Ενδιαφέροντα

Στρατηγική Συνεργασία ΙΕΚ ΑΛΦΑ με τον Σύλλογο Ολυμπιονικών

Πάντα δίπλα στη νεολαία και τονΑθλητισμό, το ΙΕΚ ΑΛΦΑστηρίζει την προσπάθεια της Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και των συνεργατών της, για περισσότερες γυναίκες στον Αθλητισμό, μέσω του προγράμματος «MakePlaceForOneMoreWoman».

 

Πιο αναλυτικά, η δημιουργία του προγράμματος «MakePlaceForOneMoreWoman»ήταν απόρροια της βράβευσης της Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και Αργυρής Ολυμπιονίκη της Υδατοσφαίρισης Βούλας Κοζομπόλη, με το τιμητικό έπαθλο «Γυναίκα και Αθλητισμός 2015» της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

 

Από τότε, η κυρίαΚοζομπόλη μαζί με άλλες εμβληματικές παλαίμαχους και ενεργές αθλήτριες από όλα τα σπορ, συντάχθηκαν υπέρ της προσπάθειας για περισσότερες γυναίκες στον αθλητισμό, την προπονητική καθοδήγηση και τη διοικητική στελέχωση. Το πρόγραμμα «MakePlaceForOneWoman» τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Διεθνούς και Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, καθώς και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

 

Το ΙΕΚ ΑΛΦΑστάθηκε άμεσα στο πλευρό του «MakePlaceForOneMoreWoman»και υποστήριξε το Τουρνουά «WeLoveBasketballForGirls»,που συνδιοργανώνει με την εμβληματική Ολυμπιονίκη της Καλαθοσφαίρισης Τατιάνα Καββαδία.Το τουρνουά αυτό, εκτός από τον φιλανθρωπικό σκοπό που επιτελεί για τα καρκινοπαθή παιδιά, παροτρύνει εκατοντάδες κορίτσια να ασχοληθούν με το άθλημα του μπάσκετ και να παραμείνουν σε αυτό.

Εκτός από την οργανωτική υποστήριξη του Τουρνουά, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ με το Τμήμα Αισθητικής & ΜakeUpανέλαβε να κάνει faceκαι bodypaintingσε νεαρές αθλήτριες, ενθουσιάζοντας τα παιδιά και τους γονείς τους και αναδεικνύοντας παράλληλα το υψηλό επίπεδο των σπουδαστών του εν λόγω τμήματος.

Μετά την ολοκλήρωση του Τουρνουά, η κα Τατιάνα Καββαδίαδήλωσε: «Προσδοκώντας σε μια διαρκή συνεργασία μαζί σας, είμαι πολύ ευτυχής που φορείς σαν το ΙΕΚ ΑΛΦΑ συμπλέουν με την προσπάθεια για περισσότερες γυναίκες στον Αθλητισμό και μας βοηθούν, ώστε να προσελκύσουμε περισσότερα κορίτσια στο μπάσκετ».

 

Επιπλέον, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του «MakePlaceForOneMoreWoman»για την επαγγελματική απασχόληση περισσότερων κοριτσιών τόσο στην προπονητική καθοδήγηση, όσο και στονκλάδο της Υγείας και τη διοικητική στελέχωση, είναι απαραίτητο τα κορίτσια να λάβουν την κατάλληλη επιμόρφωση και εκπαίδευση.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι Τομείς Προπονητικής,Υγείαςκαι Businessτου ΙΕΚ ΑΛΦΑ σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελληνικής Χειροσφαίρισης (ΟΧΕ), διαθέτουν στο πλαίσιο της στήριξης του προγράμματος «MakePlaceForOneMoreWoman» 10 υποτροφίες σπουδών στην Προπονητική, τη Φυσικοθεραπείακαι τη Διοίκηση Επιχειρήσεωνγια κορίτσια που ασχολούνται με το Handballή είναι συγγενείς παικτών Handball, ώστε να αξιοποιήσουν σε επαγγελματικό πια επίπεδο τόσο στις δομές της Ελληνικής Χειροσφαίρισης, όσο και γενικότερα στον κλάδο του Αθλητισμού,  

το υψηλό επίπεδο των γνώσεων που θα λάβουν, σπουδάζοντας στις περιζήτητες ειδικότητες «Προπονητής Αθλημάτων»,«Βοηθός Φυσικοθεραπευτή»,«Στέλεχος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων».

Η Ολυμπιονίκης της Πάλης και Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών καΒούλα Ζύγουρη,η οποία έχει εμπλακεί από την πρώτη στιγμή στο projectτου «MakePlaceForOneMoreWoman», δίνοντας και προσωπικούς αγώνες για την ισότητα των γυναικών στον Αθλητισμό και τη ζωή, αφού ευχαρίστησε τονκ. Σοφοκλή Ξυνήγια την στήριξή του στον Αθλητισμό και στην εκπαίδευση νέων αθλητών, έδωσε τις υποτροφίες στα κορίτσια και τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία, επισημαίνοντας ότι στη ζωή παλεύουμεγια να κερδίσουμε αυτά που επιθυμούμε και πως θα πρέπει να αξιοποιήσουν τις γνώσεις που θα λάβουν στα Τμήματα Προπονητικής, Φυσικοθεραπείας και Businessτου ΙΕΚ ΑΛΦΑ με τον καλύτερο τρόπο.

 

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και επικεφαλής του προγράμματος «MakePlaceForOneMoreWoman» κα Βούλα Κοζομπόλη, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Όταν ξεκίνησα την υλοποίηση του προγράμματος MakePlaceForOneMoreWomanσε συνεργασία με τη Διεθνή και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, προσδοκούσα στη συνεργασία μεγάλων οργανισμών για την επίτευξη του στόχου μας. Θέλω να εκφράσω τις προσωπικές μου ευχαριστίες στον κ. Ξυνήγια την υποστήριξη που μας δίνει, ώστε οι γυναίκες να λάβουν τη θέση που τους αρμόζει στο αθλητικό στερέωμα, την προπονητική καθοδήγηση, την αθλο-υγειονομική περίθαλψη και τη διοικητική στελέχωση.

Εύχομαι η συνεργασία μας, όπως ξεκίνησε δυναμικά με τα αθλήματα του μπάσκετ και του χάντμπολ, να εξελιχθεί αναλόγως και με όλα τα υπόλοιπα».

 

Tags
Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close