν δύο αθλήματα ως εξής: 5χλμ τρέξιμο και 1500μ κολύμπι, 10χλμ τρέξιμο και 3000μ κολύμπι,  20χλμ τρέξιμο και 3000μ κολύμπι (με περιορισμό τουλάχιστον τις 10 συμμετοχές). – Αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες.

Η τελετή απονομής του αγώνα των 750μ θα λάβει χώρα την Κυριακή 23/9 αμέσως μετά το τέλος των κολυμβητικών αγώνων, στην παραλία του Αυλόμωνα.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

10 €

Tags
Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close