Πρόγραμμα αγώνων Cycling

Γύρος της Γαλλίας 2018 (Tour de France 2018)

Η πλήρης διαδρομή Tour de France 2018 ανακοινώθηκε την Τρίτη 17 Οκτωβρίου. Ενώ οι ημερομηνίες πραγματοποίησης καθορίστηκαν από 07 εως 29 Ιουλίου 2018. Τα επίπεδα (stages) θα είναι 21 και η μεγάλη έναρξη θα γίνει στο Noirmoutier-en-l’Île, Vendée ενώ ο τερματισμός στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, το Παρίσι.

Στη διαδρομή Tour de France 2018 θα επιστρέψουν για πρώτη φορά μετά το 2015 στο Alpe d’Huez και τα λιθόστρωτα του Paris-Roubaix σε ένα δρόμο 65 χιλιομέτρων στα Πυρηναία. Όπως ανακοινώθηκε προηγουμένως, το Tour de France 2018 θα ξεκινήσει το Σάββατο 7 Ιουλίου με το Grand Départ στην περιοχή Vendée στα δυτικά της Γαλλίας.

Το στάδιο έναρξης της 105ης έκδοσης του αγώνα θα ξεκινήσει στο Noirmoutier-en-l’Île και είναι μία από τις δύο επίπεδες διαδρομές για να ξεκινήσει ο αγώνας που θα δει τον αγώνα των σπρίντερ για την κίτρινη φανέλα, πριν ξεκινήσει ένα trial 35 χλμ. τελειώνοντας στο Cholet στo stage 3.

Από εκεί, ο αγώνας θα οδηγήσει βόρεια στην Brittany, με ένα τραχύ stage μεταξύ του Lorient και του Quimper πριν τον πρώτο ανηφορικό τερματισμό του αγώνα έρχεται στο Mûr de Bretagne στo stage έξι.

Το επόμενο σημαντικό στάδιο θα είναι το 9ο stage, ένα σύντομο επίπεδο 154 χιλιομέτρων με 21,7 χιλιόμετρα λιθόστρωτο, στο δρόμο για το τερματισμό στο Roubaix που είναι πιθανό να προγραμματιστεί νωρίτερα, έτσι ώστε να μην συμπέσει με τον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου στη Ρωσία.

Μετά από μια ημέρα ανάπαυσης στο Annecy, οι ποδηλάτες θα αντιμετωπίσουν τρεις μέρες στα βουνά, με αποκορύφωμα στη La Rosière και την Alpe d’Huez, την πρώτη φορά που η Alpe εμφανίστηκε στο γύρο από τότε που κέρδισε ο Thibaut Pinot το 2015. Θα υπάρξουν επίσης σημεία με χαλίκια για να αντιμετωπίσουν οι ποδηλάτες στο Plateau des Glières στο stage 10.

Το stage 10 θα χρησιμοποιηθεί επίσης για το La Course, ο γυναικείος αγώνας μειώθηκε σε μία ημέρα μετά την αντι-κορύφωση της χρονικής δοκιμής του 2017 γύρω από τη Μασσαλία.

Το δεύτερο μισό της δεύτερης εβδομάδας ο αγώνας διασχίζει τη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένου ενός ανοδικού τερματισμού στο Mende όπου ο Steve Cummings κέρδισε το 2015.

Τα Πυρηναία θα είναι η τελευταία οροσειρά του αγώνα για πρώτη φορά από το 2014, με πέντε νοτιοδυτικά της Γαλλίας, συμπεριλαμβανομένου ενός τερματισμού κορυφής στο Col-de-Portet στο τέλος της σκηνής των 65 χιλιομέτρων 17, το συντομότερο οδικό στάδιο φυλή για πολλά χρόνια.

Η καλύτερη φάση του αγώνα έρχεται δύο μέρες αργότερα, με ένα δύσκολο stage 200 χλμ. Μεταξύ Lourdes  και Laruns περνώντας και από Col d’Aspin, Col du Tourmalet και Col d’Aubisque.

Όπως συνέβη το 2017, το Tour de France θα αποφασιστεί από μια μεμονωμένη χρονική δοκιμή την προτελευταία μέρα, με μια δοκιμαστική περίοδο 31 χλμ μεταξύ Saint-Pée-sur-Nivelle και Espelette. Αυτό το στάδιο έχει ανηφόρα με μια απότομη κλίση 900μ, μόλις τρία χιλιόμετρα από τον τερματισμό.

Όπως είναι παραδοσιακό, το 2018 Tour de France θα τελειώσει στο Παρίσι όπου ο νικητής θα στεφθεί στην Αψίδα του θριάμβου στο Champs-Élysées.

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close